Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες και Νορβηγικά Φιόρδ

Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες και Νορβηγικά Φιόρδ

Γιατι να πάτε: 
Η Σκανδιναβία, η κοιτίδα των Βίκινγκς, είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή της Βόρειας Ευρώπης, που περιλαμβάνει την Δανία, το μικρότερο από τα τέσσερα κράτη, την Νορβηγία με τα γαλήνια φιορδ, τους εντυπωσιακούς παγετώνες, τα απόκρημνα βουνά και τα γραφικά νησάκια, την Σουηδία με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, καθώς και τη "Χώρα των χιλίων λιμνών", την Φινλανδία, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοί της αποτελούν μια τελείως ξεχωριστή γλωσσική και εθνική ομάδα. Η Σκανδιναβία αποτελεί έναν μαγευτικό ταξιδιωτικό προορισμό, που συνδυάζει τον πολιτισμό των πόλεων με την καθηλωτική ομορφιά των τοπίων.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

12/6 ● 19/6 ● 31/7 ● 7/8 ● 14/8 ● 21/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1650
αναλυτικά

Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Μπέργκεν, Όσλο, Σόγκνεφιορδ, Κοπεγχάγη
Start your journey

 

1η μέρα: Αθήνα - Ελσίνκι

Προαιρετική εκδρομή στο Ταλίν  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελσίνκι με AEGEAN. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για όσους επιθυμούν και εάν ο χρόνος το επιτρέπει, προαιρετική εκδρομή και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Ελσίνκι. Διανυκτέρευση.  

 

2η μέρα: Ελσίνκι, Ξενάγηση - Στοκχόλμη (Εν πλω) 

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο Σιμπέλιους και θα περιδιαβούμε στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης. Ελεύθερος χρόνος έως το μεσημέρι και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Tallink-Silja (www.tallinksilja.com) με προορισμό το Ελσίνκι. Διανυκτέρευση εν πλω. 

 

3η μέρα: Στοκχόλμη, Ξενάγηση, Ανάκτορο Ντρότνινγκχολμ

Πρωινό στο πλοίο και άφιξη στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, που είναι κτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια. Ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μουσείο Βάσα (έξοδα ατομικά) και θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη με το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό. Ακολουθεί η παλιά πόλη GAMLA STAN, η ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης, πάνω στο ομώνυμο νησάκι. Επόμενη στάση μας το μπαρόκ ανάκτορο Ντρότνινγκχολμ (Drottningholm), πάνω στη λίμνη Μέλαρεν (Mälaren), σημερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να επισκεφθείτε το παλάτι ή να απολαύσετε έναν καφέ με θέα την πανέμορφη λίμνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Στοκχόλμη, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό σας, όπου πέραν των άλλων μπορείτε να δείτε το Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το Εθνικό σύμβολο της χώρας ή να επισκεφθείτε το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο Skansen.

 

5η μέρα: Στοκχόλμη - Μπέργκεν / Πτήση, Ξενάγηση 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Μπέργκεν. Κατά την περιήγησή μας θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη Bryggen με τα περίεργης κλίσης και με έντονα χρώματα κτίρια, θα επισκεφθούμε την πολύβουη ψαραγορά του Μπέργκεν και τέλος, με το παραδοσιακό τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) θα ανεβούμε στην περιοχή "Παράδεισος" για μια πανοραμική θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Μπέργκεν - Κρουαζιέρα στο Σόγκνεφιορδ, Οδοντωτός Φλαμ-Μύρνταλ - Όσλο  

[Σχετική εικόνα] Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Όσλο, ακολουθώντας μια από τις πιο γραφικές διαδρομές παγκοσμίως. Από το Γκουτβάγκεν θα ξεκινήσουμε την υπέροχη δίωρη κρουαζιέρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορδ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο του Flam και θα φθάσουμε στο μοναχικό βουνό Μύρνταλ. Επιστροφή και αναχώρηση με το πούλμαν για το Όσλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Όσλο, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το Κοινοβούλιο, το νεοκλασικού ρυθμού Παλάτι, το μοντέρνο Δημαρχείο, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο, καθώς και το πολύ σημαντικό στο είδος του μουσείο με πλοία των Βίκινγκς (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Όσλο - Κοπεγχάγη (Εν πλω)

Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο της ναυτιλιακής εταιρείας DFDS Seaways (www.dfdsseaways.com). Με ένα πλούσιο μπουφέ δείπνο και τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου, θα πλεύσουμε προς την Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η μέρα: Κοπεγχάγη, Ξενάγηση

Πρωινό στο πλοίο και άφιξη στην Κοπεγχάγη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο κεχριμπαριού, με υπέροχα εκθέματα από το "Χρυσάφι του Βορρά". Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι (έξοδα ατομικά).

 

10η μέρα: Κοπεγχάγη, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή σε παλάτια/κάστρα

Ελεύθερη μέρα για να περπατήσετε στον περίφημο πεζόδρομο Στρόγκετ (Stroget), από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή ένα από τα περίεργα αξιοθέατα της πόλης, την αυτόνομη κοινότητα Christiania. Επίσης, σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) να επισκεφθείτε το Κάστρο Κρόνμποργκ του 15ου αιώνα, που παραμένει άθικτο και έγινε γνωστό, καθώς ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί την πλοκή του Άμλετ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ, περίπου 45 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη. Θα ακολουθήσουμε την πανέμορφη παραλιακή διαδρομή που ονομάζεται Δανέζικη Ριβιέρα. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας προς το αναγεννησιακό παλάτι Φρεντερίκσμποργκ (Frederiksborg), το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, που στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της Δανίας. Επιστροφή στην Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Κοπεγχάγη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος χρόνος το πρωί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

•Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο συνεπάγεται και μονόκλινη καμπίνα

•Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

015

Start your journey