ΓΥΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΓΥΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Γιατι να πάτε: 
Στο νησί των ποιητών και τις αλησμόνητες πατρίδες !!!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

17/06 ● 19/07 ● 12/08 ● 19/09

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
225
αναλυτικά

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ
Start your journey

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση (16:45)το απόγευμα στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους (18:00)ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

2η μέρα: ΑΓ.ΡΑΦΑΗΛ-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ-ΜΟΛΥΒΟ-ΠΕΤΡΑ-Π.ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ
Αφιξη νωρίς το πρωί (6:00) στην όμορφη ΜΥΤΙΛΗΝΗ απλωμένη σε επτά λόφους, με το κάστρο στην κορυφή του πευκώνα και  τα αρχοντικά κατά μήκος της προκυμαίας και ξεκινάμε την περιήγηση μας  με πρώτο σταθμό τη ΘΕΡΜΗ όπου βρίσκεται το γνωστό Μοναστήρι των ΑΓ.ΡΑΦΑΗΛ, ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ. Εδώ φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών.Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε από τον παραλιακό δρόμο  προς ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ όπου βρίσκεται η εκκλησία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από μοναδικό ανάγλυφο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ΜΟΛΥΒΟ,το πλέον τουριστικό μέρος του νησιού με το Γατελούζικο κάστρο του,τα στενά δρομάκια του και την θαυμάσια αρχιτεκτονική.Εν συνεχεια για ΠΕΤΡΑ, παραλιακό χωριό απλώμένο σε καταπράσινο κάμπο. Το χωριό οφείλει το όνομα του στην βράχο της Παναγίας της ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ που στέκεται σαν μετεωρίτης στην μέση του οικισμού.Επίσκεψη στην εκκλησία με 114 σκαλοπάτια και παραμονη για μπάνιο και γεύμα.Επιστροφή στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ το απόγευμα και  επίσκεψη στο μουσείο Μοντέρνας τέχνης (ΤΕΡΙΑΝΤ) .Κατόπιν για το ξενοδοχείο μας,τακτοποίηση και δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα : Μ.ΛΕΙΜΩΝΟΣ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για να διασχίσουμε τον κόλπο της Γέρας κάνοντας πρώτη στάση στη Μονή  ΛΕΙΜΩΝΟΣ(ΑΓ.ΙΓΝΑΤΙΟΣ) η οποία χαρακτηρίζεται μικρογραφία του Αγίου όρους και στεγάζει σημαντικό μουσείο με πολύτιμα κειμήλια.Κατόπιν για ΣΙΓΡΙ όπου θα επισκεφτουμε το μοναδικό γεωλογικο φαινόμενο του απολιθωμένου δάσους σε μικρογραφία το οποίο αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς διατηρείται  σε άριστη κατάσταση για 21 εκ. χρόνια  γύρω από τα ηφαιστειακά πετρώματα. Στην συνέχεια για την υπέροχη αμμώδη παραλία της ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ όπου και παραμονή για μπάνιο και γεύμα.Κατόπιν και αφου διασχίσουμε τον κόλπο ΚΑΛΛΟΝΗΣ συντομη στάση στη ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ γνώστη για τις σαρδέλες και το ούζο της  και από εκεί  επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Μετά το πρωινό ημέρα ελεύθερη στη πόλη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ή εναλλακτικά προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στο ΑΙΒΑΛΙ.Προγραμμα προαιρετικής εκδρομής: Αναχωρηση για το λιμανι,έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου και επιβιβαση στο πλοίο για ΑΙΒΑΛΙ .Αφιξη και επιβιβαση στο πούλμαν και  άμεση αναχώρηση  προς ΠΕΡΓΑΜΟ.Επίσκεψη στην περίφημη ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Σεράπειον) η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και αποτελεί μια από τις επτά εκκλησίες της Απόκαλυψης γνωστή και ως ο «θρόνος του Διαβόλου» .Κατόπιν χρόνος για γεύμα και επιστροφή στις Κυδωνιές (ΑΪΒΑΛΙ)  πόλη σύμβολο της προσφυγιάς του 1922.Περιήγηση στην όμορφη  παραλία με το γραφικό μυχό που λεγόταν "Φάληρο" αλλά και στην όμορφη πόλη με τα παλιά ελληνικά  αρχοντικά και σοκάκια.Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης και στη συνέχεια για το λιμάνι απ΄ όπου και θα επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΑΓΙΑΣΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για να περασουμε από τη Σουράδα με τα υπέροχα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και από εκεί για Βαρειά και Καγιάνι με την πανοραμική θέα της πόλης.Προσκύνημα στον δεύτερο Ταξιάρχη του νησιού,των ναυτικών  και προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Θεόφιλου  όπου και τα περισσότερα έργα του λαϊκου μας ζωγράφου.Συνεχίζουμε για την  πατρίδα του ούζου το φημισμένο ΠΛΩΜΑΡΙ όπου θα έχουμε επίσκεψη σε τοπική ποτοποϊια  και στη συνέχεια παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη παραλία.Το απόγευμα επιστροφή και επίσκεψη στην  ΑΓΙΑΣΟ όπου  βρίσκεται ο ναός της Kοίμησης της Θεοτόκου γνωστός για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Bρεφοκρατούσας «της Αγίας Σιών» .Επιστροφή στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ ,σχετκός χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές και στη συνέχεια για το λιμάνι της πόλης όπου μας περιμένει το πλοίο ,επιβιβαση και απόπλους (20:00)για ΠΕΙΡΑΙΑ .Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

 

6η μέρα:
Αφιξη νωρίς το πρωί (06:35) λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

 

*Καθημερινώς θα υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο σε διαφορετική παραλία βασει προγράμματος ενώ οι ώρες των δρομολογίων των πλοίων ειναι κατά προσέγγιση.

17/06

Τιμή :  225, 00 €  κατ άτομο στο δίκλινο   δωμάτιο   
Τιμή :  305,00 €  μονόκλινο   

Περιλαμβάνονται: 

Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση,   πούλμαν για τις εκδρομές στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 3 διανυκτερεύσεις  στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο SILVER BAY 3* ,3 δείπνα & 3 πρωινά σε μπουφέ ,  φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16),αρχηγός συνοδός ,Ασφάλεια αστικής  & επαγγελματικής  ευθύνης,ΦΠΑ.
 

 

 

 

19-24/07/21
Τιμή :  250, 00 €  κατ άτομο στο δίκλινο   δωμάτιο   
Τιμή :  330,00 €  μονόκλινο 
 

 

Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 25/6. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση  20€.

12-17/08/21
Τιμή :  250, 00 €  κατ άτομο στο δίκλινο   δωμάτιο   
Τιμή :  330,00 €  μονόκλινο  

Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 25/7. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση  30€.

19-24/09/21
Τιμή :  225, 00 €  κατ άτομο στο δίκλινο   δωμάτιο   
Τιμή :  305,00 €  μονόκλινο  

Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 20/8. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση  20€.

Περιλαμβάνονται: 

Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση,   πούλμαν για τις εκδρομές στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 3 διανυκτερεύσεις  στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο SILVER BAY 3* ,3 δείπνα & 3 πρωινά σε μπουφέ ,  φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16),αρχηγός συνοδός ,Ασφάλεια αστικής  & επαγγελματικής  ευθύνης,ΦΠΑ.

 

 

Επιβάρυνση καμπίνας κατόπιν διαθεσιμότητας:

40€ ανα διαδρομή σε τετρακλινη εσωτερική
50€ ανα διαδρομή σε δικλινη    εσωτερική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

856

Start your journey