GARDALAND – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΑΡΙ – ΒΕΝΕΤΙΑ

GARDALAND – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΑΡΙ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

8/7 ● 22/7 ● 29/7 ● 5/8 ● 12/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
395
αναλυτικά

Ιταλία

Άγιος Μαρίνος – Μπολόνια – Μάντοβα – Βερόνα – Βενετία
Start your journey

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ –ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο που αποτελεί ανεξάρτητο κρατίδιο εντός της Ιταλίας και είναι γνωστό ως το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος του κόσμου, ενώ έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων. Σύντομη πανοραμική περιήγηση και αναχώρηση για την Μπολόνια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΑΡΙ - ΜΑΝΤΟΒΑ –ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το καταπληκτικό Μουσείο της Φεράρι .Η επίσκεψη στο αυτοκινητιστικό μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο είναι ευκαιρία για να δεις αυτοκίνητα μοναδικά αλλά και ιδιαίτερα όπως μόνο η ιταλική αυτή εταιρεία ξέρει να δημιουργεί. Επόμενη επίσκεψη η Μάντοβα, από τις ομορφότερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε το περίφημο Πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης και τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Βερόνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΒΕΡΟΝΑ - GARDALAND - ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη o θαυμαστός κόσμος της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σιρμιόνε και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αναχώρηση για την Βενετία η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΕΝ ΠΛΩ

 

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας), και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, την Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

Start your journey