ΚΙΝΑ - Μεγαλειώδης και Άγνωστη

 

Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο στη δεκαετία του '70, η Κίνα γνώρισε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης και αλλαγής. Αυτές τις μέρες, όλο και περισσότεροι τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν στην αρχαία αυτή χώρα για να βιώσουν την πλούσια ιστορία της και ίσως αγγίξουν αμυδρά μια αναλαμπή απο το λαμπρό μέλλον της. Ενώ ο εκσυγχρονισμός της Κίνας σημαίνει ότι πολλές δυτικές ανέσεις είναι διαθέσιμες, υπάρχουν ακόμα μερικά εμπόδια που μπορεί να πιάσουν κάποιο απροετοίμαστο. Μερικές συμβουλές πρίν ταξιδέψετε εκεί Ας ελπίσουμε ότι, αυτά θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε πόσο θαυμάσια προκλητική και όμορφη είναι η χώρα της Κίνας.

Τα μετρητά προτιμούνται

Παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις (κυρίως μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και πολυτελή εστιατόρια) δέχονται τώρα Visa και Mastercard, η πιο ευρέως αποδεκτή κάρτα είναι το σύστημα της UnionPay. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, θα πρέπει να πληρώσετε με μετρητά.

Ενας τύπος νομίσματος υπάρχει - το δικό της

Το επίσημο νόμισμα της Κίνας είναι το γιουάν, αλλιώς γνωστή ως RMB ή κοινώς ως «Quai». Σημειώσεις είναι διαθέσιμες για 1RMB, 10RMB, 20RMB, 50RMB, και 100RMB. Υπάρχουν επίσης 1RMB νομίσματα είναι διαθέσιμα, καθώς και μικρότερα κλάσματα γνωστή ως «Μάο» για την κινεζο ηγέτη ο οποίος τα κοσμεί. Οι κινέζικες  επιχειρήσεις δεν δέχονται άλλο νόμισμα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ και του δολαρίου Χονγκ Κονγκ.

ΑΤΜ στην Κίνα

Ενώ πολλές κινεζικές τράπεζες δεν δέχονται ξένες κάρτες, μεγαλύτερες αλυσίδες όπως η HSBC μπορεί να χρησιμοποιηθούν  για να αποσύρετε τοπικό νόμισμα από ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό συνήθως προσφέρει μια πολύ καλύτερη ισοτιμία από υπηρεσίες όπως το Travelex. Διεθνές ΑΤΜ είναι διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρείτε σε λιγότερο φιλική τουριστικές περιοχές.

Μην ξεχάσετε να πείτε την τράπεζά σας οτι θα πάτε στη Κίνα

Βεβαιωθείτε ότι η τράπεζά σας ξέρει εσείς πρόκειται να πρέπει να χρησιμοποιούν την κάρτα σας στην Κίνα. Δεν θέλετε η κάρτα σας θα ακυρωθεί μέσα ταξίδι.

Να έχετε μεταφραστή μαζί σας

Χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις ειδικά στην τράπεζα.

Δεν επιτρέπεται το φιλοδώρημα

Μην δίνεται φιλόδώρημα δεν χρειάζεται δεν το περιμένουν.

Διαπραγματεύσου τα πάντα

Είναι Ανατολή , στην Ανατολή πάντα υπάρχει το παζάρι για όλα

Visa

Η Κίνα δεν δέχεται θεωρήσεις Visa κάτα την αφιξή σας εκεί. Θα πρέπει να το προετοιμάσετε αρκετό καιρό πριν. Κανονίστε με ενα ταξιδιωτικό γραφείο αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων,

Κλείσιμο ξενοδοχείων

Μπορείτε να κλείσετε μέσω το booking.com απο την ιστοσελίδα μας η καλύτερα προτιμήστε ενα οργανωμένο ταξίδι για Kίνα.

Ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιού

Η Κίνα είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για ταξιδιώτες με μηδενικό εγκλημα αλλά υπάρχουν οι μικροκλοπές σε προσωπικά αντικείμενα και καμερες. κινήτα. Ασφαλίστε τα.

Νερό

Το νερό της βρύσης μην το πιείτε. Αγοράστε μπουκάλια εμφιαλωμένα είναιο πολύ φθηνά.

Φαρμακεία

Τα φαρμακεία δέχονται να σου δώουν φάρμακα με συνταγή η χωρίς και παράλληλα σου λένε και Κινεζικές πρακτικές θεραπείας/

Γιατροί

Οι περισσότεροι γιατροί μιλάνε Αγγλικά και υπάρχουν πολλές κλινικές που ασχολούνται μόνο με ξένους.

Μόλυνση Ατμόσφαιρας

Το Πεκίνο είναι γνωστό για τα προβλήματα αιθαλομίχλης αλλά δεν θα μείνετε εκεί και για πάντα...

Πάρτε μαζί σας χαρτί τουαλέτας και σαπούνι

Δεν υπάρχουν πουθενά. Πως...γίνεται...δεν ξέρω...

Μην οδηγείτε στην Κίνα

Είναι χαος στους δρόμους, δεν σας σωζει ουτε το GPS ούτε τίποτε. Είναι μια περιπέτεια.

TAXI

Προτιμήστε τα αν και δεν μιλούν Αγγλικά. Πέστε στον ξενοδόχο σας να σας γράψει τη διεύθυνση στα Κινέζικα προτού μπείτε μέσα. Μην ανησυχείτε για το κόστος, είναι πολύ φθηνά και δεν κλέβουν.

Φαγητό του δρόμου

Είναι πεντανόστιμο και παντού. Δοκιμάστε το.

Φτύσιμο

Οι κινέζοι φτύνουν αφού δεν χρησιμοποιούν χαρτομάντιλα. Συνηθίστε το.

Προσωπικός Χώρος

Δεν υπάρχει.

Φωτογραφίες

Τους αρέσει να τους παίρνουν και να παίρνουν φωτογραφίες. Είναι φωτογραφικός παράδεισος.

Τοπική Sim card

Αγοράστε τοπικές κάρτες Sim για κάθε επαρχία. Πρόσέχετε όμως όταν αλλάζετε επαρχία θα πρέπει να αλλάζετε Sim Card. Ισχύει απο επαρχία σε επαρχία

VPN για την Κίνα

Το Google δεν υπάρχει, facebook οχι, iNstagram οχι. Εαν θέλετε την επαφή με τους φίλους σας προαγοράστε μια vpn υπηρεσία.