ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΟΦΙΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΟΦΙΑ

Γιατι να πάτε: 
Θαυμάστε το πανέμορφο Βελιγράδι με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, νεανικό και ζωντανό την ημέρα και τη νύχτα. Alternative και μοδάτα στέκια, μοναδικές γεύσεις στα εστιατόρια, έντονη πολιτιστική κίνηση, έχουν χαρίσει τον τίτλο «Βερολίνο των Βαλκανίων». Απολαύστε τη θέα από την ακρόπολη-φρούριο Kalemegdan και περιπλανηθείτε ανάμεσα στα άπειρα μαγαζάκια και τα cafes του πεζόδρομου Knez Mihailova και τη μποέμ συνοικία Skadarska των ποιητών και των καλλιτεχνών. Γνωρίστε την πόλη Νις αλλά και το πανέμορφο Novi Sad και τον καταπράσινο εθνικό δρυμό Fruska Gora με τα δεκάδες μοναστήρια. Ξεναγηθείτε στη Σόφια, την πόλη με τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

4/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
195
αναλυτικά

ΝΙΣ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ
Start your journey
1η ημέρα : Αθήνα – Νις

 

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση της εκδρομής μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στην Λαμία & Κατερίνη, άφιξη στα σύνορα. Μετά τον έλεγχο θα συνεχίζουμε προς την όμορφη Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

 

2η ημέρα : Νις  – Βελιγράδι

 

 

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στην πόλη και τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Κατόπιν ξεκινάμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, μια πανέμορφη πόλη με πολλά μνημεία. Θα δούμε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Σάββα και την κρύπτη, το σήμα κατατεθέν της πόλης φρούριο Kalemegdan που δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα , τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά ποταμόπλοια για μια μίνι κρουαζιέρα, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

 

3n ημέρα : Βελιγράδι – Νοβι Σαντ

 

 

Πρωινό και αναχω­ρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία. Πρώτος σταθμός η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με κτήρια με πλούσια αρ­χιτεκτονική. Θα συνεχίσουμε με σε το­πικό οινοποιείο για να δοκιμά­σουμε τοπικά κρασιά. Συνέ­χεια θα προχωρήσουμε στο Νόβι Σάντ, χτισμένο στις όχθες του Δούναβη και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης,  θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στο Βελιγράδι. 

 

 

4n ημέρα : Βελιγράδι – Σόφια

 

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σόφια. Στη διαδρομή στάση στον εντυπωσιακό πύργο Άβαλα. Άφιξη πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Σόφια.

 

 

5η ημέρα : Σοφία  – Αθήνα

 

 

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα.  Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και φαγητό, γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν
 • Διαμονή 2 νύχτες στο Βελιγράδι & 1 νύχτα στην Σόφια και Νις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία ή παρόμοια
 • Πρόγραμμα ξεναγήσεων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται 
 

 • Βραδινή Βόλτα & κρουαζιέρα 10€ ανά άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

 

 

 

220

Start your journey