Μαρόκο... Αυτοκρατορικές πόλεις

Μαρόκο... Αυτοκρατορικές πόλεις

Γιατι να πάτε: 
Μαρόκο... Αυτοκρατορικές πόλεις. Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό. Η άκρη της γης και ο Άτλαντας με τα μήλα των Εσπερίδων, που τα έκλεψε ο Ηρακλής, για τους αρχαίους Έλληνες. Χώρα παραμυθένια, που σε συναρπάζει και σε στροβιλίζει σε μαγικούς ρυθμούς. Καζαμπλάνκα, μια πόλη-σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φεζ θρησκευτικό κέντρο, με το αρχαιότερο, σε συνεχή λειτουργία εδώ και 1.000 χρόνια, πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μαρακές, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με την πλατεία των “θαυμάτων”. Ταγγέρη, η “πύλη” της Μεσογείου. Ο χιονοσκέπαστος Άτλαντας στη μέση της Σαχάρας και λίγο πιο πέρα ο Ατλαντικός ωκεανός και η γαλήνια Μεσόγειος.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Σάββατο (από 15/05 έως 25/09)

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
990
αναλυτικά

Μαρόκο
Start your journey

1η ημέρα : Πτήση για το Μαρακές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με πτήσεις για το Μαρακές. Άφιξη σε αυτή την μυστηριώδη πόλη και συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας και ελεύθερο υπόλοιπο για μια πρώτη γνωριμία με την υπέροχη πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα : Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα, όπου θα συναντηθούμε με το υπόλοιπο γκρουπ και θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Μετά τον απαραίτητο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων, αναχωρούμε βόρεια για την διοικητική πρωτεύουσα του βασιλείου του Μαρόκο, το Ραμπάτ. Κατά την περιήγησή μας, θα δούμε το Παλάτι του Βασιλιά Χασάν του 2ου και το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου , που στον περίβολό του βλέπουμε κολώνες του παλιού τζαμιού της πόλης, που μπορούσε να χωρέσει 80.000 πιστούς. Θα θαυμάσουμε ακόμη τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα των Ουιντάιας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα : Ραμπάτ, Μεκνές, Φεζ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το Φεζ, με στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Βολουμπίλις, με υπέροχα ρωμαϊκά ερείπια. Ακολουθεί η ξενάγηση στο Μεκνές, γνωστό ως οι Μαροκινές Βερσαλλίες και πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα.  Εκεί θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής». Θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και την Μεδίνα με τα τείχη της πόλης. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Φεζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα : Φεζ

Πρόγευμα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη σημαντικότερη, πολιτιστικά και πνευματικά, πόλη του Μαρόκο. Η Φεζ, φημίζεται κυρίως για τα δαιδαλώδη στενά της Μεντίνα, έναν απίθανο λαβύρινθο από ατμοσφαιρικά σοκάκια, γεμάτα με ιστορικά κτίρια και μνημεία. Η παλιά πόλη χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Αποτελεί την πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Δείπνο & διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα : Φεζ, Μπενί Μελλάλ, Μαρακές

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Μαρακές, διασχίζοντας την ορεινή περιοχή του Μέσου Άτλαντα. Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε από τα Ιμουζέρ ντε Καντέ, Αζρού και Ιφράν, ένα κοσμοπολίτικο καταπράσινο θέρετρο. Θα σταματήσουμε στο Μπενί Μελλάλ, μια μικρή αγροτική πόλη για να χαλαρώσουμε. Άφιξη στην πόλη των φοινικόδεντρων ή Κόκκινη Πόλη, όπως ονομάζεται το Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα : Μαρακές

Πρωινό.  Ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στη δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη της χώρας, γνωστή και ως «το Μαργαριτάρι του Νότου». Μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, της δυναστείας των Αλμοραβιδών και σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και τους κήπους Μενάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα σουκ, τα σενά σοκάκια της αρχαίας αγοράς και  την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα αποτελεί το κοινωνικό κέντρο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Δείπνο εξ ιδίων και διανυκτέρευση.

Προαιρετικά: Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε δείπνο στο Diffa Fantasia, όπου θα απολαύσετε θέαμα με καμήλες και άλογα, φολκλορικό σόου και χορούς της κοιλιάς, στο διάσημο εστιατόριο “Chez Ali”.

 

 

7η ημέρα : Μαρακές, κοιλάδα Ουρίκα

Πρόγευμα και ακολουθεί εκδρομή μισής ημέρας στην κοιλάδα Ουρίκα, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Άτλας και πήρε το όνομα της από τον ποταμό Ουρίκα, που την διαπερνά. Βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Μαρακές, και είναι πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα. Από τα τέλη μάλιστα του 19ου αιώνα έχουν καταγραφεί μια σειρά από ενδιαφέροντα και σπάνια είδη φυτών (π.χ. το Fraxinus Dimorpha κ.α.). Επίσης, εδώ ζει ένα σπάνιο είδος πιθήκου με την ονομασία Macaca Sylvanus, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα γνωστότερα είδη του Παλαιού Κόσμου, που δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμη. Τέλος, η περιοχή κατοικείται από Βερβέρους, που ζουν ακόμη με παραδοσιακό τρόπο και από τη γη. Η συγκεκριμένη κοιλάδα θεωρείται δημοφιλής προορισμός, λόγω των πολλών καταρρακτών και παρά την μικρή απόσταση που την χωρίζει από την κοσμοπολίτικη πόλη, παραμένει παρθένα και αναλλοίωτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε μόνοι σας τις άγνωστες γωνιές του Μαρακές. Δείπνο & διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα : Μαρακές, πτήση επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μία τελευταίο βόλτα στην ''κόκκινη πόλη'' (εφόσον το επιτρέπει η πτήση μας). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση της επιστροφής.

 

 

 

 

Σημειώσεις: Η εκδρομή πραγματοποιείτε και με πτήσεις από-προς Καζαμπλάνκα.

 

 

 

     

 

 

 

258

Start your journey