9ήμερη Ρουμανία

9ήμερη Ρουμανία

Γιατι να πάτε: 
Με το ταξίδι μας αυτό επισκεπτόμαστε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της Ρουμανίας, την Τρανσυλβανία, που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας και είναι σχεδόν περικυκλωμένη από τα Καρπάθια Όρη. Στην περιοχή Μπουκοβίνα της Ρουμανικής Μολδαβίας θα επισκεφθούμε μοναδικές μοναστηριακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στους καταλόγους της UNESCO με τα τοπία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επισκεπτόμαστε πόλεις όπως: το Μπρασόβ με το γοτθικής αρχιτεκτονικής ιστορικό του κέντρο, το Σιμπίου, που θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, το Μπραν, όπου βρίσκεται ο "Πύργος του Δράκουλα", την Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, με το σε ρυθμό γερμανικού ρομαντισμού παλάτι Πέλες, την Πιάτρα Νέαμτ, όπου έχουν ανακαλυφθεί τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης των Δακών του 2ου μ.Χ. αιώνα, την "πόλη των Ρόδων", την Τίργκου Μούρες και την μεσαιωνική Σιγκισοάρα, γενέτειρα του Βλαντ Τέπες, του περίφημου "Δράκουλα των Καρπαθίων". Φυσικά δεν παραλείπεται το Βουκουρέστι, το άλλοτε "Παρίσι της Ανατολής". Επισκεπτόμαστε επίσης το ιστορικό Ιάσιο, την άλλοτε πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας. Η πόλη με την σημαντική συμβολή στην Επανάσταση του 1821 αποτελεί σήμερα σπουδαίο πνευματικό, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Ρουμανίας.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

7/10 ● 21/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
755
αναλυτικά

Ρουμανία

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΤΙΡΓΚΟΥ - ΜΟΥΡΕΣ - ΠΙΑΤΡΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ (200 km)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Βουκουρέστιι το άλλοτε "Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης". Άφιξη και οδική αναχώρηση για την μεσαιωνική πόλη Σινάια, που βρίσκεται στην καρδιά της  Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη-θέρετρο αποκαλείται - όχι άδικα - το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων" και είναι πράγματι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της - όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας - και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια "απόδραση" από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο Πέλες, κατοικία άλλοτε διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στην Σινάια, στην μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και την Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι κτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό κλπ. Συνεχίζουμε για το κάστρο Μπραν. Το κάστρο αυτό με την δαιδαλώδη αρχιτεκτονική, κατασκευάστηκε τον 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας-Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως "Πύργος του Δράκουλα", προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ΄ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με τον Δράκουλα. Το Κάστρο Μπραν ονομάστηκε "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα" πριν από περίπου 3 δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφθαναν στην Τρανσυλβανία ψάχνοντας ίχνη του Δράκουλα, είδαν το κάστρο αυτό και φαντάστηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα". Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι το Μπρασόβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, της ιστορικής ορεινής περιοχής της χώρας, που το όνομά της σημαίνει "πέρα από το δάσος". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ (Ξενάγηση)

Το Μπρασόβ περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, που δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: μια δυναμική σύγχρονη ζωή, μια γοητεία που έρχεται από τα παλιά και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας, κτισμένη μεταξύ 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Επίσης θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ - ΙΑΣΙΟ (310 km)

Πρωινή αναχώρηση για το Ιάσιο, την παλιότερη και σημαντικότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, καθώς από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων στις 22/02/1821. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, τις εκκλησίες τριών Ιεραρχών και Αγίου Νικολάου. Στον λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΛΝΤΟΒΙΤΣΑ, ΒΟΡΟΝΕΤΣ, ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΣΑ - ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ (380 km)

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα περίφημα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα. Από το "αρχιπέλαγος" των μοναστηριών επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα, όπως το Βορονέτς, το Μολντοβίτσα και το Σουτσεβίτσα. Οι ζωγραφισμένοι εξωτερικοί τους τοίχοι αφηγούνται αποσπάσματα της ζωής του Χριστού και των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουν εικόνες με Αγγέλους και Δαίμονες, εικόνες από τον Ουρανό και την Κόλαση. Οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Πιάτρα Νεάμτ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μολδαβίας και θεωρείται από τις πιο γραφικές και ζωντανές πόλεις της Μολδαβίας και ίσως ολόκληρης της Ρουμανίας. Εκτός από τη φυσική της ομορφιά, η πόλη διαθέτει όμορφα ιστορικά κτίρια, ναούς, μνημεία και μουσεία. Οι γραφικοί δρόμοι είναι γεμάτοι με γκαλερί τέχνης, καφέ και εστιατόρια και οι κάτοικοί της ιδιαίτερα φιλικοί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ - ΕΡΥΘΡΗ ΛΙΜΝΗ - ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ (200 km)

Σήμερα θα διασχίσουμε το εντυπωσιακό φαράγγι Μπικάζ, ανακαλύπτοντας ένα από τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα της Ρουμανίας: την Ερυθρά Λίμνη. Η διαδρομή κατά μήκος του φαραγγιού κόβει την ανάσα, αφού περνάμε μέσα από βραχώδεις, επιβλητικές οροσειρές, που φθάνουν σε ύψος ακόμη και τα 700 m. Η θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής είναι μοναδική. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην Τίργκου Μούρες, γνωστή και ως η "πόλη των ρόδων". Με ιστορία που ξεκινά από τη νεολιθική εποχή, η πόλη απέκτησε ιδιαίτερη σημασία κατά τον 14ο αι. Ξεχωρίζει το παλάτι του πολιτισμού, το παλάτι του Απόλλωνα (νυν Σχολή Καλών Τεχνών) και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ζωγραφισμένη επιφάνεια στην Ρουμανία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΙΕΡΤΑΝ - ΣΙΜΠΙΟΥ (160 km)

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη Σιγκισοάρα, μια όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από τον 12ο αι. έως και σήμερα. Κτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δράκουλας κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Μπιερτάν, όπου θα δούμε την οχυρωμένη εκκλησία και θα συνεχίσουμε για την γραφική πόλη Σιμπίου. Η πόλη αυτή έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της μακράς ιστορίας της, που αντικατοπτρίζεται σε μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Το μεσαιωνικό της φρούριο επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Η πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, γεωγραφικής και πολιτισμικής αξίας, όπως το ορεινό θέρετρο Paltinis, τα βουνά Fagaras και τα γύρω χωριά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την κεντρική της θέση στη χώρα, την καθιστούν έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το 2007 το Σιμπίου ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με το Λουξεμβούργο και η χρονιά αυτή έκανε την πόλη γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μεσαιωνική γοητεία της και η πλούσια πολιτιστική της ζωή, την καθιστούν ένα γνήσιο "μαργαριτάρι" στην καρδιά της Ρουμανίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποία θα δούμε την πλατεία Γκρίβιτσα - τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης - θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και θα θαυμάσουμε την καθολική εκκλησία, τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό και την ευαγγελική εκκλησία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΜΠΙΟΥ - ΤΡΑΝΣΦΑΓΚΑΡΑΣΑΝ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΠΑΛΕΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (380 km)

Πρωινή αναχώρηση μέσω του ορεινού δρόμου Τρανσφαγκαράσαν για το Βουκουρέστι. Το "πέρασμα του Φαγκάρας" έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες ορεινές διαδρομές στην Ευρώπη. Η στάση μας στον καταρράκτη Μπαλέα και από εκεί με τελεφερίκ στην ομώνυμη λίμνη, θα αποτελέσει μια πραγματική πρόκληση για τον φωτογραφικό μας φακό! Συνεχίζουμε για την γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον μύθο, το Βουκουρέστι πήρε το όνομά του από έναν βοσκό, ο οποίος ονομαζόταν "Bucur", που σημαίνει "χαρά". Ο ίδιος, "όνομα και πράμα", ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ντόπιους εμπόρους, τους οποίους διασκέδαζε με τις μελωδίες του αυλού του, ενώ τους κερνούσε μεθυστικό κρασί από τους κοντινούς αμπελώνες της περιοχής. Εκείνοι, τιμής ένεκεν, έδωσαν το όνομά του στην πόλη. Το Βουκουρέστι είναι μια πόλη που μαγεύει τον επισκέπτη με τις αμέτρητες αντιθέσεις του. Από τη μια η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου (παλάτια, θέατρα, όπερες κλπ.) και από την άλλη η επίδραση του καθεστώτος μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με τα γιγαντιαία σοβιετικού τύπου κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Ξενάγηση)

Στην πόλη συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ, με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων την όπερα, την αψίδα του θριάμβου (αντίγραφο της γαλλικής, που κατασκευάστηκε το 1935), το προεδρικό μέγαρο, το πατριαρχείο, το "παλάτι του λαού" δηλαδή το "παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια", το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, καθώς και υπέροχα πάρκα με λίμνες. Θα διασχίσουμε τις φαρδιές λεωφόρους στα πεζοδρόμια των οποίων πολλά καφέ απλώνουν τα τραπεζάκια τους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια. Στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην πόλη. Κατηφορίστε την Calea Victoriei, η οποία στο πρώτο κομμάτι της φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά και συνεχίστε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της. Εκεί θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το "Μουσείο του Χωριού", ένα θεματικό πάρκο όπου ξεδιπλώνονται όλα τα διαφορετικά ήθη και έθιμα των χωριών της Ρουμανίας. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό ελεύθερο για έναν ακόμη περίπατο στο κέντρο της πόλης. Απολαύστε τον καφέ ή την μπύρα σας στην πολυσύχναστη οδό Stavropoleos. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουκουρέστι-Αθήνα
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup 
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 209 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

 

Start your journey