28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

27/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
170
αναλυτικά

Βουλγαρία

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Start your journey

1η μέρα, Αθήνα - Σόφια: 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, με πρώτη στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση καθώς και στον Πλαταμώνα επί της εθνικής οδού για γεύμα προαιρετικά. Συνεχίζουμε για Σόφια, μέσω Προμαχώνα (έλεγχος και λίγος χρόνος στα Duty Free για έξυπνες αγορές). Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

2η μέρα, Σόφια (ξενάγηση): 

Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Η Σόφια είναι η μεγαλύτερη πόλη της γειτονικής Βουλγαρίας, εκτός από πάμπολλες προτάσεις για διασκέδαση, διαθέτει μία σειρά από αξιοθέατα για να θαυμάσει κανείς. Θα περιδιαβούμε τις μεγάλες λεωφόρους στο κέντρο της πόλης και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό - Μνημείο του Αλέξανδρου Νέφσκι και την υπόγεια κρύπτη του με συλλογή από θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά, χρονολογείται περίπου στον 6Ο αιώνα και έδωσε το όνομα της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη, το Εθνικό Θέατρο, το Ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο ,την Όπερα, την Γέφυρα των Αετών, την Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και Αγίας Κυριακής, την Ρωσική Εκκλησία, τα Ανάκτορα, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Πάρκο Ελευθερίας, την Πλατεία Λένιν κ.α. To απόγευμα ελεύθερος χρόνος για αγορές και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα, Σόφια – Φιλιππούπολη - Σόφια: 

Μετά το πρωινό μας, προαιρετική εκδρομή (20€) στη Φιλιππούπολη. Θα περιηγηθούμε πεζοί στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Η Παλαιά Πόλη, οι Μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Σπίτι-Μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, αναμνηστικές αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 4 η μέρα, Σόφια – Σαντάνσκι – Αθήνα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε με πρώτη στάση στην πόλη Σαντάνσκι, γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του. Στην αρχαιότητα η περιοχή κατοικείται από την θρακική φυλή των Μαίδων, από την οποία κατάγεται και ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Παραμονή για περίπου μιάμιση ώρα. Συνεχίζουμε για τα σύνορα και επιστροφή από την γνωστή πλέον διαδρομή για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Start your journey