Ενα ταξίδι στη Βενετία | Μαγικές διακοπές στο νερό

Τοποθεσία

Ενα ταξίδι στη Βενετία λοιπόν...Η Βενετία βρίσκεται στην Ιταλία  και αποτελείται από ένα σύνολο μικρών και μεγαλύτερων νησιών  που βρίσκονται σε μια  λιμνοθάλασσα. Η επικοινωνία μεταξύ των νησιών γίνεται με την βοήθεια ενός εκτεταμένου δίκτυου θαλάσσιων καναλιών με καραβάκια αλλά και τις γνωστές μας πανέμορφες γόνδολες καθως και με τα πόδια μέσα από πολυάριθμες  γέφυρες  που πολλές, εαν όχι οι περισσότερες έχουν τις δικές τους ιστορίες, ερωτικές και πολεμικές, μυστικά και χαμένα όνειρα...

Μετακινήσεις στο ταξίδι στη Βενετία

 

 

 ταξίδι στη Βενετία

 

Το αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται στην Βενετία. Η μεταφορά γίνεται μέσω του δικτύου των υδάτινων καναλιών.  Στην Βενετία οι μετακινήσεις σας θα είναι είτε με τα πόδια,είτε με καραβάκια που λέγονται και βαπορέτα. Αν θέλετε να κάνετε και μία πιο ρομαντική βόλτα,μπορείτε να νοικιάσετε γόνδολα με περίπου 70,00ε για περίπου 1 ώρα .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Οπωσδήποτε να πάρετε κάρτα απεριόριστων διαδρομών για τα βαπορέτα γιατί διαφορετικά είναι ασύμφορο.Στοιχίζει 6,00ε η μία μόνο μετακίνηση.

Διαμονή στο ταξίδι στη Βενετία

Τα ξενοδοχεία 4* είναι πολύ καλά  και αρκετά οικονομικά. Καλέστε  στο ταξιδιωτικό γραφείο Xilouris στο  210 6450978 για να σας προτείνουμε λύσεις στα καλύτερα σημεία και ανάλογα με τον προυπολογισμό σας.

Φαγητό και ιταλική κουζίνα

Το φαγητό είναι ακριβό. Εαν ταξιδεύετε οικογενειακώς και  θέλετε να κρατηθεί ο προυπολογισμός σας σε κάποια όρια προσπαθείστε να αποφύγετε τα εστιατόρια στις εμπορικές πλατείες όπως στην  Πλατεία με τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αλλά και την περιοχή του RIALTO  και δοκιμάστε το φαγητό μέσα στα γραφικά σοκάκια του Saint Pantaleon και του Saint Silvestre.  H βενετσιάνικη κουζίνα είναι πολύ νόστιμη κουζίνα είτε πρόκειται για φρέσκα ψάρια είτε για spaggeti και πίτσα αλλά γενικά να ξέρετε οτ Saint Pantaleon  οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Θα σας προτείναμε  ανεπιφύλακτα τις παραδοσιακές ταβερνουλες που θα συνατήσετε κατά την περιήγηση σας στα σοκάκια της Βενετίας οι οποίες δεν υπολείπονται σε ποιότητα και γεύση.

Ψώνια  και Αγορές στη Βενετία

Η Ιταλική μόδα  είναι εδώ παντού σε όλη της την εφευρετικότητα και δημιουργικότητα. Ο υψηλός τουρισμός στη Βενετία έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους ιταλούς σχεδιαστές  να έχουν υποκαταστήματα σε κεντρικούς δρόμους. Οι τιμές είναι βέβαια αρκετά υψηλές και δεν είναι για όλους.

Συμβουλή

Αγοράστε μια παραδοσιακή βενετσιάνικη μάσκα που τη φορούσαν οι πλούσιοι βενετσιάνοι έμποροι για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα τους. Κάτι σαν ψευτικο προφίλ στο Facebook στη σημερινή ψηφιακή μας κουλτούρα.
Επισκεφθείτε το νησάκι Murano και πάρτε ενα αυθεντικό χειροποίητο κρύσταλλο.

ταξίδι στη Βενετία

Αξιοθεατα, Μουσεία και Φυσικά τοπία

Gallerie dell' Accademia για να δείτε απο κοντά και να θαυμάσετε αυθεντικούς πίνακες  του ΠΙΚΑΣΟ και του ΜΟΝΕΤ αλλά και έργα του ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ.
Αγναντέψτε απο τη γέφυρα του RIALTO
Γέφυρα των στεναγμών (στα Ιταλικά Ponte dei Sospiri) που συνέδεε το Δουκικο Ανάκτορο με τις φοβερές μαρτυρικές φυλακές της Ενετίας. Κατά τη παράδοση το δράμα της μεταφοράς των φυλακισμένων προς τα μαρτύρια, χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα επιστροφής «εν ζωή» μαρτυρούνταν από τους στεναγμούς και τα βογκητά που ακούγονταν από εκείνα τα παράθυρα - πολεμίστρες εξ ου και το όνομα της γέφυρας αυτής.

 

  • Η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην ομώνυμη  Πλάτεία  με το μαρμάρινο λιοντάρι.

 

  • Το Παλάτι των Δογηδων

 

  • Ανεβείτε στο καμπαναριο της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου.

 

  • Το νησάκι Buρανο με τα εξαισια χρώματα που έχουν όλα τα σπιτάκια εκεί  που θυμίζουν Καραϊβική.

 

  • Το νησί Guidecia για να θαυμάσετε από εκεί το Ηλιοβασίλεμα αποτελεί για τους Ιταλους οτι  ιταλική ΟΙΑ στη Σαντορίνη μας...

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Οι ιταλοί είναι απίστευτοι. Ξέρουν απο υπηρεσίες και σερβις σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα νοιώσετε μόνοι ή μονες στη Βενετία και θα βρείτε καλές παρέες. Εαν δεν ξέρετε ιταλικά να γνωρίζετε οτι σχεδόν όλοι στη Βενετία μιλούν Αγγλικά. Η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική , ερωτική και γεμάτη μυστήριο. Τα κανάλια εμπνέουν και δημιουργούν εντονα συναισθήματα.

Ενα ταξίδι στη Βενετία είναι ενα απο τα 100 ταξίδια που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στη ζωή σας, και θα σας έλεγα οτι πρέπει να το κάνετε στα πρώτα 10. 

Κατηγορία: