Περιπλάνηση στη Νότια Κρήτη του Λιβυκού και του Ονείρου

Περιπλάνηση στη Νότια Κρήτη του Λιβυκού και του Ονείρου

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

05/08 ● 19/08 ● 26/08 ● 09/09

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
325
αναλυτικά

Κρήτη
Start your journey

1η ημέρα: Aθήνα | Χανιά| Σφακιά | Λουτρό

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Χανιά. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ένα από τα γραφικότερα μέρη της μεγαλονήσου, το παλιό λιμάνι των Χανίων. Βόλτα στα αξιοθέατα, χαλάρωση με φόντο τη φοβερή θέα, εντρύφηση σε πρωτοποριακούς μεζέδες, σοκάκια και γειτονιές, ενώ στη συνέχεια μεταφερόμαστε στα Σφακιά, για μια πρώτη γνωριμία με το λίκνο ένδοξων τέκνων της λεβεντογέννας. Εκεί παίρνουμε καραβάκι για το Λουτρό, το απόγειο της ησυχίας, του ρομαντισμού, της ομορφιάς και της αυθεντικότητας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Aγία Ρουμέλη | Φαράγγι Σαμαριάς | Λουτρό

Πρωινό και αναχώρηση με καραβάκι για την Αγία Ρουμέλη. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και άνετο σουλάτσο στο γραφικό χωριό για καφέ ή φαγητό σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι. Εκεί υπάρχει δυνατότητα για όσους θέλουν, να διασχίσουν «ανάποδα» (όχι από τον Ομαλό στα βόρεια) μέρος του φαραγγιού ξεκινώντας από το νότιο τμήμα και φθάνοντας στο πιο γνωστό μέρος του γνωστό ως Πόρτες ή Σιδερόπορτες, όπου οι πλευρές του έρχονται σε απόσταση μόλις 4μ., ενώ υψώνονται σε ύψος 500μ.! Το φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης και τμήμα του Εθνικού Δρυμού που ιδρύθηκε το 1962 για την προστασία της πλούσιας χλωρίδας / πανίδας των μαγευτικών Λευκών Ορέων. Απόγευμα, πλοιάριο επιστροφής στο Λουτρό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: προαιρετική εκδρομή στη Γαύδο

Πρωινό κι ελεύθερη μέρα στο Λουτρό. Εναλλακτικά, προτείνουμε εκδρομή στην ημιτροπική Γαύδο. Θα περάσουμε την μέρα μας στο νοτιότερο νησί της Ελλάδος, που φημίζεται για την εκπληκτική αίσθηση απομόνωσης, την απλότητα και τις μοναδικές παραλίες.  Πρόκειται για το έμβλημα της ελευθερίας και της ανεμελιάς, τόσο η γοητευτική πρωτεύουσα Καστρί, όσο και οι παρθένες παραλίες. Το απόγευμα, πλήρεις από τις εμπειρίες μας στην αφρικανικής χροιάς πανδαισία, το άκρο της Ευρώπης που (από Οδυσσέα κι Απ. Παύλο μέχρι Ρωμαίους ή Σαρακηνούς) τόσοι διέβησαν στην αρχαιότητα, γυρνάμε στο Λουτρό.

 

4η ημέρα: Λουτρό με προαιρετικές επεκτάσεις Γλυκά Νερά | Μάρμαρα

Πρωινό κι ελεύθερη μέρα στη σαγήνη του Λουτρού.  Σας προσκαλούμε όμως νωρίς το πρωί για πεζοπορία σε ένα κομμάτι του μονοπατιού Ε4 με κατεύθυνση τα Γλυκά Νερά.  Μετά από ωριαία πεζοπορία, βουτάμε να δροσιστούμε στο κρυστάλλινο πέλαγο. Ξεκούραση στο εξωτικό τοπίο & γυρισμός. Προαιρετικά νωρίς το απόγευμα προτείνουμε μίνι κρουαζιέρα σε εξαιρετικά μέρη φυσικού κάλλους, όπως Μάρμαρα & Λύκος για κολύμπι & συνταρακτικό βίωμα εξερεύνησης της μεσογειακής πλάσης! Επιστροφή, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σφακιά | Ρέθυμνο| Πτήση επιστροφής στα Χανιά

Πρωινό και νωρίς αναχωρούμε με το πλοίο της γραμμής για τα Σφακιά, όπου πίνουμε καφέ με ντόπιους ακούγοντας εντυπωσιακές ιστορίες. Προαιρετικά μεταβαίνουμε για μπάνιο στην ακρογιαλιά Ίλιγγας.  Ακολούθως ρότα για το πανέμορφο Ρέθυμνο όπου θα έχουμε ελεύθερη ώρα στην παλιά πόλη  για φαγητό και βόλτα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Χανίων για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

706

Start your journey