Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Μονή Αγίας Αικατερίνης

Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Μονή Αγίας Αικατερίνης

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

Καθημερινά (Μάιος - Σεπτέμβριος)

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
805
αναλυτικά

Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Μονή Αγίας Αικατερίνης
Start your journey

1η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση, σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας μία πρώτη γνωριμία με το Κάιρο, με μία δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου. Διανυκτέρευση.

 

 

2η 2η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ - Ολοήμερη ξενάγηση (B-L)

Η πρώτη μας ξενάγηση , θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό Μουσείο του Καιρου. Σε αυτό τον χώρο στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα Χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας. Τα ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών) καθώς επίσης και τα περίπου 120000 εκθέματα αποτελούν μια μοναδική εμπειρία πρώτης συνάντησης με τον αιγυπτιακό αρχαίο πολιτισμό. Συνεχίζουμε με τα ταφικά μνημεία των 3 Φαραώ της 4ης δυναστείας, τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας. Ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που επέζησε μέχρι τις μέρες μας! Οι πυραμίδες του Χέωπος, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου διαχρονικές και αιώνιες, αποτελούν την επιτομή ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Σε κοντινό σημείο και μέσα στην νεκρόπολη της Γκίζας η περίφημη Σφίγγα, με βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο Καϊρο, αναπαριστά τον Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού. Μετά από μια σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων, θα γευματίσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο του ΚαΪρου. Η σημερινή μας περιήγηση ολοκληρώνεται στο πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Πνιγμένο από χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές το παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, ως ένα αυθεντικό ανατολίτικο παζάρι αντικατοπτρίζει όλη την αυθεντικότητα των Αιγυπτίων. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ - Εκδρομή στην Αλεξάνδρεια (B-L)

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, ‘’ το μαργαριτάρι της Μεσογείου’’. Όπως μαρτυρά και το όνομα της η πόλη ιδρύθηκε το 331 π.Χ από τον Μέγα Αλέξανδρο. Πλέον μια πολύβουη μητρόπολη, όπου η αρχαία ιστορία της συνεχίζει να λάμπει δια την απουσία της! Τρανταχτό παράδειγμα ο φάρος της Αλεξάνδρειας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο οποίος καταστράφηκε από ισχυρούς σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του φρουρίου του Μαμελούκου Σουλτάνου Κάιτ Μπέι, ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο φάρος. Στην περιήγηση μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν.Στρατιώτη, το ελληνικό πατριαρχείο και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα. Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Κ.Καβάφης. Φιλοδοξία της Αλεξάνδρειας ήταν να γίνει η πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο, συγκεντρώνοντας όλη την γνώση του. Φιλοδοξία που πήγαζε από το όραμα του ιδρυτή της. Έτσι καταλήγουμε στην καινούρια βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε, να μάθουμε και να θαυμάσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Ακολουθεί γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο της πόλης. Γεμάτοι εμπειρίες επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στο Καϊρο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΜΕΡΑ : ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ (B - D)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί οδικώς, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, για να διασχίσουμε την πολύχρωμη έρημο του Σινά με τους μοναδικούς Βεδουίνους και να καταλήξουμε στην Αγ. Αικατερίνη. Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα της μονής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ΜΕΡΑ : ΣΙΝΑ – ΚΑΙΡΟ (B)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στη μονή της Αγ. Αικατερίνης , η οποία αποτελεί ορόσημο του Χριστιανισμού. Στη μονή πραγματοποιείται περιήγηση από τους μοναχούς σε όλους τους χώρους, προκειμένου να θαυμάσουμε τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά, τη φλεγόμενη Βάτο και το πηγάδι του Μωυσή. Θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα της Αγ.Αικατερίνη και έχοντας κρατήσει σαν φυλαχτό αυτή την ευλογία θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Κάιρο. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ΜΕΡΑ : ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ (B)

Μέρα επιστροφής. Αφήνουμε πίσω το Κάιρο για να μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ' όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

 

 

Hilton Ramses 5 ή ένα παρόμοιο superior ξενοδοχείο 5 * στο Κάιρο & Morgan Land ή ένα παρόμοιο superior ξενοδοχείο 3 * στο Μονή Αγίας Αικατερίνης.

 

Περιλαμβάνονται:

· Αεροπορικά εισιτήρια με Egypt air

· Αθηνα-Καιρο-Αθηνα

· Φοροι αεροδρομιων

· 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* της επιλογής στο Κάιρο.

· 1 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* Μονή Αγίας Αικατερίνης

· 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε Κάιρο & Αλεξάνδρεια.

· Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

· Ελληνας συνοδός

· Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

· Βίζα Αιγύπτου 25 $ (πληρωτέα εκεί).

· Φιλοδωρήματα 15€ (πληρωτέα εκεί) .

· Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή.

· Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΥΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ.

Start your journey