Ρίο ντε Τζανέιρο - Μια μέρα γιορτής

Ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι πιο ζωντανές παραλίες του πλανήτη. Υπέροχα ηλιοβασιλέματα και ενας διαχυτος ρυθμός Samba να σε διαπερνά. Ο ρυθμός αυτός κατέχει οποιανδήποτε μιλάς και ξεχειλίζει, αφρίζει σαν ενα ποτήρι σαμπάνιας μια μέρα γιορτής. 

Γιατί αυτό είναι το Ριο μια μέρα γιορτής...

Ρίο ντε Τζανέιρο - Κοπακαμπανα

Παραλία Κοπακαμπάνα

4 χιλιόμετρα αμμουδιάς, ενα σημείο με τα πιο καλλίγραμμα σώματα και μια συνεχή δραστηριότητα να διατρέχει το μήκος της. Παιγνίδια ποδοσφάιρου, beach volley, soccer volleyball, παιγνίδια με ρακετες.
Πάντα όμως υπάρχει μια μπάλλα, ενα παιγνίδι με μπάλλα..Οι βραζιλιάνοι, οι καριοκας έχουν πάθος με τη μπάλλα και τα παιγνίδια με αυτή σε όλες τις παραλλαγές που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Η παραλία είναι φωτισμένη τη νύχτα και θα δείτε πάντα περιπολίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι σοφό να περπατάτε παντού εκεί τη νύχτα. Υπάρχουν σημεία για τους τουρίστες, συνήθως τα πιο ζωντανά κιόσκια της παραλιάς και εκεί θα κάνετε περιπάτους και πιστέψτε μας θα περάσετε ιδιαίτερα καλά. 

Συμβουλή:

Θα πιειτε μια caipirinha οπωσδήποτε απο κάποιο κιόσκι 

Ρίο ντε Τζανέιρο - Tijuka


Εθνικό Πάρκο Tijuca

Το πάρκο της Τιχούκα είναι ενα κομμάτι, το τελευταίο κομμάτι ίσως απο το παράδεισο των Δασών της Βροχής που περιέβαλλαν κάποτε το Ριο. 40 τετραγωνικά χιλίομετρα ζούγκλας με πανέμορφα, πανύψηλα δεντρα, ρυάκια και ποτάμια, καταράκτες, υψώματα και απίστευτα σημεία για πικ νικ.
Πρόκειτα για την καρδιά του δάσους και είναι μια διαδρομή που έχει ασφάλεια και Ομορφία. Σπηλιές, εστιατόρια, εξωτικά πουλιά και μαιμούδες, ιγκουανας στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το πάρκο κλείνει το ηλιοβασίλεμα.

Ρίο ντε Τζανέιρο - Ιπανεμα

Παραλία Ιπανέμα


Δίχως λόγια. Για την παραλία αυτή έχουν γραφτεί τραγούδια, άρθρα και ποιήματα. Εκεί πιθανότατα έχουν μεταναστεύσει όλα τα καλλίγραμμα σώματα αυτού του πλανήτη και χαίρονται την Ομορφία και την Θάλασσα. 
Τα ολοκάθαρα νερά και η αγρια ομορφιά της θάλασσας, με τα πολλά ρεύματα και τα πολλά κύματα έχουν δώσει το όνομα σε αυτή τη παραλία.
"Επικίνδυνα νερά"  Ipanema

Ρίο ντε Τζανέιρο - Ιησους ο Λυτρωτής


Αγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή

Είναι το σήμα κατατεθεν του Ριο και ενα απο τα πιο αναγνωρίσημα και εμβληματικά αγάλματα του πλανήτη που σχετίζεται φανερά με την πόλη. Βρίσκεται στα 710 μ υψόμετρα και αγκαλιάζει κυριολεκτικά το Ριο ντε Τζανειρο. Είναι πολύ κοντά στο εθνικό πάρκο της Τιχούκα και συνδιάζονται πολύ αυτά τα 2.

Ρίο ντε Τζανέιρο - Μαρακανά

Στάδιο Μαρακανά

Αν και ανακαινίστηκε πρόσφατα και για τους κατοίκους δεν έπρεπε να πειραχτεί κατοιονδήποτε τρόπο το ιερό αυτό μνημείο και υπάρχει μια διάχυτη γκρίνια. Το Μαρακανά αποτελέι πάντα το Μαρακανά. Το ιερό στάδιο του ποδοσφαίρου ο τόπος που κατοικούν οι θέοί του. Αρκεί να δείτε ενα ματς εκεί, και θα νοιώσετε μια ψυχεδελική εμπειρία , πρόκειται για την αποθέωση του ποδοσφαίρου.

Ρίο ντε Τζανέιρο - Παο ντε Ασουκαρ
Η άνοδος στην κορυφή του βουνού Pao de Acucar - Ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η άνοδος με το τελεφερίκ στο υψωμα είναι για ρομαντικούς.  Θα δείτε ξεδιπλωμένη τη μαγεία του Ριο και καλό θα είναι να ανεβείτε μια ηλιόλουστη μέρα. Η κορυφή έχει εστιατόρια, μαγαζί με σουβενίρ ακόμα και υπηρεσίες πτήσης με ελικόπερο.
Επίσης για τους γυμνασμένους υπάρχει και η ορειβατική διαδρομή απο πολλούς συλόγους που δραστηριοποιούνται εκεί και θέλει 30 λεπτά.

Ρίο Ντε Τζανείρο -Σκάλες του Σελαρόν

Οι σκάλες του Σελαρόν

Όταν ο χιλιανός καλλιτέχνης Χορχε Σελαρόν αποφάσισε να επενδύσει τα πέτρινα σκαλιά που οδηγούν στη Rua Joaquim Silva με πολύχρωμα μωσαικά. Μια τάση γεννήθηκε. Μια πολύχρωμη σάμπα σκαλοπατιών που όλοι θέλουν να περάσουν και να την περπατήσουν.

Ρίο Ντε Τζανείρο -Ινστιτουτο Μορειρα Σαλλες

Ινστιτουτο Moreira Salles

Είναι το πολιτιστικό κέντρο. Το. Οι καλύτερες εκθέσεις και πιο εντυπωσιακές παρουσιαζονται εδώ.

Ρίο Ντε Τζανείρο -Λίμνη Rodrigo De freitas

Lagoa Rodrigo de Freitas

Για όσους αγαπούν τα σπόρτς. 8 χιλιομετρα γυρω απο μια ομορφη λίμνη για ποδήλατο, τρέξιμο και περπάτημα. Κωπηλασία και Ιστιοπλοια και ομορφα εστιατόρια με  όλα τα είδη φαγητού γύρω γυρω.

Ρίο Ντε Τζανείρo- Museum National

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ολη ιστορία του Ρίο και της Βραζιλίας.

 

Το ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα Xilouris Travel έχει μοναδικά ταξίδια για Ρίο και Βραζιλία. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο http://www.xilouris-travel.gr η να μας καλέσετε τηλεφωνο στο 210 6450978 για περισσότερες πληροφορίες.