Βουλγαρία

Βουλγαρία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

29/2 ● 21/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
245
αναλυτικά

Σόφια - Φιλιππούπολη - Μονή Ρίλλας - Σαντάνσκι
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: 

Αναχώρηση από Αθήνα στις 6.30 π.μ. για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ. ΣΟΦΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΒΙΤΟΣΑ: 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στη Σόφια θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και την εκκλησία του Αλεξάντερ Νέφσκι - σύμβολο της πόλης, με τους χάλκινους και χρυσούς θόλους, χτισμένη προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 1878, όταν ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία. Θα δούμε επίσης την Πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής με το θεόρατο θόλο της. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το λόφο Βίτοσα. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης ή στη λεωφόρο Βίτοσα για να απολαύσετε τον καφέ σας. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ: 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική Φιλιππούπολη. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης με τα παλιά αρχοντικά, θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τους μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή νωρίς το βράδυ στη Σόφια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ:

Πρωινή αναχώρηση για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλας και το μουσείο του με τα ανεκτίμητα θρησκευτικά κειμήλια. Μετά την επίσκεψη μας συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πανέμορφη λουτρόπολη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: 

Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί για τους τελευταίους περιπάτους και τις αγορές στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • *Είναι πιθανόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί αντίστροφα και η διανυκτέρευση στο Σαντάνσκι να γίνει την 1η μέρα και όχι την 4η.
 • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
245€ 220€ 345€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν. 
 • *Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Σόφια και 3* sup στο Σαντάνσκι. 
 • *Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 3 δείπνα, 1 γεύμα).
 • *Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονα πολυτελή πούλμαν. 
 • *Αρχηγός - συνοδός. 
 • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • *Φ.Π.Α.
 • *Φόροι ξενοδοχείων.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • *Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • *Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

4799

Start your journey