Οι κρυφές ομορφιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας

Οι κρυφές ομορφιές της Νοτιοδυτικής Γαλλίας

Γιατι να πάτε: 
Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ταξίδι σε ένα από τα ωραιότερα και λιγότερο διαδεδομένα μέρη της Γαλλίας! Πρώτη μας στάση στο λίκνο του γαλλικού κρασιού το Μπορντώ. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το καταπληκτικό Σαιντ Εμιλιόν, θα “χαθούμε” στα πανέμορφα χωριουδάκια στην ευρύτερη περιοχή της Σαρλά – πασίγνωστη για την Μαύρη Τρούφα της, θα περάσουμε από την περιοχή όπου βρίσκεται το Σπήλαιο Λασκώ, φημισμένο σε όλο τον κόσμο για τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες του, το φανταστικό Ροκαμαντούρ, που δείχνει να “κρέμεται’, τα μεσαιωνικά χωριά Καόρς και Κορντές-συρ-Σιέλ, προτού φτάσουμε στο πανέμορφο Αλμπί. Συνέχεια για το επιβλητικό Καρκασσόν και θα καταλήξουμε στην “Ροζ Πόλη”, την Τουλούζ.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

16/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1290
αναλυτικά

Μπορντώ, Σεντ Εμιλιόν, Σαρλά, Αλμπί, Πες Μερλ, Τουλούζ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΟΡΝΤΩ (ΠΤΗΣΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπορντώ, την πόλη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Η «la belle dormante», η «ωραία κοιμωμένη» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν για την ηρεμία της οι Γάλλοι, η πόλη που από την εποχή των Ρωμαίων ορίζει την τύχη της από το κρασί, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο σχέδ ιο ανάπλασης και συντήρησης των ιστορικών κτιρίων της του 18ου αιώνα, των πλατειών, των δρόμων, των αρχοντικών της, μετέτρεψε πρώην αποθήκες σε μουσεία, δημιούργησε πάρκα, κήπους και ποδηλατοδρόμους, αποτελώντας πλέον μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να τη γνωρίσουμε προσεγγίζοντας τους ιστορικούς θησαυρούς της. Από τα μεσαιωνικά μνημεία μέχρι την κομψότητα της αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα θα ανακαλύψουμε τις διαφορετικές χρυσές εποχές της ιστορίας του Μπορντώ, που κυριαρχείται από το εμπόριο κρασιού και έχει επηρεαστεί βαθιά από τους διαφορετικούς εποίκους στη μακραίωνη ιστορία του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΩ - ΣΕΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ (ΟΙΝΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) - ΣΑΡΛΑ

Δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας ανάμεσα στον άνθρωπο και το κρασί μάς περιμένουν σήμερα για ανακάλυψη στο Σεν Εμιλιόν. Τοποθετημένο στην καρδιά της οινοπαραγωγικής περιοχής του Μπορντώ, το μεσαιωνικό αυτό χωριό φιλοξενεί 800 οινοπαραγωγούς, αποδίδοντας μερικά από τα καλύτερα Merlot και Cabernet Franc στον κόσμο! Η πόλη πήρε το όνομά της από τον ταξιδιώτη μοναχό Émilion, του οποίου οι οπαδοί άρχισαν να παράγουν μαζικά κρασί από τον 8ο αιώνα, ενώ οι πρώτοι που φύτεψαν εδώ αμπελώνες τον 2ο αιώνα ήταν οι Ρωμαίοι. Τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής συνεχίζουν να παρασκευάζονται με παραδοσιακούς τρόπους και κάθε χρόνο βραβεύονται σε διεθνείς εκθέσεις! Μετά την οινογνωστική μας επίσκεψη θα χαθούμε στα στενά σοκάκια της πόλης -η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO- και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη σε ένα σατό (chateaux) για γευσιγνωσία κρασιού, προτού συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη Σαρλά. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ - ΜΠΕΪΝΑΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ( Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΣΑΡΛΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σαρλά, την πρωτεύουσα της μαύρης τρούφας, μία από τις πιο ελκυστικές και γοητευτικές πόλεις της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, το όνομα της οποίας συνδέεται με όλες τις γαλλικές γαστρονομικές και πολιτιστικές απολαύσεις. Η παγκόσμια φήμη της είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την πλούσια ιστορία της, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Η εξέλιξή της κατά τη διάρκεια των αιώνων τής άφησε μια εξαιρετική ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Αποτελεί την πρώτη πόλη της Γαλλίας που αποκαταστάθηκε και προστατεύθηκε από τον νόμο Malraux του 1964, ενώ το γεγονός ότι έχει καταχωριστεί ως «πόλη τέχνης και ιστορίας» μαρτυρά την υψηλή αρχιτεκτονική της αξία. Το Σαρλά είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του «starchitect» (σταρ αρχιτέκτονα, όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλείται κάθε αρχιτέκτονας αυτού του βεληνεκούς) Ζαν Νουβέλ, ο οποίος πρόσφατα ανακαίνισε την εκκλησία Σεν Μαρί, στο κέντρο της πόλης, κάνοντας  «σύγχρονες παρεμβάσεις» στην κατασκευή του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πανέμορφο χωριουδάκι Μπεϊνάκ ε Καζενάκ, που πολλοί λένε ότι είναι το πιο όμορφο της Γαλλίας, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με αυθεντική μαούνα τύπου gabarre στον διάσημο ποταμό Ντορντόν. Θα συνεχίσουμε για  το επίσης παραμυθένιο και μεσαιωνικό Ντομ, περνώντας από την εντυπωσιακή του πύλη που πλαισιώνεται από επιβλητικούς ασβεστολιθικούς πύργους. Επιστροφή στη Σαρλά. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΟ ( ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ) - ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το «Lascaux IV», που πρωτολειτούργησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του διάσημου προϊστορικού Σπηλαίου Λασκό, το οποίο θεωρείται η «Καπέλα Σιξτίνα των τοιχογραφιών». Αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο αντίγραφο της σπηλιάς μέχρι σήμερα, βρίσκεται κοντά στον αρχικό χώρο και φιλοξενεί «αναδημιουργημένα» σχεδόν όλα τα έργα που διακοσμούν τους βράχους του αρχικού καταφυγίου, έκτασης 900 τ.μ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο εξαιρετικό Ροκαμαντούρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον οίκο της Μαύρης Παναγίας («Chapelle Notre Dame»), τα 200 και πλέον σκαλοπάτια («Grand Escalier») που οι προσκυνητές τον Μεσαίωνα ανέβαιναν με τα γόνατα και το Hospitalet με θέα στην παλιά πόλη. Το διάσημο εκείνα τα χρόνια αφιερωμένο στην Παναγία ιερό έγινε γνωστό για τις θεραπευτικές του δυνάμεις και σύντομα έγινε αφορμή για στάση στο προσκυνηματικό μονοπάτι προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ - ΠΕΣ ΜΕΡΛ ( Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΚΑΟΡ - ΚΟΡΝΤΣ ΣΟΥΡ ΣΙΕΛ - ΑΛΜΠΙ

Η σημερινή ημέρα μάς επιφυλάσσει κάτι μοναδικό. Θα επισκεφθούμε το Πες Μερλ (Pech Merle) και τις σπηλιές που ήταν γνωστές στον άνθρωπο για πάνω από 25.000 χρόνια. Εδώ θα ανακαλύψουμε πώς επικοινωνούσαν οι προϊστορικοί άνθρωποι μέσω της ζωγραφικής τέχνης! Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το Καόρ (Cahors) για να θαυμάσουμε μία από τις μοναδικές, μεσαιωνικές, στρατιωτικές γέφυρες που έχουν μείνει στην Ευρώπη, τη γέφυρα Βαλεντρέ. Κατόπιν θα προχωρήσουμε για το Κορντς Σουρ Σιέλ, ένα όμορφο μεσαιωνικό καστροωρ. Θα επισκεφτούμε το Πεχχώρι, πάνω σε λόφο, που όπως μαρτυρά και το όνομά του μοιάζει να ίπταται στον ουρανό. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στη χτισμένη με ροζ τούβλα Αλμπί, πάνω στις όχθες του ποταμού Ταρν, και η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη στην περιοχή των Μεσω-Πυρηναίων. Ο επιβλητικός μεσαιωνικός καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας υπήρξε ανέκαθεν ένα αξιόλογο και μοναδικό μνημείο, χτισμένο από τούβλα, ένα από τα ωραιότερα γοτθικά κτίρια στη Γαλλία. Στο εξωτερικό του μοιάζει με τρομακτική σειρά μεσαιωνικών σιλό σιτηρών ενώ στο εσωτερικό του όλα είναι εμφανώς πιο εύθραυστα, με λεπτομερώς επεξεργασμένα στοιχεία από πέτρα και ξύλο και διακοσμήσεις που θυμίζουν πέτρινο κέντημα γοτθικού ρυθμού...  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεράστιες τοιχογραφίες της Τελικής Κρίσης που κοσμούν ολόκληρο το δυτικό τείχος του καθεδρικού ναού. Χτισμένος μεταξύ 1282 και 1480, ο σημερινός καθεδρικός ναός ορθώθηκε ως απόλυτη επιβεβαίωση της παπικής εξουσίας σε μια περιοχή η οποία, μετά την περίοδο της αίρεσης των Καθαρών, μόλις είχε επιστρέψει στην εξουσία της Ρώμης. Η σταυροφορία κατά των Αλβιγινών ήταν η μόνη σταυροφορία που δεν στρεφόταν εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά κατά των διαφωνούντων χριστιανών. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΠΙ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Αναχώρηση για μια πολύ ιδιαίτερη καστροπολιτεία, την Καρκασόν, την οποία ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε και θα εξερευνήσουμε την «ροζ πόλη», την Τουλούζη – την προσωνυμία αυτή την οφείλει στα κεραμίδια και τα χρωματιστά κόκκινα πορτοκαλί τούβλα με τα οποία είναι χτισμένη. Τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, πέμπτη πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, η Τουλούζη βρίσκεται ανάμεσα στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Το ιστορικό παρελθόν της έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αρχιτεκτονική της: η Βασιλική του St. Sernin, η μεγαλύτερη ρωμανική εκκλησία στην Ευρώπη, η εκκλησία και τα μοναστήρια των Ιακωβίνων, το πιο πλήρες μοναστήρι στη Γαλλία, το Καπιτώλιο, με πρόσοψη από πέτρα και τούβλο, και το θαυμάσιο Salle des Illustres με την πλατεία που φέρει το ίδιο όνομα είναι μερικά από τα περίφημα αξιοθέατά της. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ – AIRBUS ( Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τη γραμμή συναρμολόγησης της Airbus. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις έκτασης 50 εκταρίων, που φιλοξενούν όχι μόνο τις διοικητικές υπηρεσίες και το κέντρο εκπαίδευσης με τους οκτώ full-flight προσομοιωτές, αλλά και τη γραμμή συναρμολόγησης των A320, A330, A380, καθώς και του ολοκαίνουργιου A350 XWB, θα είναι το... μπόνους της επίσκεψής μας στην όμορφη γαλλική πόλη. Εδώ θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του μοναδικού αεροσκάφους με δύο πατώματα στον κόσμο και θα απολαύσουμε μια ασυναγώνιστη θέα από την πλατφόρμα προβολής. Θα βρεθούμε πίσω από τη σκηνή σε δοκιμαστική πτήση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8Η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τουλούζης και πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη σε σατώ για μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Λασκώ, στο σπηλαίο στο Πες Μερλέ με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν σε παραδοσιακή γκαμπάρ.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250

775

 

Start your journey