ΒΟΛΟΣ-ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΒΟΛΟΣ-ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ-ΣΚΙΑΘΟΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

3 days

Αναχωρήσεις

24/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
120
αναλυτικά

ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ - ΣΚΙΑΘΟΣ
Start your journey

1η μέρα ΜΟΝΗ ΚΑΤΩ ΞΕΝΙΑΣ-ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση στις 8.00 με προορισμό την Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κισσιωτίσσης). Παραμονή για προσκύνημα. Έπειτα,συνεχίζουμε για τη Νέα Αγχίαλο, παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Μαγνησίας. Παραμονή για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι. Το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το Βόλο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τα μεζεδάκια στα περίφημα τσιπουράδικα του Βόλου. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

2η μέρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το λιμανάκι, όπου θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για μία μοναδική ημερήσια κρουαζιέρα στη Σκιάθο. Πρώτος μας σταθμός το λιμάνι της Σκιάθου, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο, για να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του νησιού και στο κέντρο όπου βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο και το σπίτι του διάσημου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σας συστήνουμε να επισκεφτείτε το Μπούρτζι, το παλιό φρούριο, όπου εκεί υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο και το παλιό δημοτικό σχολείο που λειτουργεί σαν Πολιτιστικό Κέντρο. Στην κορυφή της χώρας ξεχωρίζει η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα του νησιού. Στην χώρα του νησιού θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Νωρίς το απόγευμα, για τον καφέ μας, θα μεταβούμε στη παραλία  “Κουκουναριές”, η οποία είναι γνωστή ως «Χρυσή Άμμος» αφού η αμμουδιά της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Εκεί είναι και ο υδροβιότοπος της προστατευόμενης λιμνοθάλασσας Στροφυλιάς, όπου υπάρχει ένα ειδικό διαμορφωμένο μέρος για τις πάπιες και τους κύκνους. Αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Βόλο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

 

 

 

3η μέρα ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Άνω Λεχώνια. Σήμερα πρόκειται να ζήσουμε μία εμπειρία μοναδική, την βόλτα με τον «Μουτζούρη», το περίφημο τρενάκι του Πηλίου. Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τραίνου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων. Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου. Πλησιάζοντας στις Μηλιές, το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τραίνο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία. Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, περιμένουν τους επισκέπτες για περιήγηση. Παραμονή για τον πρωινό μας καφέ και αμέσως μετά αναχώρηση για το Γύρο Πηλίου, όπου μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής στο βουνό των Κενταύρων θα καταλήξουμε στο μπαλκόνι του Πηλίου, την εκπληκτική Μακρυνίτσα, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Συγκέντρωση νωρίς το απόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, έχοντας γεμίσει όμορφες εικόνες από την μαγική αυτή περιοχή, που συνδυάζει τόσο αρμονικά το βουνό και τη θάλασσα.

Τιμή συμμετοχής:120€
 
 

 

 

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές και περιηγήσεις με βάση το πρόγραμμα
Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
Αρχηγός – συνοδός

 

Δεν περιλαμβάνεται:

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων

 

 

123

Start your journey