Super 10ήμερο Πανόραμα Πορτογαλίας με Έβορα

Super 10ήμερο Πανόραμα Πορτογαλίας με Έβορα

Γιατι να πάτε: 
Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που ξεκινάει από τη Λισαβόνα και με κατεύθυνση προς τον βορρά καταλήγει στο Πόρτο. Φτάνουμε στη Λισαβόνα και ξεναγούμαστε στην πόλη, εκδράμουμε στα γραφικά χωριουδάκια Κουίντα ντος Λορίδος, Όμπιντος και Ναζαρέ, αλλά και τα ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, το Εστορίλ, το Κασκάις και τη Σίντρα, ενώ δεν παραλείπουμε να φτάσουμε στο δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου, το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Διαμένουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπατάλια, ενώ θα επισκεφθούμε το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας, καθώς και την Τομάρ των Ναϊτών. Διαμένουμε στην υπέροχη Κοΐμπρα και συνεχίζουμε για το Μπουσάκο, με τον εθνικό δρυμό και το ανάκτορο – ξενοδοχείο, για να καταλήξουμε στο Πόρτο και στις γειτονικές πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

14/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1099
αναλυτικά

Λισαβόνα, Εσκορίλ, Κασκάις, Κάμπο ντα Ρόκα, Σίντρα, Κουίντα ντος Λουρίδος, Όμπιντος, Ναζαρέ, Έβορα, Μπατάλια, Φάτιμα, Τομάρ, Κοΐμπρα, Μπουσάκο, Πόρτο, Μπράγκα, Γκιμαράες
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Λισαβόνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λισαβόνα. Άφιξη στην πόλη της Λισαβόνας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λισαβόνα (πανοραμική ξενάγηση)

Πρωινό και ξεκινάμε την εκτεταμένη πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα κατευθυνθούμε στην ιστορική περιοχή του Μπελέμ, απ΄ όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερωνυμιτών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το περίφημο ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες.

Ελεύθερο απόγευμα, για να ζήσετε τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να περιηγηθείτε μόνοι σας στα γραφικά σοκάκια. Η πόλη προσφέρεται απλόχερα σε όσους θέλουν να την περπατήσουν, αφού το δίκτυο του τραμ είναι εκπληκτικό και δίνει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει κανείς απ’ άκρη σ’ άκρη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήριο Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Λισαβόνα – Κουίντα ντος Λουρίδος Όμπιντος – Ναζαρέ – Πάρκο των Εθνών – Λισαβόνα

Σήμερα όλη η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Θα επισκεφθούμε το Κουίντα ντος Λουρίδος και τους εντυπωσιακούς Κήπους του Βούδα –οι μεγαλύτεροι ανατολίτικοι κήπου στην Ευρώπη– με τα χρυσά αγάλματα του Βούδα και τις παγόδες, θα δούμε το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα). Επιστρέφοντας στη Λισαβόνα, θα επισκεφθούμε το Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισσαβόνας το 1998. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Λισαβόνα – Εβόρα

Αναχωρούμε από σήμερα από την πορτογαλική πρωτεύουσα, όπου θα περάσουμε από την εντυπωσιακή γέφυρα της 25ης Απριλίου – η ημερομηνίας της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, όπως έχει μείνει γνωστή. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη της Έβορα. Στην Έβορα ξεχωρίζει ο ναός της Αρτέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο, ενώ θα ενθουσιαστείτε και από την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Έβορα, με την ατμοσφαιρική αύρα, μνημείο μάλιστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Έβορα – Μπατάλια – Φάτιμα – Τομάρ – Κοΐμπρα (οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή αναχώρηση και πρώτη μας στάση το χωριό Μπατάλια όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στιλ μοναστήρια της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε τρία μικρά παιδιά που φυλούσαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Συνεχίζουμε για την πόλη Τομάρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για την Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη και ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ, την Εκκλησία της Αγίας Κλάρα, όπου βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ιζαμπέλ, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. To βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και που προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κοΐμπρα – Μπουσάκο – Αβέιρο – Πόρτο

Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας το Πόρτο. Καθ΄ οδόν θα περάσουμε από τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στην πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη.

Αναχώρηση για το Πόρτο, παγκοσμίως φημισμένη για τα περίφημα κρασιά της, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, που το καθιστούν ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες – Πόρτο (ολοήμερη εκδρομή)

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»… Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Πόρτο – Πτήση επιστροφής

Ελεύθερη ημέρα στο Πόρτο. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση, μετά τα μεσάνυχτα, στη βραδινή πτήση επιστροφής μας.

 

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 

 

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία: Sana Malhoa (ή όμοιό του) στη Λισαβόνα 4*, Hotel Crowne Plaza Porto 5* κεντρικό στο Πόρτο, και Vila Gale Coimbra 4* στην Κοΐμπρα και Vila Gale Evora 4* στην Έβορα.
  Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
 • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
 • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.  180 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

775

Start your journey