Η διαφορετική 16ήμερη Νότια Ινδία

Η διαφορετική 16ήμερη Νότια Ινδία

Γιατι να πάτε: 
Ένα ταξίδι στη Νότια Ινδία, που παρασύρει τον ταξιδιώτη από το Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Καρνατάκα, στο Χασάν, ορμητήριο για τους εκπληκτικούς ναούς του Μπελούρ και του Χαλεμπίντ, και την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου, τη Μυσόρη. Και ύστερα θα του αποκαλύψει την «ακτή των μπαχαρικών της Ινδίας», την Κεράλα: από το Κοτσίν, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας, στο Αλεπέι για τη μαγευτική, υδάτινη διαδρομή έως το Κουμαρακόμ και από κει στο Περιγιάρ, ένα καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Το οδοιπορικό συνεχίζεται με τις εκπληκτικές πόλεις του Τάμιλ Ναντού: Μαντουράι, Τσέτιναντ, Τρισί και Ταντζόρ με τα θαυμαστά συγκροτήματα των αρχοντικών και των ιερών ναών τους, το Ποντίσερι με τον απρόσμενο γαλλικό χαρακτήρα του, το Μαχαμπαλιπουράμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς και καταλήγει στη «βασίλισσα» του αχανούς Νότου, το Μαντράς.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

16 days

Αναχωρήσεις

15/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1499
αναλυτικά

Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπανγκαλόρ, μια σύγχρονη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανική και εμπορική πόλη της Ινδίας, αλλά συγχρόνως πολύ φιλική, με κήπους, πάρκα, μεγάλα κτίρια και παζάρια που σφύζουν από ζωή.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ - ΧΑΣΑΝ (ΤΣΙΚΜΑΓΚΑΛΟΥΡ)

Άφιξη στο Μπανγκαλόρ τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και εγκατάσταση. To πρωί πανοραμικός γύρος στην πόλη και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χασάν (Τσιμαγκαλούρ). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο πανύψηλο πέτρινο άγαλμα του Gomteshwara, ορατό από απόσταση 25 χιλιομέτρων! Άφιξη στο Χασάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΣΑΝ - ΜΠΕΛΟΥΡ - ΧΑΛΕΜΠΙΝΤ - ΜΥΣΟΡΗ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε τους ναούς στο Μπελούρ και το Χαλεμπίντ, που αποτελούν την αφρόκρεμα μιας από τις πιο πληθωρικές περιόδους της ινδουιστικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Στο Μπελούρ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον περίφημο Ναό Τσανεκασάβα, τόπο λατρείας των ινδουιστών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μυσόρη, την πόλη των μαχαραγιάδων του Νότου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 756 μέτρων και πέρα από το καλό της κλίμα παραμένει μια όμορφη πόλη με πλούσια κληρονομιά. Τα θέλγητρά της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο: υπέροχα παλάτια, ναοί, πάρκα, καλοδιατηρημένα δημόσια κτίρια και καθαροί δενδροφυτεμένοι δρόμοι. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΣΟΡΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΟΜΝΑΤΠΟΥΡ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με το παλάτι των μαχαραγιάδων. Το παλάτι αυτό αποτελεί ένα συνδυασμό ινδικής και σαρακίνικης αρχιτεκτονικής. Τρούλοι, μιναρέδες, κολόνες και υπέροχα γλυπτά συνδυάζονται αρμονικά και συνθέτουν ένα μοναδικό κτίριο, που αποτελεί το κόσμημα της πόλης και ένα από τα λαμπρότερα παλάτια ολόκληρης της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το περίφημο άγαλμα του Ταύρου Νάντι, που κατά την ινδική μυθολογία προστάτευε την πύλη εισόδου του ιερού του Θεού Σίβα και της γυναίκας του Παρβάτι. Αργότερα θα κάνουμε μια εκδρομή στο Σομνατπούρ, ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα της Δυναστείας των Χοϊσάλα, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από τη Μυσόρη. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει να παρακολουθήσουμε μια πολιτιστική παράσταση με χορούς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΣΟΡΗ - ΚΑΛΙΚΟΥΤ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Καλικούτ, στη θρυλική ακτή Μαλαμπάρ. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα είναι γνωστή αιώνες τώρα, καθώς αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό εμπορικό σταθμό στους θαλάσσιους δρόμους για τη διακίνηση των μπαχαρικών. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΙΚΟΥΤ - ΚΟΤΣΙΝ (ΚΕΡΑΛΑ)

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στη όμορφη παραλία της Καλικούτ ή για αγορές στα μαγαζάκια και στους πλανόδιους. Το μεσημέρι επιβίβαση στο τρένο και αναχώρηση για το Κοτσίν. Άφιξη στο παλαιότερο και ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Αραβικής Θάλασσας. Χτισμένο πάνω σε μια λωρίδα στεριάς, αποτελείται από χερσονήσους, κολπίσκους, φυσικές και τεχνητές νησίδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΣΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΧΟΡΟΙ ΚΑΤΑΚΑΛΙ)

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του Κοτσίν αντανακλάται στα πολλά κτίσματα, που αντιπροσωπεύουν διάφορες περιοχές και θρησκείες του κόσμου. Κατά μήκος του λιμανιού, οι σειρές με τα παμπάλαια κινέζικα δίχτυα ψαρέματος δείχνουν τους εμπορικούς δεσμούς της Κεράλας με την Κίνα και τα κτίρια κατά μήκος της ακτής μαρτυρούν την παρουσία Ολλανδών και Πορτογάλων αποίκων. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια του αποικιακού πυρήνα της πόλης, το Φορτ Κοτσίν, όπου θα επισκεφτούμε την Εβραϊκή Συνοικία με την αρχαιότερη συναγωγή εκτός Ισραήλ, το Ολλανδικό Παλάτι του πρώην Ράτζα και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Το απόγευμα το Versus Travel έχει οργανώσει για σας μια παραδοσιακή παράσταση χοροθεάτρου Kathakali (Κατακάλι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΣΙΝ - ΑΛΕΠΕΪ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Αλεπέι, την επαρχία της Κεράλας με τα παρθένα δάση και τους εκπληκτικούς υδροβιότοπους. Άφιξη στο Αλεπέι και τακτοποίηση στα houseboats (καραβόσπιτα, πλωτά σπίτια - ξενοδοχεία). Ακολουθεί βαρκάδα στα κανάλια της περιοχής. Διανυκτέρευση στα houseboats.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΠΕΪ - ΠΕΡΙΓΙΑΡ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Περιγιάρ, με την ομώνυμη λίμνη του. Η περιοχή αποτελεί καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, με ειδικό πλοιάριο, θα κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα, θαυμάζοντας τον πλούσιο και μοναδικό υδροβιότοπο της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΓΙΑΡ - ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μαντουράι, ιερή πόλη των ινδουιστών και μία από τις αρχαιότερες και πιο ζωντανές πόλεις του Νότου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Παλάτι Tirumala Nayak μοναδικής ινδο-σαρακίνικης κατασκευής και τον πέτρινο Ναό Tirupara Kudran. Το βράδυ θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες ειδικής τελετής στο Ναό Μενακσί έναν από τους πιο επιβλητικούς δραβιδικούς ναούς της Ινδίας, αφιερωμένος στη Θεά Παρβάτι, σύντροφο του Θεού Σίβα. Τα τεράστια γκοπουράμ του ναού, που δεσπόζουν στην πόλη, είναι καλυμμένα με πολύχρωμες απεικονίσεις θεοτήτων, ζώων και μυθικών πλασμάτων. Ο ναός είναι τόσο πλούσιος σε ανεκτίμητα γλυπτά, που λένε ότι αν κάποιος θαυμάζει κάθε γλυπτό επί 5 λεπτά, δεν του φτάνει ολόκληρη η ζωή του! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ - ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τσέτιναντ, μια περιοχή φημισμένη για τα αρχοντικά του 18ου αιώνα, με τις μεγάλες αυλές και τα ευρύχωρα δωμάτια, κατασκευασμένα και διακοσμημένα με υλικά από χώρες της Ανατολικής Ασίας αλλά και της Ευρώπης, όπως μάρμαρα από την Ιταλία και ξύλο τικ από τη Βιρμανία. Μια διαφορετική εικόνα της Νότιας Ινδίας θα μας προσφέρει η απογευματινή περιήγησή μας, καθώς θα απολαμβάνουμε τις εικόνες αυτών των μεγάρων και την ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΙΝΑΝΤ - ΤΡΙΣΙ - ΤΑΝΤΖΟΡ (ΤΑΝΤΖΑΒΟΥΡ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ταντζόρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο Τιρουτσιραπάλι, γνωστό ως Τρισί, αρχαία πόλη στο Δέλτα του ιερού ποταμού Κόβερι και ακρόπολη των Cholas κατά το 2o π.Χ. αιώνα. Η ξενάγησή μας εδώ επικεντρώνεται στο συγκρότημα ναών Σριρανγκάμ, που βρίσκονται σε ένα νησί του ποταμού Κόβερι. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα ναών της Ινδίας. Επτά συμπαγείς συστοιχίες τειχών εσωκλείουν ένα βιβλικό κόσμο με 21 εκπληκτικά γκοπουράμ, παζάρια και συνοικίες του ιερατείου των Βραχμάνων. Θεωρείται το μεγαλύτερο ναϊκό συγκρότημα της Ινδίας, με οικοδομήματα που ανάγονται στην περίοδο από το 14ο έως το 17ο αιώνα. Άφιξη στην Τανζόρ κα ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε την περιοχή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Δραβιδικής Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας), αρχαία πρωτεύουσα των οποίων ήταν η Τανζαβούρ ή Ταντζόρ. Εδώ το παιχνίδι των εντυπώσεων κερδίζει αναμφισβήτητα ο Ναός Μπριχαντεσβάρα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα που περιβάλλεται από τείχη και τάφρο. Αυτό το οικοδόμημα έχει καταχωριστεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος του ναού είναι 70 τετραγωνικά μέτρα σε πυραμιδοειδές σχήμα. Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο Τέχνης στο παλάτι, με τη μεγάλη συλλογή από γλυπτά από μπρούντζο και γρανίτη της εποχή των Τσόλας. Διανυκτέρευση. 

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΝΤΖΟΡ – ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ – ΑΟΥΡΟΒΙΛ – ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ

Το πρωί αναχωρούμε για το Ποντίσερι, παλιά γαλλική αποικία και σημαντικό εμπορικό λιμάνι, όπου οι άνθρωποι μιλούν ακόμη Γαλλικά. Θα μας εκπλήξει με τον απρόσμενο χαρακτήρα του, τα χαριτωμένα μπουλεβάρ και τις μπουλανζερί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Αούροβιλ, την πόλη της Αυγής, όπως λέγεται. Στον τόπο αυτό άνδρες και γυναίκες από όλο τον κόσμο ζουν με αρμονία ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής. Αποτελεί πρότυπο ιδανικής κοινωνίας ως προς την αρμονική συμβίωση και ενότητα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ποντίσερι. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΙΣΕΡΙ (ΑΣΡΑΜ ΣΡΙ ΑΟΥΡΟΜΠΙΝΤΟ) - ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ – ΤΣΕΝΑΪ

Το Ποντίσερι υπήρξε έδρα του φιλόσοφου Σρι Αουρομπίντο (Sri Aurobindo), το άσραμ (ερημητήρια Ινδουιστών σοφών στην Αρχαία Ινδία) του οποίου θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαχαμπαλιπουράμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς, που έχτισε η Δυναστεία των Παλλάβας. Οι ναοί του Μαχαμπαλιπουράμ είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ινδίας μετά το Ταζ Μαχάλ. Από το 1985 περιλαμβάνονται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η τέχνη στο Μαχαμπαλιπουράμ χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: υπαίθρια ανάγλυφα, ναοί, mandapas (ιερά σε σπηλιές) και rathas (ναοί με μορφή άρματος). Κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Μαντράς, που σήμερα ονομάζεται Τσενάι και είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμίλ Ναντού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΡΑΣ (ΤΣΕΝΑΪ)

Η πόλη υπήρξε η πρώτη έδρα της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών, και έχει μεγαλώσει χωρίς να χάσει την παραδοσιακή της γοητεία και χάρη. Τα κτίριά της είναι ένα μίγμα δραβιδικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στο Τσενάι και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που κατασκευάστηκε το 1653 από τους Βρετανούς, μέσα στο οποίο βρίσκεται το Πολιτειακό Κυβερνητικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τη σπάνια συλλογή γλυπτικής Αμαραβάτι (2ος μ.Χ. αιώνας) και την πλουσιότερη συλλογή μπρούντζινων αντικειμένων της Δυναστείας των Τσόλας (9ος-13ος αιώνας). Επίσης θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Θωμά (ο Απόστολος Θωμάς μαρτύρησε το 78 μ.Χ. στο Μαντράς) και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Μαρίνα), στολισμένη με φοινικόδεντρα, καζουαρίνες και μνημεία αφιερωμένα σε πολιτικούς αρχηγούς και μαχητές της ελευθερίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΡΑΣ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
 • 1 διανυκτέρευση σε houseboat.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται    

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690€.
 • Βίζα Ινδίας: 25 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).

 

775

Start your journey