Το Βιετνάμ από άκρη σε άκρη 5*, Μι Σον και φυλές Σάπα στο βόρειο Βιετνάμ | Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Το Βιετνάμ από άκρη σε άκρη 5*, Μι Σον και φυλές Σάπα στο βόρειο Βιετνάμ | Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Γιατι να πάτε: 
Πρόκειται για ένα μεστό, υπερπλήρες πρόγραμμα, που δεν αφήνει τίποτε. Αν το όνομα Βιετνάμ σας φέρνει μόνο εικόνες από ταινίες, όπως ο θρυλικός Ελαφοκυνηγός, τότε το ταξίδι στην χώρα αυτή, όπως το πραγματοποιεί το γραφείο μας, θα κάνει την ανατροπή. Θα σας δείξουμε έναν γοητευτικό τόπο με απέραντους ορυζώνες, έναν λαό πράο και πόλεις που τραβούν τον επισκέπτη σε μια πολύχρωμη δίνη. Στην άκρη της Ανατολής, ένα πρόγραμμα «φορτωμένο», όπως σας συνηθίζουμε, με πολλά πρωτόγνωρα αξιοθέατα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, τα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός του γεύματος στο Χαλόνγκ Μπέι) –προσθήκη που κοστίζει, αλλά εξασφαλίζει την ευχαρίστησή σας– η ξενάγηση στο My Son, σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό των Chams, η διείσδυση στα μυστικά του Δέλτα του Μεκόνγκ με επίσκεψη σε παραδοσιακό χωριουδάκι και άλλα που θα διαβάσετε στο πρόγραμμά μας, το καθιστούν κάτι παραπάνω από ποιοτικό. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι φυσικά και η επίσκεψη στον σπάνια επισκεπτόμενο Βορρά του Βιετνάμ για να γνωρίσουμε από κοντά τις ιδιαίτερες φυλετικές ομάδες Χμονγκ και Ντζάυ και τον τρόπο ζωής τους.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

14 days

Αναχωρήσεις

21/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1999
αναλυτικά

Start your journey

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΝΟΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για το Ανόι, την πρωτεύουσα του βορρά, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο ΑΝΟΪ

Προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ανόι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΧΑΛΟΝΓΚ: Κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ Μπέι – Διανυκτέρευση εν πλω

Πρωινή αναχώρηση για το Χαλόνγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι, και λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Εν πλω θα απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, και κατόπιν θα έρθουμε πλέοντας στην περιοχή του Μπα Τράι Ντάο, όπου θα χαλαρώσουμε στο σπα και στην πισίνα. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

4η ημέρα: ΧΑΛΟΝΓΚ – ΑΝΟΪ: ξενάγηση – παράσταση με μαριονέτες στο νερό

Σήμερα θα θαυμάσουμε τα χρώματα που παίρνει ο κόλπος του Χαλόνγκ με την ανατολή του ήλιου. Θα μαγευτούμε από τα νησάκια που ξεπετιόνται στον ορίζοντα καθώς το πλοίο πλέει. Πρωινό εν πλω και όλος ο χρόνος δικός μας για αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή στην προβλήτα από όπου θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανόι.

Θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, με επίσκεψη μεταξύ άλλων στον Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ (1076!). Θα δούμε την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Νγκοκ Σον. Προαιρετικά, όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης.

Συνέχεια με μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Ανόι και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΟΪ (ξενάγηση) – ΝΙΝ ΜΠΙΝ – ΤΑΜ ΚΟΚ – ΑΝΟΪ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου και θα δούμε  το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, καθώς και το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και Συνεχίζουμε με την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει.

Στη συνέχεια αναχωρούμε προς το νότο, τα απέραντα αγροτικά τοπία της περιφέρειας του Ανόι, και το Νιν Μπιν. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, της Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού.

Θα συνεχίσουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Το τοπίο έχει τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό, και καλλιεργημένο έδαφος, γι αυτό και ονομάζεται το «στεγνό Χάλονγκ». Η γαλήνη των καναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα σας σαγηνεύσουν.

Επιστροφή στο Ανόι, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΣΑΠΑ: χωριό ΚΑΤ-ΚΑΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για τα ενδότερα του βιετναμέζικου βορρά του Βιετνάμ όπου ορθώνονται τα πιο ψηλά βουνά της Ινδοκίνας. Διασχίζοντας εξαιρετικά τοπία φτάνουμε στη Σάπα, μια ορεινή περιοχή με πανδαισία χρωμάτων, γυναίκες με αλλόκοτες φορεσιές, ένα πανδαιμόνιο από ανθρώπινες φωνές, κακαρίσματα, μουγκανίσματα… Στο τέλος του 18ου αιώνα κατηφόρισαν από την Κίνα στο βόρειο Βιετνάμ διάφορες μειονότητες, εκ των οποίων οι πιο γνωστοί είναι οι Χμονγκ, που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο και υποδιαιρούνται σε Μαύρους, Κόκκινους, Πράσινους, Λευκούς και λουλουδάτους Χμονγκ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην περιοχή θα επισκεφθούμε διάφορα χωριά και αγορές της Σάπα.  Ερχόμαστε λοιπόν στο χωριό Κατ Κατ, ένα μικρό χωριό που σχηματίστηκε πριν περίπου δύο αιώνες όταν συνυπήρξαν σε κοινό έδαφος διάφορες φυλές και εθνοτικές ομάδες του βόρειου Βιετνάμ, με κυριότερη ανάμεσά τους τους Χμονγκ. Φυλές με μακραίωνη παράδοση στην ορυζοκαλλιέργεια, οι άνθρωποί τους δάμασαν το έδαφος φτιάχνοντας αλλεπάλληλες αναβαθμίδες ώστε να κατορθώσουν να παράγουν την απαραίτητη τροφή για τον πληθυσμό των βουνών. Θα δούμε ακόμη τον τοπικό καταρράκτη αλλά και τον παλιό, γαλλικού στυλ, υδροηλεκτρικό σταθμό,

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Σάπα. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Σημείωση: Στη σημερινή ημέρα θα ζήσουμε μια έντονη εμπειρία. Αρκετά απαιτητική  γιατί προϋποθέτει ανάβαση - κατάβαση πολλών σκαλοπατιών. Αν κάποιος θεωρεί πως δεν μπορεί να ακολουθήσει την εκδρομή ή αντιμετωπίζει δυσκολία στο βάδισμα, μπορεί να παραμείνει στο ξενοδοχείο.

 

7η ημέρα: ΣΑΠΑ – ΒΟΥΝΟ ΦΑΝΣΙΠΑΝ («ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ») – χωριό ΛΑΟ ΤΣΑΪ (φυλή ΧΜΟΝΓΚ) – χωριό ΤΑ ΒΑΝ (ΦΥΛΗ ΝΤΖΑΫ) – ΣΑΠΑ

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το ηλεκτροκίνητο τραίνο που θα μας μεταφέρει μέχρι τον σταθμό του τελεφερίκ. Από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να… γεμίσουμε τη μνήμη της φωτογραφικής μας μηχανής, καθώς η θέα στην κοιλάδα κόβει την ανάσα. Θα πάρουμε το τελεφερίκ που θα μας οδηγήσει μέχρι σχεδόν την κορυφή του Φάνσιπαν, στα 3.143 μ. υψόμετρο, το πιο ψηλό βουνό ολόκληρης της Ινδοκίνας.

Αν η καρδιά μας το λέει, μπορούμε να συνεχίσουμε για λίγο ψηλότερα, ανεβαίνοντας σκαλοπάτια που μας οδηγούν μέχρι τη λεγόμενη «Κορυφή της Ινδοκίνας», το υψηλότερο σημείο, για να απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα.

Συνεχίζουμε ερχόμενοι στο χωριό Λάο Τσάι, για να γνωρίσουμε τη φυλή των Χμονγκ. Θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να περιηγηθούμε ανάμεσα στα απέραντα ρυζοχώραφα, να γνωρίσουμε τους Χμονγκ και τις συνήθειές τους, να δούμε τα σπίτια τους, άλλα από μπαμπού, άλλα ξύλινα. Θα έρθουμε ακόμα στο ορεινό χωριό Τα Βαν για να δούμε τη φυλή Ντζάυ, μια εθνοτική μειονότητα του Βιετνάμ. Θα τους βρείτε στη βιβλιογραφία και ως Νχάνγκ, μέλος της οικογένειας των Τάι, τόσο εθνολογικά όσο και γλωσσολογικά. H ζωή των Ντζάυ είναι συνυφασμένη με τους ορυζώνες τους και πάνω σ’ αυτό θα μάθουμε πολλά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΣΑΠΑ – ΑΝΟΪ – πτήση για ΝΤΑΝΑΝΓΚ – ΧΟΪ ΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Ανόι. Από το αεροδρόμιο του Ανόι πετάμε για την Ντανάνγκ, στο κεντρικό Βιετνάμ, και από εκεί μεταβαίνουμε οδικώς στην αρχαία γραφική πόλη της Χόι Αν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ – ΜΙ ΣΟΝ – ΧΟΪ ΑΝ (πεζή ξενάγηση)

Όσοι ξυπνήσουν νωρίς, μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά στα ζεστά νερά της θάλασσας της Ν. Κίνας, μια και η Χόι Αν είναι παραλιακή. Όλοι μαζί αργότερα, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Τσαμς. Παρότι η περιοχή αυτή είναι πολύ μακριά από την Ινδία, το βασίλειο των Champa που αναπτύχθηκε εδώ από τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε τις ρίζες και τη θρησκεία της μεγάλης υπερδύναμης του νότου.

Ο χώρος έχει πάνω από 70 θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, και προστατεύεται από την UNESCO. Σήμερα μέσα στο τροπικό δάσος του Μι Σον, υπάρχουν περίπου 25 από αυτά τα κτίσματα-ιερά συντηρημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ερείπια με έντονα τα σημεία των βομβαρδισμών της περιόδου 1970-75.

Επιστροφή στη Χόι Αν. Κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αιώνα, η Χόι Αν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές, όπως θα παρατηρήσουμε στην περιήγησή μας. Θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Πουκ Κιέν, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, την παραδοσιακή κατοικία Ταν Κυ, καθώς και τη γραφική αγορά τροφίμων της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για χαλάρωση ή βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν. Τα δρομάκια αυτής της αρχαίας πόλης χτισμένης στις εκβολές του ποταμού, είναι γεμάτα με μικρά μαγαζιά, που όταν το φως πέσει - και μαζί του η ζέστη, ανθίζουν από κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας.

 

10η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ – ΧΡΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ – ΧΟΥΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για ένα από τα νεότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ που ήδη έχει «κάνει τον γύρο του κόσμου» και έχει αγαπηθεί από τους επισκέπτες: πρόκειται για τη λεγόμενη Χρυσή Γέφυρα στους λόφους Μπα Να, δύο πελώρια πέτρινα χέρια που κρατούν μία ατσάλινη γέφυρα, σαν σε στάση προσφοράς στον ουρανό. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων, και απλώνεται σε μια απόσταση περίπου 150 μέτρων (σε καμπύλη) συνδέοντας στην ουσία τον τοπικό σταθμό τελεφερίκ με τους κήπους της περιοχής. Θα περπατήσουμε μέχρι την παγόδα Λιν Ουνγκ για να δούμε τον ύψους 27 μέτρων Βούδα (ένας από τους τρεις Βούδες που θεωρείται πως προστατεύουν την περιοχή της Ντανάνγκ από τις φυσικές καταστροφές).

Επόμενος σταθμός μας η Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη, όπου θα επισκεφτούμε την Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Τα περισσότερα κτίρια του περιτοιχισμένου συγκροτήματος είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από τους πολέμους, αλλά τελευταία έχουν ανακατασκευαστεί αρκετά, ώστε η εικόνα της πόλης του 1800 να διατηρείται. Η γνωριμία μας με τη Χουέ θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΧΟΥΕ: βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων – ΝΤΑΝΑΝΓΚ – πτήση για ΣΑΪΓΚΟΝ

Μια όμορφη πρωινή βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Αναχωρούμε στη συνέχεια από τη Χουέ και από το αεροδρόμιο της Ντανάνγκ πετάμε για τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, τη Σαϊγκόν.

Η Σαϊγκόν πρωτεύουσα του νότιου τμήματος, ονομαζόταν Πρέι Νοκόρ μέχρι τον 17ο αιώνα και την εισβολή των Βιέτ, που έδωσαν το όνομα τους στο σημερινό κράτος. Άλλαξε σε Σαϊγκόν ως κέντρο της Γαλλικής Ινδοκίνας, και ως ορμητήριο των αμερικάνικων δυνάμεων. Τέλος, πήρε το όνομα του πολιτικού, φιλοσόφου, και ήρωα Χο Τσι Μινχ από το 1976, και την ένωση του νοτίου με το βόρειο τμήμα της χώρας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΑΪΓΚΟΝ – ΜΙ ΤΟ – ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ – ΣΑΪΓΚΟΝ

Στο επίκεντρό μας σήμερα βρίσκεται η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, μια τεράστια περιοχή που αρδεύεται από αυτή την υδάτινη ραχοκοκαλιά της Ινδοκίνας. Θα οδηγηθούμε προς τα νoτιοδυτικά, στο χωριό Μι Το. Θα μπούμε σε αμαξάκια με άλογο για να επισκεφτούμε το γραφικό χωριουδάκι, και στη συνέχεια σε μικρά βαρκάκια, όπου θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων, μέσω των μικρών υδάτινων καναλιών. Η ζωή σε αυτά τα πλωτά μέρη μοιάζει τόσο μακρινή, απλή και ήρεμη, σε σχέση με την κοντινή μεγαλούπολη.

Επιστρέφοντας στη Σαϊγκόν θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη συναρπαστική αυτή πόλη, για να δούμε, μεταξύ άλλων, το Ιστορικό Μουσείο, το Παλάτι της Επανένωσης και την αγορά Μπεν Ταν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΣΑΪΓΚΟΝ – ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ – Πτήση Επιστροφής

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Κου Τσι, που ονομαζόταν και «Σιδηρούν Τρίγωνο», γιατί ενώ βρισκόταν κοντά στη Σαϊγκόν, ήταν το ορμητήριο και κρησφύγετο των επαναστατικών δυνάμεων στον πόλεμο του 1970-75. Εκεί είναι φτιαγμένο ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό με δαιδαλώδη τούνελ μήκους άνω των 200 χιλ., όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα από αυτά. Κάτω από 3-4 μέτρα χώμα για να αντέχει τους βομβαρδισμούς, διακινείτο ένα ολόκληρο στράτευμα Βιετκόνγκ, ενάντια στις αμερικάνικες δυνάμεις. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα, τη γη, και τους ανθρώπους της.

Επιστρέφουμε στη Σαϊγκόν για τη συνέχεια της ξενάγησής μας, με σύντομη βόλτα όπου θα δούμε την παγόδα Βιν Νγιέμ, το παλιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο Κεντρικό Ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

14η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

775

Start your journey