Προβηγκία - Αβινιόν

Προβηγκία - Αβινιόν

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

18/07 ● 08/08 ● 22/08 ● 29/08 ● 26/09 ● 10/10 ● 24/10 ● 24/11 2022: 16/02 ● 09/03 ● 23/03

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
699
αναλυτικά

Αβινιόν– Νιμ– Αρλ– Ουζέ – γέφυρα Pont du Gard – Οράγγη – χωριά Λιμπερόν – Αιξ αν Προβάνς – Μασσαλία
Start your journey

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑΜΑΣΣΑΛΙΑ- ΑΒΙΝΙΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επι βίβαση στην πτήση μας για Γαλλία. Άφιξη στη Μασσαλία και αναχώρηση οδικώς για την Αβινιόν την «πόλη των Παπών». Θα επισκεφθούμε, φυσικά το Παλάτι των Παπών και την περίφημη γέφυρα της Αβινιόν, όπου θα πραγματοποιήσουμε αναλυτική ξενάγηση. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ- OYZE – ΓΕΦΥΡΑ PONT DU GARDΝΙΜ- ΑΡΛ- ΑΒΙΝΙΟΝ

Πρωινή αναχώρηση από την Αβινιόν με προορισμό την Ουζέ (Uzes), μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη στην ύπαιθρο της επαρχίας Γκαρντ. Η περιήγησή μας στην πανέμορφη κοιλάδα του Ροδανού ποταμού συνεχίζεται με την εμβληματική γέφυρα Pont du Gard, ένα εκπληκτικό ρωμαϊκό υδραγωγείο που κάποτε χρησίμευε για την υδροδότηση της Νιμ (η είσοδος περιλαμβάνεται). Συνεχίζουμε για την πόλη της Νιμ. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε τα διάσημα ρωμαϊκά ερείπια της πόλης, όπως την Αρένα, το Αμφιθέατρο, το Maison Carree και άλλα. Συνεχίζουμε προς την Αρλ (Arles), πόλη περίφημη για τα μνημεία και την πολιτιστική της κληρονομιά. Στην Αρλ θα δούμε το Αμφιθέατρο και το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή στην Αβινιόν. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΟΡΑΓΓΗ – ΧΩΡΙΑ ΛΙΜΠΕΡΟΝ – LES BAUX DE PROVENCE – ΑΒΙΝΙΟΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική πόλη της Οράγγης (Orange), πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με… τέσσερις χώρες και δύο ηπείρους! Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε τη Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου και το αρχαίο θέατρο, σύμβολα της ρωμαϊκής κληρονομιάς της πόλης. Αναχωρούμε από την Οράγγη, περνάμε ανάμεσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα χωριά της Λιμπερόν, το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, καθώς και το Les Bauxde-Provence, ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο φρούριο, με φανταστική θέα στην πεδιάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ- ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ- ΑΒΙΝΙΟΝ

Πρωινό και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργορολόι, που κατασκευάστηκε το 1510. Επιστροφή στην Αβινιόν. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ- ΜΑΣΣΑΛΙΑΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, τη Μασσαλία (Marseille), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacré Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο Νιμ Αβινιόν Μασσαλία μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

775

Start your journey