ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ

ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ

Γιατι να πάτε: 
Εξερευνήστε την αυτοκρατορία των Ίνκας και ανακαλύψτε τις χαμένες πόλεις του χρυσού!!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

Καθημερινά έως και Δεκέμβριο

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1780
αναλυτικά

Λίμα, Κούσκο, Ιερή Κοιλάδα, Μάρας, Μοράι, Μάτσου Πίτσου
Start your journey

1η ημέρα: Ελλάδα – Πτήση για Λίμα

Πτήση από την Ελλάδα για το Περού με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη το απόγευμα της επόμενης ημέρας στη Λίμα . Διανυκτέρευση εν πτήση.
 

 

2η ημέρα: Λίμα

Άφιξη το απόγευμα στη Λίμα και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, που θα μας ενημερώσει για το πρόγραμμά μας και τις ώρες συνάντησης, θα μας δώσει τις πρώτες βασικές πληροφορίες για τον προορισμό. Μεταφορά στο ξενοδοχεία μας και διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: Λίμα, Ξενάγηση πόλης, Καθεδρικός Ναός, Casa Aliaga, Μουσείο Larco

Θα εξερευνήσουμε την παλιά πόλη της Λίμα, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεμάτη με συναρπαστικά ιστορικά κτήρια. Θα ξεκινήσουμε με μια γραφική περιήγηση στο αποικιακό κέντρο της πόλης, την Κεντρική Πλατεία όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της Ισπανικής αυτοκρατορίας. Θα περπατήσουμε ως τον Καθεδρικό Ναό, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και πήρε 80 χρόνια για να κτιστεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Casa Aliaga, ένα αποικιακό αρχοντικό το οποίο παραχωρήθηκε το 1535 από τον επικεφαλής κατακτητή Francisco Pizarro στον Jeronimo de Aliaga, έναν από τους καπετάνιους του. Αυτό είναι το μόνο σπίτι από εκείνη την εποχή το οποίο εξακολουθεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Larco που βρίσκεται στην παραδοσιακή συνοικία Pueblo Libre, και στεγάζεται σ’ ένα όμορφα  ανακαινισμένο αρχοντικό, χτισμένο στα θεμέλια μιας προ-Κολομβιανής πυραμίδας του 7ου αι. Το μουσείο διαθέτη την πιο ολοκληρωμένη προ-Ισπανική συλλογή από χρυσά και ασημένια αντικείμενα, καθώς και κομμάτια ερωτικής τέχνης. Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς το «Πάρκο της Αγάπης», την αριστοκρατική παραλιακή περιοχή της Miraflores, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περπατήσετε στις όχθες του Ειρηνικού ωκεανού ή μπορείτε να παρακολουθήσετε το φαντασμαγορικό σόου Magic Water Circuit, μια υπέροχη παράσταση νερού, φωτός, μουσικής και εικόνων.
 

 

4η ημέρα: Λίμα – Πτήση για Κούσκο (Ξενάγηση πόλης)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λίμα, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Κούσκο. Κατά την άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα απολαύστε μια ξενάγηση σ’ αυτή την γοητευτική πόλη, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Ξεκινούμε με επίσκεψη στο μοναστήρι του Santo Domingo, ένα μεγάλο συγκρότημα από μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, το οποίο κτίστηκε πάνω στο ναό Qoricancha, έναν από τους σημαντικότερους ναούς αφιερωμένος στη λατρεία του Ήλιου. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ορατά στη βάση του μοναστηριού. Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ότι το ιερό ήταν καλυμμένο με φύλλα χρυσού και χρυσές αναπαραστάσεις της φύσης. Συνεχίζουμε προς την Plaza de Armas για να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό. Διαθέτει  μια περίτεχνη αναγεννησιακή πρόσοψη και όπως άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης, χτίστηκε πάνω στα ερείπια ναού των Ίνκας. Κατευθυνόμαστε προς τους λόφους πάνω από το Κούσκο για να επισκεφτούμε τα ερείπια του φρουρίου Sacsayhuaman, του οποίου η επιβλητικοί προμαχώνες προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Κούσκο, τα ερείπια του ναού και το αμφιθέατρο του Qenqo, όπου πιστεύεται ότι οι Ίνκας ασκούσαν αγροτικές τελετουργίες. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Puka Pukara, το «κόκκινο φρούριο», ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτηρίων σε περίοπτη θέση, όπου θα δούμε τις κατοικίες, τις πλατείες, τα λουτρά, το υδραγωγείο τα τείχη και τους πύργους που είναι ευδιάκριτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 

 

5η ημέρα: Κούσκο, ολοήμερη εκδρομή στο Μάρας και Μοράι

Πρόγευμα και αναχώρηση προς την πρώτη μας στάση στο Μοράι, μέσω της μαγευτικής ιερής κοιλάδας. Περιήγηση του αρχαιολογικού χώρου των Ίνκας με τους μυστηριώδεις ομόκεντρους κύκλους σε πολυεπίπεδες βεράντες με διαφορετικό μικροκλίμα. Συνεχίζουμε προς το Μάρας με τις εκατοντάδες μικρές λίμνες από αλάτι και την υπέροχη πανοραμική θέα. Το αλάτι αποτελούσε εμπορικό προϊόν για τους Ίνκας και σημαντικό έσοδο για την αυτοκρατορική οικονομία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνιος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια του Κούσκο.
 

 

6η ημέρα: Κούσκο – Τσιντσέρο – Ollantayatambo - Ιερή Κοιλάδα

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε οδικώς για την κοιλάδα του ποταμού Urubamba, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Η πρώτη  μας στάση είναι η πόλη Τσιντσέρο με την όμορφη πανοραμική θέα προς την κοιλάδα, ερείπια της εποχής των Ίνκας, μία από τις πρώτες καθολικές εκκλησίες της χώρας και τις παραδοσιακές φορεσιές των κατοίκων της. Για να γνωρίσουμε καλύτερα τις τοπικές παραδόσεις, θα κάνουμε στάση στο μουσείο Yucay με επίδειξη τεχνικών και παραγωγής κεραμικής, υφαντουργίας και ασημικών. Μην ξεχάσετε να ταΐσετε λάμα και αλπάκα, που βρίσκονται στο ευρύτερο χώρο του μουσείου. Συνεχίζουμε προς την ύστερη περίοδο των Ίνκας, το εντυπωσιακό φρούριο Ollantaytambo χτισμένο σε στρατηγικής σημασίας σημείο, ώστε να ελέγχει την πρόσβαση στην Ιερή Κοιλάδα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό συγκρότημα το οποίο αν και είναι γνωστό ως «φρούριο», στην πραγματικότητα ήταν ένα "tambo", μια πόλη αναψυχής που χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσει καραβάνια που ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ιερή κοιλάδα και διανυκτέρευση.
 

 

7η ημέρα: Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε προς το σταθμό Ollanta για να επιβιβαστούμε στο τρένο για το Aguas Calientes, την κοντινότερη πόλη στο Μάτσου Πίτσου. Μέσα από μια γραφική διαδρομή και χαρακτηριστικά τοπία των Άνδεων, φτάνουμε στο σταθμό του Aguas Calientes. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για το Μάτσου Πίτσου! Η «χαμένη πόλη των Ίνκας» κειτόταν εγκαταλελειμμένη για τέσσερις αιώνες, ώσπου ο Αμερικανός εξερευνητής Hiram Bingham την βρήκε το 1911. Το Μάτσου Πίτσου πιστεύεται ότι χτίστηκε γύρω στα 1450 από τον αυτοκράτορα Pachacutec ως θερινό ανάκτορο, αλλά μέσα σ’ έναν αιώνα η πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την Ισπανική κατοχή. Οι Ισπανοί κατακτητές δεν την βρήκαν κι έτσι γλύτωσε την καταστροφή που προκάλεσαν σε άλλες πόλεις. Αντίθετα, την «κατάπιε» η ζούγκλα, κρύβοντάς την από κάθε καταστροφή. Η ξενάγηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις καταβολές αυτής της επιβλητικής ακρόπολης, η θέα της οποίας προκαλεί δέος, καθώς και τα πάνω από 200 κτίρια με πιο γνωστά αυτά της μνημειώδους Κεντρικής Πλατείας, τα βασιλικά διαμερίσματα, τον Ναό των Τριών Παραθύρων, τους κυκλικούς πύργους, το Ιερό Sun Dial και τα νεκροταφεία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Aguas Calientes. Περιηγηθείτε στα σοκάκια και την αγορά της, ή εναλλακτικά μπορείτε να χαλαρώσετε στις θερμές πηγές. Διανυκτέρευση.
 

 

8η ημέρα: Μάτσου Πίτσου - Κούσκο

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή του Μάτσου Πίτσου με μία δεύτερη επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τη συναρπαστική θέα της ακρόπολης από το Huayna Picchu ή το Inti Punku. Το απόγευμα μεταφορά στο σταθμό του Aguas Calientes, επιβίβαση στο τρένο της επιστροφής πίσω στο Κούσκο και το ξενοδοχείο μας.
 

 

9η ημέρα: Κούσκο / Λίμα πτήση επιστροφής

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Λίμα για Ελλάδα.
 

 

10η ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα

Άφιξη στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

258

Start your journey