ALOHA - Γιατί αγαπώ τη Χαβάη; Διακοπές στο Παράδεισο.

Αλόχα . Διακοπές στη Χαβάη.

Εαν μας έλεγε κάποιος οτι ψάχνουμε για το απόλυτο μέρος για διακοπές στο εξωτερικό, κάτι που να είναι εξωτικό, χωρίς έγνοιες, φιλικό και ασφαλές, ενα μαγευτικό σημείο, ζεστό σαν την μητρική αγκαλία, με χρυσές ζαχαριένιες αμμουδιές, με σμαραγδένιες κοιλάδες και ποτάμια, ενα μέρος που να εκφράζει οσο γίνεται περισσότερο τη λέξη ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ τότε αυτή είναι η Χαβάη...

 

χαρτης ΧΑΒΑΗ Αρχιπέλαγος

Στο πρώτο μου ταξίδι στη Χαβάη είμασταν 2 φίλοι παιδικοί, αμούστακα παιδιά 19 χρονών που ταξίδευαν πρώτη φορά στο εξωτερικό, με αγάπη για το surf που δεν μπορούσαν να κάνουν στην Ελλάδα τότε...
Προσγειωθήκαμε στο MAUI με ενα σακίδιο ο καθένας και αράξαμε στην πρώτη παραλία που βρήκαμε μπροστά μας. Τα λεφτά λίγα και μετρημένα. Η γνωριμία μας με κάποιους άλλους ταξιδιώτες απο το Amsterdam εκεί μας εκαναν να  μείνουμε σχεδόν μεχρι να νυχτώσει στην παραλία.. και εκει μείναμε...
Για τις επόμενες 3 μέρες κόβαμε απο τα δένδρα ωριμα φρούτα Γκουαβα με τα περίεργα σχήματα άλλοτε ήταν σαν μήλο αλλοτε φραουλα και μερικές φορές σαν ανανάς.  Το πρώι κάναμε μπάνιο και αργότερα περπατούσαμε  στο Haleakalā National Park ανάμεσα σε ενεργά ηφαίστεια και πράσινες κοιλάδες. 

 

ΧΑΒΑΗ


Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει δεκαοκτώ (18) νησιά και ατόλλες, και εκτείνεται σε μήκος περίπου 2.400 χιλιομέτρων. Από αυτά τα νησιά, τα οκτώ (8) θεωρούνται «κύρια νησιά» και βρίσκονται στο νοτιοανατολικό μέλος του αρχιπελάγους. Αυτά είναι, σε σειρά από το βορειοδυτικό προς το νοτιοανατολικό σημείο, τα Νιιχάου, Καουάι, Οάχου, Μολοκάι, Λανάι, Καχοολάβε, Μάουι και Χαβάη. Το τελευταίο είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο νησί, και συχνά ονομάζεται από τους ντόπιους και τους Αμερικανούς το Μεγάλο Νησί για να μην υπάρχει σύγχυση με την πολιτεία ως σύνολο.

Όλα τα νησιά της Χαβάης διαμορφώθηκαν από ηφαίστεια αναδυόμενα από τον πυθμένα της θάλασσας από μια πηγή μάγματος, που περιγράφεται στη γεωλογική θεωρία ως θερμό σημείο (hotspot). Η θεωρία υποστηρίζει ότι ενώ η τεκτονική πλάκα κάτω από ένα μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού κινείται με βορειοδυτική κατεύθυνση, το θερμό σημείο παραμένει στάσιμο, δημιουργώντας αργά τα νέα ηφαίστεια. Αυτό εξηγεί γιατί μόνο τα ηφαίστεια στο νότιο μισό του νησιού Χαβάη είναι, στην παρούσα φάση, ενεργά.

 

ΧΑΒΑΗ


Η φιλοσοφία της ΑΛΟΗΑ (προφέρεται ΑΛΟΧΑ) στη Χαβάη

 

ΑΛΟΗΑ .Η πρώτη λέξη που θα ακούσετε στη Χαβάη είναι για τους χαβανέζους μια φιλοσοφία ολόκληρη. Θεωρείται η μαγική ενωση Νου και Καρδιάς σε κάθε άνθρωπο.Είναι πια και γραπτός Νόμος στη Χαβάη και κάθε χαβανέζος πρέπει να σκέφτεται και να προβάλει τα θετικά του συναισθήματα στούς γύρω του.
Καλωσύνη, τρυφερότητα, ενότητα, αρμονία, φιλικότητα, ευχαρίστηση, σεβασμό και ταπεινότητα, υπομονή και επιμονή είναι μια καθημερινότητα στη Χαβάη, μια κοινωνία ολόκλήρη αφιερωμένη για αυτά..
Οι Πολυνήσιοι που πρωτοκατοίκησαν τα νησιά έφεραν τα ήθη και τα έθιμά τους και διαμόρφωσαν μια συνθετη κουλτούρα. Οι ντόπιοι, πάντα χαμογελαστοί και φιλόξενοι, υποδέχονται με χαρά τα εκατομμύρια τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στη Χαβάη. Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους ερωτευμένους για να ζήσουν το ρομαντικό τους όνειρο , για την οικογένεια, για γάμους και για απόλυτη, απόλυτη Ξεκούραση.

 

Χαβάη

Οταν θα έρθετε πρώτη φορά και θα κατεβετε απο το αεροδρόμιο πάντα θα σας δώσουν ενα λουλούδι το λένε LEI θα σας δώσουν ενα φιλί στο μάγουλο και θα χορέψουν για εσας τον παραδοσιακό χορό HULA γμωστό σε εμας περισσότερο σαν χουλα χουπ απο το κυκλικο στεφάνι γυμναστικής που αντλεί τις ρίζες του απο εκεί η μήπως οχι; 
Αυτό είναι για να τιμήσουν τον Ξένο που έρχεται στο νήσί τους και θεωρείται η υψιστη τιμή. Επίσης θεωρείται απρέπεια να αφαιρεσετε ενα lei αμέσως μπροστά σε αυτόν που το προσφέρει..

 

Η Χαβάη είναι ενα απο τα ομορφότερα ταξίδια, διακοπές που μπορείτε να κάνετε. Αξίζει το κόπο μεχρι την τελευταία δεκάρα που θα πληρώσετε γιατί μερικές εμπειρίες δεν έχουν τιμή και κόστος.

Το ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα  Xilouris Travel  έχει ενα πολύ ωραίο ταξίδι στη ΧΑΒΑΗ , 12 ημερών που θα πρέπει εστω και μια φορά στη ζωή σας να κάνετε.  Καλέστε μας στο 210 6450978 η πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το ταξίδι στη Χαβάη, Κόστος, διαμονή.

Σύνδεσμος: Διακοπές στη Χαβάη