H Μάλτα και το νησί Γκόζο... Στα βήματα των ιπποτών

H Μάλτα και το νησί Γκόζο... Στα βήματα των ιπποτών

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

10/09 ● 24/09 ● 08/10 ● 25/10 ● 11/11 ● 25/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
499
αναλυτικά

Μάλτα
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μάλτα (ξενάγηση στη Βαλέτα)

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για τη Μάλτα. Άφιξη, μετάβαση στη Βαλέτα και πρώτη γνωριμία με τη μαλτέζικη πρωτεύουσα. Πόλη επιβλητική, χτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, υπό την αιγίδα της UNESCO από το 1980. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Grand harbour (από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου), τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων (δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: Βαλέτα – Μεδίνα – Τα Αλι – εργοστάσιο φυσητού γυαλιού – Βαλέτα

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα "ΜΕΔΙΝΑ" γνωστή ως "Η Σιωπηλή Πόλη" ή "Πόλη των Ευγενών". Θα περιπλανηθούμε στα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια της ανάμεσα σε παλάτια και μοναστήρια στην πόλη που άλλαξε ελάχιστα τα τελευταία 1000 χρόνια. Τελευταία μας στάση στο εργαστήριο Φυσητού γυαλιού, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κατασκευής του, (παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων). Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: Βαλέτα – Μόστα – Ραμπάτ – Κατακόμβες Αποστόλου Παύλου – Βαλέτα

Πρωινό και ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε την Μόστα όπου θα δούμε τον Ναό της κοιμήσεως Θεοτόκου με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ και επίσκεψη στις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ. Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλο νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη Μεντίνα και Ραμπάτ. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η Ημέρα: Βαλέτα – Γκόζο – Βαλέτα

Ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο σε έκταση νησί της Μάλτας, Γκόζο. Μεταφορά στο βορειότερο λιμάνι του νησιού και επιβίβαση στο Ferry boat για το λιμάνι Mgarr. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα Βικτόρια με την Ακρόπολη και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα δούμε «την σπηλιά της Καλυψώς» και τους μεγαλιθικούς ναούς Γκαντίγια προστατευμένοι από την Unesco (τα αρχαιότερα κτίσματα στον κόσμο από το 2500 π.Χ.). Θα τελειώσουμε με το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Βαλέτα – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πωρόλιθο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 

 

 

 

 

Στης αναχωρησεις: 18.06, 02.07, 09.07, 23.07, 06.08, 13.08, 20.08, 27.08, 10.09, 24.09, 08.10 To πρόγραμμα γίνεται και 4ήμερο με μια λιγότερη διανυκτέρευση. οι ξεναγήσεις είναι ίδιες, η ξεναγηση Βαλέτα – Μόστα – Ραμπάτ – Κατακόμβες Αποστόλου Παύλου – Βαλέτα πραγματοποιείται την τελευταια ημέρα πριν την αναχώρηση μας

 

Περιλαμβάνονται:

➢ Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα με πτήσεις της Aegean.

➢ 5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.

➢ Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.

➢ Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

➢ Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

➢ Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.

➢ Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

➢ Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων €240

➢ Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο.

➢ Είσοδοι σε αξιοθέατα , μουσεία κ.λ.π.

➢ Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

775

Start your journey