Πάσχα στη Βενετία

Πάσχα στη Βενετία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

17/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
425
αναλυτικά

Βερόνα, Βενετία, Τεργέστη
Start your journey

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ - ΒΕΡΟΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βενετία. Άφιξη και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (στην ηπειρωτική Βενετία). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου τη Βενετία. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μεταφορά στην Βενετία στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Τεργέστη, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Φρίουλι-Βενετία Τζιούλια, σημαντικό λιμάνι της βόρειας Ιταλίας στον κόλπο της Τεργέστης στην Αδριατική θάλασσα στα σύνορα με τη Σλοβενία. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα περάσουμε απο την κεντρική πλατεία Unità D´italia και την πλατεία della Liberta για να δούμε τα υπέροχα κτήρια των μουσείων και του Θεάτρου, το Civico Museo di Storia di Arte, το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης που φιλοξενεί ρωμαϊκά, ελληνικά και αιγυπτιακά εκθέματα, το Museo Del Mare, τον καθεδρικό Ναό San Giusto που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο άγιο της πόλης και τέλος θα δούμε την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου εδω συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του τους οποίους παρέδωσαν στη συνέχεια στους Τούρκους του Βελιγραδίου. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στην Βενετία για να επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το Μπουράνο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

390

Start your journey