Ενα ταξίδι στο Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Ταξιδεύετε στο Μαρόκο για πρώτη φορά;

Λέγεται οτι είναι στην Αφρική αλλά εμείς πάντα λέμε οτι είναι απλά η άλλη πλευρά της Μεσογείου..

Είναι ενα ταξίδι διαφορετικό, κάτι ανάμεσα στην Ανατολή την Αφρική και την Ευρώπη. Κάτι που έμεινε σταθερό στο χρόνο και μέχρι σήμερα αποτελεί μια έμπνευση για δημιουργούς όλων των ειδών (σκηνοθέτες, μουσικούς, ζωγράφους, συγγραφείς..) Αυτό που θα σας μείνει στη μνήμη οπωσδήποτε είναι ο ρυθμός. Οπλιστείτε με υπομονή  καθώς όλα έχουν ενα αργόσυρτο ρυθμό και τόνο. Σεβαστείτε την κατάσταση και μην δυσανασχετείτε, εναρμονιστείτε με τους ρυθμούς του και απολάυστε το..

Γιατί να πάτε στο Μαρόκο;

 

ταξίδι στο Μαρόκο

Μαγικές εξωτικές πόλεις Ταξίδι στην Καζαμπλάνκα - Φεζ - Ερφούντ - Ταγγέρη - Κοιλάδα Ντάντες- Μαρακές ... Στο δρόμο των καραβανιών, στην απέραντη σιωπή της ερήμου και στην ομορφιά των οάσεων. Σε πόλεις που κινούνται ανάμεσα στο μυστήριο της Ανατολής, στη μοναδικότητα της Αφρικής, στη γοητεία των παζαριών, αλλά και στη δροσερή αύρα του Ατλαντικού. Το Μαρόκο είναι όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, που περισσότερο τα αισθάνεστε παρά τα βλέπετε. Ένα ταξίδι 10 ημερών, για «υποψιασμένους» ταξιδιώτες...

Ξενοδοχεία στο Μαρόκο και αεροπορικά εισιτήρια για μαρόκο.

 

ταξιδι στο Μαρόκο

Θα το πούμε για άλλη μια φορά και θα το λέμε σε κάθε αρθρο που γράφουμε. Ψάχνουμε και ανακαλύπτουμε τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες του ταξιδιωτικού μας γραφείου. ¨Εχουμε μείνει στα ξενοδοχεία, ενημερωνόμαστε συνεχώς και θα το πούμε λαικά ξεσκαρτάρουμε τις συνεργασίες μας σε τακτική βάση εαν και εφόσον διαπιστώσουμε δικαιολογημένα παράπονα. Πάρτε μας τηλέφωνο στο 210 6450978 για να σας βρούμε εξατομικευμένες λύσεις. εισιτήρια για Μαρόκο και οργανωμένα ταξίδια η προσφορές ταξιδιών για Μαρόκο. Μαρακές και Κασαμπλάνκα. 

Αξιοθέατα στο ταξίδι στο Μαρόκο

 

ταξίδι στο Μαρόκο

  • Η μαροκινή κουζίνα. 
  • Η Φέζ με τους αληθινά ευγενείς ανθρώπους.Με όμορφες καμάρες, σοκάκια, οι χρωματισμοί στα σπίτια και τα σουκ (υπαίθριες αγορές για ρούχα, μπαχαρικά, κοσμήματα, δερμάτινα, τρόφιμα, διακοσμητικά). Τα βυρσοδεψία που βλέπεις την κατασκευή ενος δερμάτινου απο πρώτο χέρι που πίσω απο τους δρόμους και πρέπει να ανέβεις απο ταράτσες για να τα επισκεφθείς..
  • Η έρημος Σαχάρα. Οι αμμόλοφοι της Μερτζούγκα. Οι οάσεις και οι αισθήσεις που αναπτύσσονται στην έρημο.
  • Η Ζαγκορά με το το Φαράγγι του Ατλαντα
  • Η παραλιακή πόλη Εσσασουίρα
  • Η Κασαμπλάνκα με το θρυλικό καφέ Ρικ΄ς που γυρίστηκε η ταινία. ΄Με το πιάνο του κσι όλα τα ντεκόρ που θυμόμαστε στην ταινία. Θα περάσετε μια βραδυά αξέχαστη και θα έχετε δωρεάν λευκά τριαντάφυλλα στην έξοδο.
  • Το τζαμί Χασαν Β, ενα απο τα μεγαλύτερα τζαμιά στο κόσμο. Επιτρέπεται η είσοδος και σε μη μουσουλμάνους.
  • Το Μαρακές με τους ακροβάτες, γητευτές φιδιών, tattoo shop, γητεύτρες, χορεύτριες ομορφομμάτες μια τεράστια αγορά με κόσμο. 


Τι έχουν πεί για το Μαρόκο στην απίστευτη ταινία με τον Χ.Μπογκαρντ και την Λωρην Μπακόλ

"Τι στο όνομα του Παραδείσου σας έφερε στην Κασαμπλάνκα... "    "Η υγεία μου , ηρθα στην Κασαμπλάνκα για τα Νερά. "    "Τα νερά; Τι νερά; Είμαστε στην Έρημο... "  "Με ενημερώσαν λάθος..."

"Πού ησασταν χθές τη νύχτα..."  "Το χθές είναι τόσο μακρυά που δεν θυμάμαι"

"Θα σε δώ το βράδυ; "  " Δεν σχεδιάζω ποτέ για τόσο μακρυά."

 

Συμβουλές για το ταξίδι στο Μαρόκο απο Xilouris Travel

 

ταξίδι στο Μαρόκο

 

Να τρώτε σαν ντόπιοι.

Θα γλιτώσετε πολλά λεφτά εαν μπείτε σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Δείτε που τρώνε οι ντόπιοι; Στο Μαρακές υπάρχει μια πλατεία που λέγεται η πλατεία τν νεκρών (Jemaa El Fna) όπου μπορείτε να δειπνήσετε μια πολύ λίγα ευρώ και να φάτε σαν βασιλιάδες..Οι ντόπιοι δεν πίνουν αλκοοόλ οπότε σεβασμός..

Ενοικιάστε ενα ντόπιο οδηγό. 

Είναι φιλικοί και πονηροί συνάμα αφού μπορεί να σας οδηγήσουν με την πρώτη στο πρώτο μαγαζί χαλιών που έχουν συνεργασία αλλά θα γνωρίσετε πολύ περισσότερους ντόπιους και την κουλτούρα.
Ζητήστε τους να σας βγάλουν απο τους συνηθισμένουν τουριστικούς δρόμους και να σας δείξουν ξεχωριστά μαγαζιά με μπαχαρικά και ντόπια παζάρια με τις καλύτερες τιμές και ποιότητες.

Διαπραγματευτείτε

Οσοι έχουν ταξιδέψει στo θρυλικο ταξίδι στη Κωνσταντινουπολη , Γεωργία και Αρμενία καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω. Δεν είναι η πρώτη τιμή η σωστή συνήθως είναι η τέταρτη.. Ετσι είναι η κουλτούρα και το εμπόριο που απο χιλιάδες χρόνια έχει αναπτυχθεί εκεί.. Επίσης θεωρούν τους ευατούς τους Βέρβερους και οχι Άραβες και εαν ξέρει κάποιος ας μας πεί τη διαφορά..

Μην πιείτε ντόπιο νερό, να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο. 

Η γαστρεντεριτιδα είναι μια γουλιά μακρυά.

ταξίδι στο Μαρόκο
Στο ταξίδι στο Μαρόκο που σχεδιάσαμε με μεράκι στο ταξιδιωτικό γραφείο είναι κάτι που θα το θυμάστε. Δείτε όλες τις βασικές λεπτομέρειες ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΡΟΚΟ