ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ, ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ, ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ

Γιατι να πάτε: 
Παρατήρηση φαλαινών, φάρμα ταράνδων, φιόρδ και ψαροχώρια!! Ένα ταξίδι όνειρο καλοκαιρινό!!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

08/06 ● 29/06 ● 14/07 ● 28/07 ● 04/08 ● 18/08 ● 15/09

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1790
αναλυτικά

ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ, ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ
Start your journey

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Όσλο - Μπόντε

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπόντε στη βόρεια Νορβηγία. Πρόκειται για ένα λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, κάποτε ψαροχώρι που βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για τα το αρχιπέλαγος τω νησιών Λοφότεν. Οι μέρες αυτή την εποχή είναι μεγάλες κι έτσι το βραδάκι μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι παγωμένης τοπικής μπύρας σε κάποιο μπαρ της προκυμαίας.

 

 

Ημέρα 2η: Μπόντε – Νησιά Λοφότεν

Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στο πλοίο με κατεύθυνση τα Νησιά Λοφότεν! Ταξιδεύοντας δυτικά αντικρύζουμε το αρχιπέλαγος των νησιών να απλώνεται στην βόρεια θάλασσα. Το ζεστό ρεύμα του κόλπου του Μεξικού που ανεβαίνει βόρεια και λιώνει τους πάγους της αρκτικής μετριάζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες, χαρίζει την γαλήνη των θαλασσών που είναι απαραίτητη για να καθρεφτιστούν στα νερά τους οι 400 εκατομμυρίων χρόνων ορεινοί κώνοι που απαρτίζουν τα νησιά της. Τα νησιά Λοφότεν είναι τα πετράδια της Νόρλαντ! Ένας παράδεισος για φυσιολάτρες, φωτογράφους αλλά και ταξιδευτές που παρέα με τα πολυπληθή θαλασσοπούλια έχουν την τύχη να αντικρύσουν αυτές τις εσχατιές της Ευρώπης που κάποτε μόνο ναυτικοί προσέγγιζαν στις «γραμμές των οριζόντων» όπως λέει κι ο ποιητής Νίκος Καββαδίας στο ποίημά του «Πιλότος Νάγκελ».Εμείς ακολουθώντας την οδική ραχοκοκαλιά των νησιών από νότο προς βορρά θα περάσουμε από γέφυρες, μικρούς γραφικούς όρμους και φιόρδς, θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Ρέινε πάνω σε πασσάλους, στη μέση του νησιωτικού συμπλέγματος των Λοφότεν, και θα σταματήσουμε στο Lofotr Viking Museum. Το ιστορικό μουσείο που δημιουργήθηκε ύστερα από χρόνια έρευνας αλλά και αρχαιολογικής ανασκαφής ενός χωριού των Βίκινγκ στο νησί Vestvågøya αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να καταλάβει κανείς την ιστορία αλλά και τις ιδιαιτερότητες των νησιών. H μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ! Στη διαδρομή μας προς την πρωτεύουσα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε βουνά να γλύφουν την επιφάνεια της θάλασσας και ψαροχώρια να ξεπροβάλουν στους μυχούς των φιόρδς με τα χρωματιστά σπιτάκια τους γατζωμένα στα βράχια. Τελικός μας προορισμός το Svolvaer στο νησί Ωστβαγκόγια. Το απόγευμα βόλτα στη μικρή πολίχνη με το λιμάνι των ψαράδων.

 

 

Ημέρα 3η: Νησιά Λοφότεν (παρατήρηση φαλαινών / φάρμα ταράνδων)

Σήμερα θα διατρέξουμε το βόρειο κομμάτι των νησιών μέχρι το Andenes, το διοικητικό κέντρο του δήμου Andøy που βρίσκεται στην περιοχή Vesterålen στη βόρεια Νορβηγία. Θεωρείται ο βορειότερος οικισμός του νησιού Andøya στα Βεστεράλεν. Μια μοναδική εμπειρία μας περιμένει εδώ. Θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντώνται σε αφθονία στον Βόρειο Ατλαντικό.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή φάρμα Ταράνδων που εδώ και 150 χρόνια ανήκει σε μία οικογένεια Σάμι, οι οποίοι διατηρούν την παράδοσή τους και θα μας μυήσουν στην κουλτούρα τους. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα όμορφα αυτά ζώα και να μάθουμε για τη θέση που είχαν στην κοινωνία των Σάμι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

 

Ημέρα 4η: Νησιά Λοφότεν – νησί Senja - Τρόμσο

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την πορεία μας ακόμα πιο βόρεια με προορισμό το Τρόμσο, 400 χλμ. πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Με φέρι θα περάσουμε από το Άντενες στο Γκρίγιεφγιορδ. Τα δάση, τα φιόρδς και οι ορεινοί όγκοι της περιοχής διαθέτουν ονειρική ομορφιά. Με ακραίες συνθήκες φωτός όλο το χρόνο, ο ουρανός της πόλης είτε λάμπει από το Βόρειο Σέλας, είτε φωτίζεται από τον ήλιο του μεσονυκτίου!Ενδιάμεσα θα διασχίσουμε το νησί Senja, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Νορβηγίας, μια από τις πιο όμορφες και ήρεμες περιοχές της χώρας, με έντονη φυσική ομορφιά! Τελική μας κατεύθυνση το Τρόμσο!Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στο νησί Τρουμσέα κι ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 35.000 κατοίκους. Το Τρόμσο είναι μία ακμάζουσα και ζωντανή πόλη που πέρα από το εμπόριο των πολύτιμων μετάλλων και την αλιεία του Μπακαλιάρου έχει και το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Σκανδιναβίας με ειδικευμένα τμήματα για την Αρκτική γεωλογία και φύση. Ως «πρωτεύουσα» της Αρκτικής αποτελεί το ορμητήριο για πολλές δραστηριότητες και εξορμήσεις. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Απογευματινή λοιπόν βόλτα σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του Νορβηγικού Βορρά με θέα στη βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.Τρόμσο, η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας

 

 

Ημέρα 5η: Τρόμσο – Άλτα

Η σημερινή διαδρομή, γύρω από δαντελωτές παραλίες κατά μήκος των κόλπων και του Fjord Lyngen θα μας μεταφέρει από την πρωτεύουσα του νορβηγικού Βορρά, Τρόμσο στο υπήνεμο φιόρδ της Άλτα.Μια περιοχή που εδώ και εκατομμύρια χρόνια υπήρξε σταυροδρόμι των ανθρώπινων μετακινήσεων. Η επίσκεψη του υπαίθριου μουσείου της περιοχής με τις βραχογραφίες από τη νεολιθική εποχή, μοναδικές μαρτυρίες για τους αρχαίους κατοίκους της Σκανδιναβίας αποτελεί μία από τις ξεχωριστές εμπειρίες του ταξιδιού μας. Κορυφαίο επίσης αξιοθέατο ο καθεδρικός της πόλης με «φουτουριστική» αρχιτεκτονική. Το βράδυ απολαύστε το μοναδικό φαινόμενο του Ήλιου του μεσονυκτίου, ορατό τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Ημέρα 6η: Άλτα ( Χόνιγκσβαγκ – Βόρειο Ακρωτήριο)

Είμαστε πλέον στον Πολικό Κύκλο και συνεχίζουμε βόρεια, μέσα στην Αρκτική Ζώνη για το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται πάνω στο νησί Μαγκερέϋ και στην κωμόπολη του νησιού Χόνιγκσβογκ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, Χόνιγκσβαγκ με τα όμορφα μικρά μαγαζάκια του. Θα περάσουμε ακόμη από το μικρό ψαροχώρι Repvag, και τη μικρή αλλά πολύ γραφική πόλη Russenes πάνω στο Smorfjord! Στη συνέχεια μάς περιμένει μία σπάνια ταξιδιωτική απόλαυση αφού θα κατευθυνθούμε στο σημείο που βρίσκεται το «περίπτερο» του Βόρειου Ακρωτηρίου, στις 71ο 10΄, 21΄΄ Βόρειο Γεωγραφικό Πλάτος. Περιλαμβάνεται η είσοδος στο χώρο και ποτό καλωσορίσματος! Τι μοναδική αίσθηση να βρίσκεται κανείς στο …τέρμα της γηραιάς Ηπείρου! Πόσο τυχεροί είμαστε που ήρθαμε σε αυτό το σημείο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άλτα.

 

 

Ημέρα 7η: Άλτα – Όσλο ( ξενάγηση)

Γεμάτοι εικόνες και συγκινήσεις αναχωρούμε νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση για το ‘Οσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ και απλωμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, είναι η παλαιότερη από τις βόρειες πρωτεύουσες και η ξενάγηση μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα μνημεία, ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική πόλη 500 χιλιάδων κατοίκων που ιδρύθηκε το 1048, από τον βασιλιά Χάραλντ και το όνομά της σημαίνει "Τα λιβάδια των Θεών". Στην οδό Καρλ Γιόχαν χτυπάει ο σφυγμός της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια όπως ο καθεδρικός ναός, το πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και φυσικά το παλάτι. Ανεβαίνοντας από το κάστρο "Άκερσους" προς το κέντρο περνάμε από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, όπου απονέμεται κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης και εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακαινισμένες προβλήτες που αποτελούν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης των κατοίκων. Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο μοναδικό «Πάρκο Γλυπτικής Βίγκελαντ» που είναι ένα συγκρότημα υπαίθριας έκθεσης γλυπτών στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Τα γλυπτά "επικεντρώνονται" σε ένα εντυπωσιακό μονόλιθο (Monolitten), στον οποίο 121 γυμνές μορφές αγωνίζονται να φθάσουν στην κορυφή του. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

 

Ημέρα 8η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αποχαιρετούμε την μαγευτική Νορβηγία και μέσω ενδιάμεσου σταθμού επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

074

Start your journey