BENELUX - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

BENELUX - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

21/7 ● 28/7 ● 4/8 ● 11/8 ● 18/8 ● 25/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
765
αναλυτικά

Ολλανδία - Βέλγιο - Λουξεμβούργο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Λουξεμβούργο - Ντινάντ - Ναμούρ - Βρυξέλλες

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λουξεμβούργο με την AEGEAN. Άφιξη στη πόλη που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς οικονομικής ζωής . Θα περιδιαβούμε στους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο με το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για την θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Στην συνέχεια αναχώρηση για την DINANT την πατρίδα του Σαξ εφευρέτη του σαξόφωνου και της μοναστηριακής μπύρας Leffe αλλά και την όμορφη πόλη Ναμουρ όπου θα επισκεφτούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της. Τέλος άφιξη στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο MERCURE BRUSSELS CENTRE MIDI 4*. Το βράδυ προαιρετικός περίπατος στην Grand Plaz όπου ξεκινάμε από την Μεγάλη Πλατεία και με συνοδεία του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στην γύρω περιοχή.

 

2η ΗΜΕΡΑ Βρυξέλλες ξενάγηση πόλης - Βατερλό

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη Παγόδα, το Γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Επίσης θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι - πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon αλλά και το νέο κλασσικό Δικαστικό Μέγαρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Γάνδη και τη Μπρυζ. Στην επιβλητική Γάνδη θα επισκεφθούμε το ναό του St Bavon, όπου θα δούμε ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αιώνα, το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck «Ο Μυστικός Αμνός» και θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Εν συνέχεια θα επισκεφθούμε για την παραμυθένια Μπρυζ. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών. Θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt, και της Πλατείας του Δημαρχείου, Burg Markt, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges που φιλοξενεί εδώ και 500 χρόνια, στο ίδιο πάντα παρεκκλήσιο, το θεόπνευστο γλυπτό Madona του Μιχαήλ-Αγγέλου και τα Σπιτάκια του Θεού, maisons de Dieu.


4η ΗΜΕΡΑ Βρυξέλλες - Ρόττερνταμ - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για Ρόττερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια, έχουν φυτρώσει φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, Ντέλφτ. Επόμενος σταθμός μας είναι η πόλη της Ειρήνης, Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για Θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε. Αποχαιρετώντας την ολλανδική ενδοχώρα, ανηφορίζουμε για το Άμστερνταμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο NOVOTEL AMSTERDAM CITY 4*. Το βράδυ ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα κόκκινα φανάρια...την γνωστή Red Light District.


5η ΗΜΕΡΑ: Άμστερνταμ - ξενάγηση πόλης & κρουαζιέρα στα κανάλια (Zaanse Scans - Βόλενταμ)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη πόλη που μας φιλοξενεί. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, το κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια απολαύστε μία κρουαζιέρα στα κανάλια δώρο του γραφείου μας. Για όποιον επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στη προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά), στα γνωστά Zaanse Scans με τα μικρά κανάλια και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους αλλά και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο.


6η ΗΜΕΡΑ: Άμστερνταμ (ελεύθερη μέρα)

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας. Με την βοήθεια του αρχηγού επίσκεψη στα Μουσεία, Rijks, Van Gogh (έξοδα ατομικά χωρίς ξενάγηση).


7η ΗΜΕΡΑ: Άμστερνταμ - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

Start your journey