πατμοσ - ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

πατμοσ - ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 5 to 6 days

Αναχωρήσεις

19/06 ● 22/07

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
195
αναλυτικά

ΠΑΤΜΟΣ
Start your journey

1ή μέρα:Πειραιάς-Πάτμος
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (14:00) για ΠΑΤΜΟ. Αφιξη το βράδυ(22:00) στην ΣΚΑΛΑ ΠΑΤΜΟΥ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

2ή μέρα:Ιερό Σπήλαιο αποκάλυψης – Ι.M. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου – Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε αρχικά το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη του Θεολόγου  που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού.
Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά  και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνηµα συνεχίζουµε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτµιο ιεροµόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγµα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής µε τα λουλουδιασµένα παρτέρια. To μεσημερι παραμονή για μπάνιο και γεύμα.Επιστροφή µέσω του γραφικού χωριού  ΓΡΟΙΚΟΣ στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.  

 

 

3ή μέρα:Προαιρετική –Λειψοί
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος,για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα ολοημέρης εκδρομής στους μαγευτικούς ΛΕΙΨΟΥΣ που αποτελούν ενα μικρό παράδεισο με τα λευκά σπιτάκια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, μια εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου ενώ βρισκόμενοι στο νησί θα επισκεφτούμε και την ιστορική Παναγία του Χάρου με την ξακουστή θαυματουργή εικόνα των Κρίνων.Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στην όμορφη παραλία Λιεντού για μπάνιο και για γεύμα σε μια από της πολλές ψαροταβέρνες της περιοχής .Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη ΠΑΤΜΟ ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο με  τοπικές γεύσεις σε ταβέρνα της Χώρας  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πάτμου σε ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι .Διανυκτερευση.

 

 

4ή μέρα:Ιερά Μονή Ευαγγελισμού – Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου – Παραλία  Κάμπου
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Στην συνέχεια για το χωριό Κάμπος και την όμορφη παραλία του όπου και παραμονή για φαγητό και μπάνιο. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Διανυκτέρευση.

 

 

5ή μέρα: 

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος τον οποίο μπορουμε να αξιοποιήσουμε απολαμβάνοντας την ηρεμία και το γαλήνιο τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό  με μια βουτιά στη κοντινη παραλία του ξενοδοχείου μας ενω για το μεσημέρι μπορούμε να δοκιμάσουμε φρέσκο ψάρι σε μια απο τις πολλές ταβέρνες της περιοχής.Χρόνος για τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας στην Σκάλα μέχρι το βράδυ που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να αναχωρήσουμε στις 23:55 για το ταξίδι της επιστροφής.

 

 

6ή μέρα: 

Αφιξη το επόμενο πρωί στις 08:00 στο λιμάνι του Πειραιά.

 

 

*Καθημερινώς θα υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο σε διαφορετική παραλία βασει προγράμματος ενώ οι ώρες των δρομολογίων των πλοίων ειναι κατά προσέγγιση.

 

 

Σημείωση: Κατάλληλη ενδυμασία για επίσκεψη στις Μονές.
 

5ΗΜΕΡΟ:

Τιμή :  195,00 €  κατ' ατομο στο δικλινο    δωμάτιο  
Τιμή :  270,00 €  μονόκλινο  

 

Περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΤΜΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση, μεταφορές στη ΠΑΤΜΟ σύμφωνα με το πρόγραμμα,  3 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 3* στη Σκάλα Πάτμου, 3  πρωϊνά μπουφέ ,φόρο διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16),αρχηγός συνοδός ,Ασφάλεια αστικής  & επαγγελματικής  ευθύνης,ΦΠΑ.

*Αναβάθμιση σε καμπίνες με επιβάρυνση και κατόπιν διαθεσιμότητας.

Δεν περιλαμβάνονται:

Η κρουαζιέρα σε Λειψούς και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

 

6ΗΜΕΡΟ:

 

Τιμή :  260,00 €  κατ ατομο στο δικλινο    δωμάτιο  
Τιμή :  360,00 €  μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:
* Εισιτήρια πλοίου  Πειραιά-Πάτμο-Πειραιά σε οικονομική θέση,
* μεταφορές στη Πάτμο σύμφωνα με το πρόγραμμα,  
* 4 διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο στη Σκάλα Πάτμου
* 4 πρωϊνά
* αρχηγός συνοδός
* φόρο διαμονής(άρθρο53 – v.4389/16)
* ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
*Η κρουαζιέρα στους Λειψούς και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
*Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 

 

 

 

 

 

 

856

Start your journey