Σκανδιναβία. Η αληθινή φυσική ομορφία της Βόρειας Ευρώπης

Απο τη πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο ταξίδι στις Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες  θα αρχίζετε να αναπνέετε καλύτερα, ισχυρότερα και με μεγαλύτερη επιθυμία. Ο αέρας είναι κρύος και αγνός. Εκπληκτικά σύγχρονες πόλεις με τις καλύτερες ταχύτητες διαδικτύου στην Ευρώπη δίπλα δίπλα σε μια αγρια απεραντοσύνη και τραχύτητα των φιορδ μαζί με όμορφα πεντακάθαρα γραφικά χωριουδάκια που αποτελούν τον ορισμό της λέξης κοτατζ , θαλπωρής και ζεστασιάς. Αυή είναι η εκπληκτική Σκανδιναβία και το ταξίδι μας περιλαμβάνει όλες τις πρωτεύουσες όπως η Κοπεγχάγη - Όσλο - Μπέργκεν - Στοκχόλμη - Ελσίνκι - Ταλίν .

Η Σκανδιναβία αποτελείται απο τις χώρες :

Δανία

Σκανδιναβία Δανία Κοπενχαγη
Το μικρότερο κράτος της Σκανδιναβίας περιλαμβάνει εκατοντάδες νησιά, αγροτικές εκτάσεις, ατέλειωτες παραλίες και μια πιο ηπειρωτική ατμόσφαιρα.

Νορβηγία 

Σκανδιναβία Νορβηγία
Πασίγνωστη για τα φιόρδ της, τα απόκρυμνα βουνά, τις ξύλινες εκκλησίες της, το Βόρειο Σέλας, καθώς και την χιλιετή ναυτική της παράδοση. Η τοπολογία και η φύση της Νορβηγίας είναι χαρακτηριστικές της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των διαφοερτικών της περιοχών.

Σουηδία

Σκανδιναβία Σουηδία Στοκχολμη
Η μεγαλύτερη, από εδαφικής και πληθυσμιακής άποψης, χώρα της Σκανδιναβίας χαρακτηρίζεται από τα ατέλειωτα δάση της και το πανέμορφο αρχιπέλαγος που βρέχει τις ακτές της.

Φινλανδία

Σκανδιναβία Φιλανδια
Εκατοντάδες χιλιάδες νησιά και λίμνες υπάρχουν για εξερεύνηση σε αυτή την γέφυρα προς ανατολάς. Η πιο απομακρυσμένη και, ενδεχομένως, η πλέον συντηρητική των σκανδιναβικών χωρών, με γλώσσα η οποία διαφέρει των υπολοίπων σκανδιναβικών.

Ισλανδία

Σκανδιναβία Ισλανδια
Εκπληκτικά τοπία με ηφαίστεια, παγετώνες, θερμοπίδακες, καθώς και καταρράκτες σε αυτό το νησί του Βορείου Ατλαντικού.


Πότε να πάτε

Η καλύτερη εποχή για  να πάτε είναι απο Ιούνιο έως Αυγουστο γιατί τότε όλα τα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφεροντος είναι ανοικτά και η διαμονή σε ξενοδοχείο είναι φθηνότερη. Λειτουργούν τα κρουαζεροπλοια και έχει αναριθμητα φεστιβαλ...

Διαδρομές για πεζοπορία, ποδηλασία, μαγευτικές θαλάσσιες δύνες, τα κρυστάλινα ποτάμια, αλλά και φυσικά ο ήλιος που μπορεί να μη δύσει και καθόλου σε κάποια μέρη δίνουν ξεχωριστή πινελιά στην παγωμένη Σκανδιναβία

Οι Σκανδιναβικές πρωτεύουσες είναι απολαυστικές για να τις ζεί κανείς. Εκπληκτικό φαγητό, η Σκανδιναβική Κουζίνα κυριαρχει παντού με τη ραφινάτη και απλή γεύση της με κύρια συστατικά το Ψάρι, Χοιρινό και Πουλερικά, Ρίζες και Σάλτσες φρούτων . Το ψάρι είναι πάντα φρέσκο , στρείδια,  άγρια μούρα και καρπούς.  Η απομόνωση των Σκανδιναβών απο την υπόλοιπη Ευρώπη για πολλά χρόνια διατήρησε πολλά τοπικά φαγητά και συνταγές ακόμα και απο την περίοδο των Βικινγκς.  Ο καιρός ήταν ο καταλύτης εδώ. Στη Σκανδιναβία " Ο χειμώνας έρχόταν πάντα.." και κρατούσε πολύ και υπήρχε πάντα προετοιμασία για το Χειμώνα.  Ετσι οι πίκλες, καπνιστός σολωμός, τα αποξηραμένα και αφυδατωμένα φαγητά που οι τεχνικές των Σκανδιναβών είναι απο τις καλύτερες στον κόσμο δεν ήταν απλά για ασφάλεια αλλα προυπόθεση επιβίωσης το σκληρό χειμώνα.

Δείτε ενα εκπληκτικό ταξίδι  στις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες απο το ταξιδιωτικό γραφείο μας , 11 ημερών σε όλες του τις λεπτομέρειες.  Καλέστε μας στο 210 6450978.

Κατηγορία: