ATTAΛΕΙΑ

ATTAΛΕΙΑ

Γιατι να πάτε: 
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Μια ειρηνική πόλη που βρίσκεται στις πλαγιές της οροσειράς του Ταύρου πλούσια σε γραφικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία με μια ιστορία που χρονολογείται από το 133 π.Χ. και ένα όνομα που σημαίνει «Σπίτι του Αττάλου». Αυτή η «μπλε» πόλη μαγεύει τους επισκέπτες του με τις όμορφες παραλίες και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Τουρκία.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

13/7 ● 27/7 ● 10/8 ● 17/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
450
αναλυτικά

Τουρκία

ΑΤΤΑΛΕΙΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αττάλεια μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη.  Η Αττάλεια είναι μεγάλη παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου στην νότια ακτή της Τουρκίας. Συνδυάζοντας παραλίες, αρχαιότητες και πολιτιστικά δρώμενα, θεωρείται «η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού». Η παλιά περιτειχισμένη πόλη, το Καλέ Ιτσί (το εσωτερικό του κάστρου), με τα στενά δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια, είναι μοναδική σε όλη την Τουρκία, τόσο για τη γαλήνη της όσο και για την ατμόσφαιρά της και πολλοί λένε ότι ομοιάζει με την πόλη της Ναυπάκτου.  Τα παλιά ελληνικά σπίτια έχουν κριθεί ως ιδιαιτέρου κάλους και είναι πλέον πολιτιστική κληρονομιά υπό προστασία. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τουςκαταρράκτες Duden και έτσι θα έχουμε ένα συνδυασμό του ιστορικού και φυσικού πλούτου της περιοχής της Αττάλειας. Όλα τα ποτάμια της περιοχής που καταλήγουν στη Μεσόγειο έρχονται από τις πλαγιές του Ταύρου, μερικές φορές χερσαία, μερικές φορές υπόγεια μέχρι να φτάσουν στην θάλασσα. Έτσι δημιουργούνται πάνω από 20 καταρράκτες. Ο πιο όμορφος από αυτούς είναι ο Duden Falls.  Επιστροφή στην Αττάλεια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΠΕΡΓΗ- ΑΣΠΕΝΔΟΣ – ΑΛΑΓΙΑ – ΣΙΔΗ  

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Άσπενδο, Σίδη & Αλάγια. Η Πέργηήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι  Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου που θεωρείταιένα από τα καλλίτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Έχει διάμετρο 96 μ. και χωρητικότητα καθισμάτων 7.000 θεατών. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των 139 χιλιομέτρων φτάνουμε στην Αλάγια την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά έλληνες και τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε το κάστρο της Αλάγιας και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από Αλάγια για Σίδη. Επίσκεψη στον εκεί Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και κατόπιν επιστροφή στην Αττάλεια. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΜΥΡΑ της ΛΥΚΙΑΣ

Μετά το πρωινό, η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στα Μύρα.  Τα Μύρα ήταν μία αρχαία πόλη της Λυκίαςστη Μικρά Ασία, στη θέση της σημερινής μικρής πόλης Kale (Demre) της επαρχίας της Αττάλειας στην Τουρκία. Η ονομασία προερχόταν από τον ποταμό Μύρο. Από τα Μύρα ήταν η καταγωγή του Αγίου Νικολάου, οπού βρίσκεται και ο Τάφος του. Θα θαυμάσουμε το υπέροχο ρωμαϊκό θέατρο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.  Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για ένα ταξίδι στην απίστευτη βυθισμένη πόλη Kekova (το μισό δρόμο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας), μέσω Ucagiz, Simena, Burc Bay και το Σπήλαιο Πειρατές.  Πριν περίπου 3.000 χρόνια, ένας μεγάλος σεισμός προκάλεσε την καθίζηση της περιοχής με αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα μέρος του.  Επιστροφή στην Αττάλεια.  Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία περιήγηση στην πόλη.Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : Η σειρά των εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς παραλήψεις.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ή ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :450 €

Επιβάρυνση μονοκλίνου 195 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Αττάλεια- Κωνσταντινούπολη –Αθήνα
 • Περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αττάλεια (ΗOTEL BEST WESTERN KHAN ή παρόμοιο με ημιδιατροφή)
 • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων 135 
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Start your journey