Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 2 to 3 days

Αναχωρήσεις

14/11 ● 28/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
75
αναλυτικά

Γιάννενα - Βίκος - Μέτσοβο - Μονοδένδρι
Start your journey

1η ημέρα:

Αναχωρούμε το πρωί  με προορισμό το ΜΕΤΣΟΒΟ. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον ταξιδιωτικό χάρτη της ορεινής Ελλάδας. Σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, με πέτρα, ξύλο και πλάκες, ανάμεσα σε λιθόστρωτα, κατηφορικά δρομάκια, πολυάριθμες ταβέρνες, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα ξυλοτεχνίας και ντόπια υφαντά. Γνωριμία με το γραφικό Μέτσοβο των μεγάλων ευεργετών και παραμονή περίπου 2 ώρες. Ακολούθως, μεταβαίνουμε στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γνωριμία με την πόλη, το νησάκι και το "ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ" του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα μεταβούμε με το πούλμαν στο κέντρο για βόλτα, διασκέδαση και γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μαςκαι διανυκτέρευση.

 

 

2η ήμερα:  

Μετά το πρωινό αναχωρούμε και θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ (έξοδα ατομικά) με τα κέρινα ομοιώματα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε την Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ  που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Μπουραζανίου, μια κατάφυτη περιοχή με τρεχούμενα νερά πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εδώ συναντώνται οι τρεις ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαραντάπορος. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στην όμορφη κωμόπολη με το παραδοσιακό χρώμα, την ΚΟΝΙΤΣΑ, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στις απολήξεις του Σμόλικα σε υψόμετρο 600 μέτρων. Στάση στο πέτρινι γεφύρι του Αώου και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες. Επόμενη στάση θα είναι στη γέφυρα του Βοϊδομάτη, όπου γίνονται πολλά σπορ, όπως κανό, καγιάκ, ράφτιγκ, πεζοπορία στο Φαράγγι και άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ήμερα: 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Θα επισκεφτούμε ,θα περπατήσουμε και θα φωτογραφίσουμε τα όμορφα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, Κόκκορη και το όμορφο τρίτοξο γεφύρι Καλογερικό, και ανηφορίζομε προς το Μονοδένδρι. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία ,μέσα απο μια ομορφη διαδρομή  να θαυμάσουμε το πέτρινο δάσος  και το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ του ΒΙΚΟΥ από το παρατηρητήριο της Οξυάς.Επιστρέφουμε στο Μονοδένδρι όπου  οι εκδρομείς  θα έχουν χρόνο 3 ώρες περίπου  για φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού,  και να επισκεφτούν προαιρετικά , το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ    που κρέμεται κυριολεκτικά στο χείλος του φαραγγιού!  Τέλος, αναχώρηση για την πόλη μας, όπου και θα φθάσουμε το βράδυ, έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις.

 

  2 ΗΜΕΡΕΣ

Προσφορά  75€ 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο Asteri Hotel  στο Μέτσοβο.
  • Αρχηγός - συνοδός γραφείου.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ο νέος φόρος δωματίων.

 

 

3 ΗΜΕΡΕΣ

 

Τιμή συμμετοχής:  115 

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο  στα Ιωάννινα.

Αρχηγός - συνοδός.

Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ο φόρος δωματίων.

 

 

 

 

 

231

Start your journey