ΠΕΡΟΥ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ

ΠΕΡΟΥ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

Καθημερινά έως και Δεκέμβριο

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2240
αναλυτικά

ΠΕΡΟΥ
Start your journey

1η ημέρα: Ελλάδα – Πτήση για Λίμα

Πτήση από την Ελλάδα για το Περού με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση εν πτήση.
 

 

2η ημέρα: Λίμα

Άφιξη το απόγευμα στη Λίμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και ξεκούραση.
 

 

3η ημέρα: Λίμα. Ξενάγηση πόλης, Καθεδρικός Ναός, Casa Aliaga, Μουσείο Larco

Θα εξερευνήσουμε την παλιά πόλη της Λίμα, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεμάτη με συναρπαστικά ιστορικά κτήρια. Θα ξεκινήσουμε με μια γραφική περιήγηση στο αποικιακό κέντρο της πόλης, την Κεντρική Πλατεία όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της Ισπανικής αυτοκρατορίας. Θα περπατήσουμε ως τον Καθεδρικό Ναό, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και πήρε 80 χρόνια για να κτιστεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Casa Aliaga, ένα αποικιακό αρχοντικό το οποίο παραχωρήθηκε το 1535 από τον επικεφαλή κατακτητή Francisco Pizarro στον Jeronimo de Aliaga, έναν από τους καπετάνιους του. Αυτό είναι το μόνο σπίτι από εκείνη την εποχή το οποίο εξακολουθεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Larco που βρίσκεται στην παραδοσιακή συνοικία Pueblo Libre, και στεγάζεται σ’ ένα όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό, χτισμένο στα θεμέλια μιας προ-Κολομβιανής πυραμίδας του 7ου αι. Το μουσείο διαθέτη την πιο ολοκληρωμένη προ-Ισπανική συλλογή από χρυσά και ασημένια αντικείμενα, καθώς και κομμάτια ερωτικής τέχνης. Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς το «Πάρκο της Αγάπης», την αριστοκρατική παραλιακή περιοχή της Miraflores, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό. Προαιρετικά, επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Larcomar, στην αγορά τροφίμων pa ‘ti και στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο.
 

 

4η ημέρα: Λίμα – Κούσκο ξενάγηση

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Κούσκο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξενάγηση σ’ αυτή την γοητευτική πόλη, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Ξεκινούμε με επίσκεψη στο μοναστήρι του Santo Domingo, ένα μεγάλο συγκρότημα από μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια , το οποίο κτίστηκε πάνω στο ναό Qoricancha, έναν από τους σημαντικότερους ναούς αφιερωμένος στη λατρεία του Ήλιου. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ορατά στη βάση του μοναστηριού. Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ότι το ιερό ήταν καλυμμένο με φύλλα χρυσού και χρυσές αναπαραστάσεις της φύσης. Συνεχίζουμε προς την Plaza de Armas για να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό. Διαθέτει  μια περίτεχνη αναγεννησιακή πρόσοψη και όπως άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης, χτίστηκε πάνω στα ερείπια ναού των Ίνκας. Κατευθυνόμαστε προς τους λόφους πάνω από το Κούσκο για να επισκεφτούμε τα ερείπια του φρουρίου Sacsayhuaman, του οποίου η επιβλητικοί προμαχώνες προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Κούσκο, τα ερείπια του ναού και το αμφιθέατρο του Qenqo, όπου πιστεύεται ότι οι Ίνκας ασκούσαν αγροτικές τελετουργίες. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Puka Pukara, το «κόκκινο φρούριο», ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτηρίων σε περίοπτη θέση, όπου θα δούμε τις κατοικίες, τις πλατείες, τα λουτρά, το υδραγωγείο τα τείχη και τους πύργους που είναι ευδιάκριτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 

 

5η ημέρα: Κούσκο – Awanakancha – Pisac – Ollantaytambo – Ιερή Κοιλάδα

Ξεκινάμε για την κοιλάδα του ποταμού Urubamba, ευρέως γνωστή ως Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Η πρώτη στάση είναι στο Awana Kancha, ένα αγρόκτημα όπου εκτρέφονται λάμα και αλπακά. Μάθετε για τα οικόσιτα ζώα τα οποία είναι φιλικά και διαθέτον μαλλί με πολύ ισχυρές ίνες, που χρησιμοποιούνται για την ύφανση πόντσο, chullos κλπ. Συνεχίζουμε για το Pisac, μια ιστορική πόλη στην κοιλάδα όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στην αγορά της πόλης. Γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια πριν συνεχίσουμε για το φρούριο Ollantaytambo, χτισμένο σε στρατηγικής σημασίας σημείο, ώστε να ελέγχει την πρόσβαση στην Ιερή Κοιλάδα. Όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό συγκρότημα το οποίο αν και είναι γνωστό ως «φρούριο», στην πραγματικότητα ήταν ένα «tambo”, μια πόλη αναψυχής που χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσει καραβάνια που ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
 

 

6η ημέρα: Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε προς το σταθμό Poroy για να επιβιβαστούμε στο τρένο για το Aguas Calientes, την κοντινότερη πόλη στο Μάτσου Πίτσου. Μέσα από μια γραφική διαδρομή και χαρακτηριστικά τοπία των Άνδεων, φτάνουμε στο σταθμό του Aguas Calientes. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για το Μάτσου Πίτσου! Η «χαμένη πόλη των Ίνκας» κειτόταν εγκαταλελειμμένη για τέσσερις αιώνες, ώσπου ο Αμερικανός εξερευνητής Hiram Bingham την βρήκε το 1911. Το Μάτσου Πίτσου πιστεύεται ότι χτίστηκε γύρω στα 1450 από τον αυτοκράτορα Pachacutec ως θερινό ανάκτορο, αλλά μέσα σ’ έναν αιώνα η πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την Ισπανική κατοχή. Οι Ισπανοί κατακτητές δεν την βρήκαν κι έτσι γλύτωσε την καταστροφή που προκάλεσαν σε άλλες πόλεις. Αντίθετα, την «κατάπιε» η ζούγκλα, κρύβοντάς την από κάθε καταστροφή. Η ξενάγηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις καταβολές αυτής της επιβλητικής ακρόπολης, η θέα της οποίας προκαλεί δέος, καθώς και τα πάνω από 200 κτίρια με πιο γνωστά αυτά της μνημειώδους Κεντρικής Πλατείας, τα βασιλικά διαμερίσματα, τον Ναό των Τριών Παραθύρων , τους κυκλικούς πύργους, το Ιερό Sun Dial και τα νεκροταφεία. Επιστροφή στο Aguas Calientes για μεσημεριανό γεύμα στο διάσημο Café Incaterra, ένα όμορφο εστιατόριο με αχυρένια στέγη ανάμεσα στον σταθμό και το βουνό.
 

 

7η ημέρα: Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πρωινό ελεύθερο. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε νωρίς ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την ανατολή του ηλίου πάνω από το Μάτσου Πίτσου. Είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Η καλύτερη θέα είναι από το Huayna Picchu, το οποίο βρίσκεται περίπου 360 μέτρα πάνω από το Μάτσου Πίτσου και είναι γνωστό για τους υπόγειους ναούς και την «πύλη του Ήλιου» το Inti Punku. Μια άλλη επιλογή είναι να ακολουθήσετε τη μυστική στρατιωτική διαδρομή Inca Bridge, η oποία είχε τον έλεγχο πρόσβασης της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή με το τρένο στο Κούσκο.
 

 

8η ημέρα: Κούσκο – Πούνο

Μεταφορά στον σταθμό των λεωφορείων και αναχώρηση για την δυτική ακτή της λίμνης Τιτικάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε τρεις στάσεις για ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία. Η πρώτη στάση στην πόλη Andahuaylillas μια γραφική πόλη γνωστή για την όμορφη εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Αποστόλου, του 16ου αι. Διαθέτει ένα επιχρυσωμένο μπαρόκ εσωτερικό και τοιχογραφίες τόσο λεπτομερείς που έχουν κάνει γνωστή την εκκλησία ως «Καπέλα Σιξτίνα της Αμερικής». Συνεχίζουμε για το Raqchi, όπου θα θαυμάσουμε τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένο στη λατρεία του θεού Wiracocha, ενός από τους πιο σημαντικούς θεούς των Ίνκας. Στάση για φαγητό στο Sicuani και σύντομη στάση στην La Raya, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Η τελευταία στάση μας είναι στον αρχαιολογικό χώρο της Pukara, η οποία χρονολογείται από το 200 π.Χ. έως το 300 μ.Χ, όπου θα θαυμάσουμε μια συλλογή γλυπτών και αντικειμένων της προ-Ίνκα εποχής. Συνεχίζουμε για το Πούνο, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 

 

9η ημέρα: Πούνο – Νησιά Uros- Nησί Taquile - Λίμνη Τιτικάκα

Μεταφορά στις ακτές της λίμνης Τιτικάκα όπου θα κάνουμε μια κρουαζιέρα για να γνωρίσουμε μοναδικά νησιά Uros. Υπάρχουν πάνω από 40 πλωτά  νησάκια, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από καλάμια Totora, βγαλμένα από τις όχθες της λίμνης. Γνωρίστε τους νησιώτες και μάθετε τα πάντα για την κατασκευή των νησιών, τη διάρκεια ζωής τους και την συντήρησή τους, εξετάζοντας αυτά τα θαύματα μηχανικής φτιαγμένα μόνο από πρωτογενή υλικά και μεθόδους. Επιβιβαζόμαστε στο σκάφος και συνεχίζουμε για το διαχρονικό νησί Taquile, όπου οι κάτοικοι διατηρούν το αρχαίο κοινωνικό σύστημα και φημίζονται για τα εξαιρετικά χειροποίητα υφαντά τους. Η ιστορία του  νησιού είναι το ίδιο συναρπαστική με τους ανθρώπους του, αφού ήταν μια σωφρονιστική αποικία κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας. Επιστροφή στο Πούνο για γεύμα και απόγευμα ελεύθερο.
 

 

10η ημέρα: Πούνο – Λίμα – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Λίμα για Ελλάδα.
 

 

11η ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

258

Start your journey