28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

3 days

Αναχωρήσεις

27/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
139
αναλυτικά

Ελλάδα

ΑΓΝΑΝΤΑ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ - Ι.Μ.ΚΗΠΙΝΑΣ – ΣΥΡΡΑΚΟ
Start your journey

1η ημέρα, Αθήνα-Αμφιλοχία-Τζουμέρκα:

Αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αμφιλοχία όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Συνεχίζουμε μέσω Άρτας σε μια όμορφη διαδρομή με θέα την τεχνητή λίμνη Πουρναρίου και την πρώην πέτρινη γέφυρα της Πλάκας όπου θα έχουμε στάση. Ανεβαίνοντας προς τα Τζουμέρκα θα σταθούμε στα Άγναντα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που είναι χτισμένο στη ρίζα των Τζουμέρκων. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα, Καλαρρύτες-Ιερά Μονή Κηπίνας-Σπήλαιο Ανεμότρυπας-Πράμαντα:

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τον διατηρητέο οικισμό, τους Καλαρρύτες. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε το άλλοτε κεφαλοχώρι κι αρχοντοχώρι της Πίνδου, με την πλούσια παράδοση και την ακόμα πιο πλούσια ιστορία. Οι πρόγονοί μας, με κόπο και πολύ μεράκι, τη στόλισαν με μνημεία της Πίστης, με υπέροχα αρχοντικά, με γραφικά καλντερίμια, τοξωτά γεφύρια, περίκαλλες βρύσες, όλα τους αριστουργήματα της τέχνης και της πέτρας και ξεχωριστά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής. Κατόπιν για το χωριό Χριστοί και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κηπίνας. Η Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, προκαλεί δέος λόγω της θέσης του, καθώς είναι χτισμένο μέσα σε απόκρημνο βράχο στα Τζουμέρκα. Χτίστηκε το 1212 από το μοναχό Γρηγόριο και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Μέσα στη μονή μια μυστική πόρτα οδηγεί σε κρύπτη, όπου η σπηλιά αυτή την περίοδο της Τουρκοκρατίας και της εθνικής αντίστασης αποτέλεσε κρησφύγετο των υπόδουλων Ελλήνων και των αντιστασιακών. Εντυπωσιακές τοιχογραφίες διακοσμούν το εσωτερικό του Ναού που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα. Συνεχίζουμε για το όμορφο χωριό Πράμαντα ( Κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων) όπου και θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες αλλά και τον σπάνιο υπόγειο ποταμό. Κατόπιν για το χωριό Πράμαντα όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα ,Συρράκο-Μέτσοβο-Αθήνα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Συρράκο. Πρόκειται για βλαχοχώρι και έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός. Είναι γραφικότατο και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ζαγοροχώρια, τα οποία όμως βρίσκονται πολύ βορειότερα. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και στο σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Κατόπιν μέσω Εγνατίας οδού φτάνουμε στο Μέτσοβο. Το Μέτσοβο είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού, κοντά στα όρια με το νομό Τρικάλων, στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας, της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε τα διατηρητέα μνημεία , το αρχοντικό του εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα–Αβέρωφ. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για Αθήνα μέσω Καλαμπάκας, με ανάλογες στάσεις καθοδόν, επιστροφή στο Αθήνα. Τ

Start your journey