BENELUX

BENELUX

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

23/12 ● 30/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
645
αναλυτικά

Ολλανδία - Βέλγιο - Λουξεμβούργο

Άμστερνταμ, Μάρκεν, Βόλενταμ, Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη, Ρότερνταμ, Χάγη.
Start your journey

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ, μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Τα κανάλια, τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τα ιστορικά αξιοθέατα καθιστούν το Άμστερνταμ  μια από τις πιο ρομαντικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης.  Μετά από πτήση 3 ωρών περίπου άφιξη και  απ’ ευθείας  πανοραμική ξενάγηση της πόλης με αφετηρία την περίφημη Πλατεία Νταμ  από τον 13ος αιώνα  στην οποία δεσπόζει το Βασιλικό Παλάτι, πρώην Δημαρχείο  και δίπλα του η γοτθική Νέα Εκκλησία του 15ου αιώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να κάνετε μια βόλτα στα κανάλια της πόλης, στην Βενετίας του Βορρά, όπως λέγεται,  χτισμένη σε  πάνω από 90 νησιά που συνδέονται με πάνω από 1.500 γέφυρες.  Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – ΜΑΡΚΕΝ  &  ΒΟΛΕΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε  στο Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο), ή το Μουσείο Βαν Γκογκ, ή να κάνετε μια βόλτα στην Αγορά του

Άλμπερτ Κάουπ, που είναι και η  μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – XΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΡΥΖ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Χάγη, η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, έδρα της κυβέρνησης και της βασιλικής οικογένειας αλλά και διαφόρων θεσμών των Ο.Η.Ε. Θα δούμε το παλάτι, το ολλανδικό Κοινοβούλιο και το ∆ιεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επόμενη επίσκεψη το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.

 Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα  : ΜΠΡΥΖ – ΓΑΝΔΗ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της Μπρυζ. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, την πολύ φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Αρεντς, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης. Αναχώρηση για  την Γάνδη, την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, με τα χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη, και το Κάστρο των Ιπποτών.  Αργά  το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα  : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και  απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΒΑΤΕΡΛΩ  – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το ιστορικό πεδίο της μάχης του Βατερλώ, που έγινε τον Ιούνιο του 1815. Εκεί ο Ναπολέων έχασε τη μάχη από τις ενωμένες δυνάμεις των Άγγλων, Φλαμανδών και Πρώσων, που έφτασαν την τελευταία στιγμή, ανατρέποντας την έκβαση της μάχης που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκλεινε υπέρ των Γάλλων. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον ύψους 40 μέτρων Τύμβο και το "Πανόραμα", ένα κτίριο σε στυλ Ροτόντας, όπου εκτίθεται ένας μοναδικός κυκλικός πίνακας του ζωγράφου Domulin, με την αναπαράσταση της μάχης.Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών  και   πτήση επιστροφής. 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Άμστερνταμ & Βρυξέλλες  – Αθήνα με την Aegean Airlines.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* (Renaissance Brussels Hotel, Hotel Montanus Brugge, Novotel  Amsterdam.
 • Πρωινό  μπουφέ καθημερινά . 
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά  (Άμστερνταμ 2.5€, Μπρυζ 2,2€,  Βρυξέλλες 5€)
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Check Point  10€.

 

Πτήσεις

23 Δεκεμβρίου ’17   A3  616     Αθήνα – Άμστερνταμ          08.45    11.25          

28 Δεκεμβρίου’17    Α3   623    Βρυξέλλες  – Αθήνα            18.20    22.30

 

30 Δεκεμβρίου ’17     Α3  620 Αθήνα – Βρυξέλλες               08.30   11.00

04 Ιανουαρίου’18      Α3  617 Άμστερνταμ – Αθήνα            12.15   16.25

 

          

   Σημείωση : Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.                      

Start your journey