28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 2 to 3 days

Αναχωρήσεις

27/10 ● 28/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
79
αναλυτικά

Ελλάδα

Μαραθόπολη – Αγια Θεοδώρα Βάστα – Ανάκτορα Νέστορα – Γιαλοβα - Μεθώνη – Πύλος – Αρχαία Μεσσήνη – Καλαμάτα - Ι. Μ. Υπαπαντής
Start your journey

1η μέρα, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Μονή Κορώνης - Φράγμα Ταυρωπού - Καλαμπάκα :

Αναχώρηση το πρωί, στάση για καφέ κοντά στην Λαμία και στην συνέχεια αφού περάσουμε τον Δομοκό, φθάνουμε Καρδίτσα. Αρχίζουμε να ανεβαίνουμε για τα παραλίμνια χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη με υψόμετρο 1000 μέτρα που πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα καθ` ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920-30. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μέτρα με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας. Στην πλαζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψους 83 μέτρα καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση. Συνεχίζοντας την διαδρομή για την Καλαμπάκα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα, Πόρτα Παναγιά - Πύλη – Ελάτη – Περτούλι :

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε τα πανέμορφα χωριουδάκια θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη μας στάση θα είναι στο χωριό Πύλη και η Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283). Θα προσκυνήσουμε και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ολόσωμες εικόνες κατασκευασμένες από πολύχρωμες ψηφίδες. Κατόπιν δίπλα από το πέτρινο μονότοξο γεφύρι και τον Πορταϊκό ποταμό θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Περτούλι, ένα χωρίο μέσα στα βουνά και τα έλατα με μοναδική φύση, παραμονή για φαγητό. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ελάτη, γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και αγορές τοπικών προϊόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα, Μετέωρα - Μονή Αγίου Στεφάνου – Μεγάλο Μετέωρο – Τρίκαλα - Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μεγάλο Μετέωρο ή Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο μοναστήρι, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Αγιορείτη Μοναχό Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, κατόπιν θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό Αγιορείτικου τύπου καθολικό της. Από εδώ θα θαυμάσουμε την θέα όλης της Καλαμπάκας, τον θεσσαλικό κάμπο και την οροσειρά της Πίνδου. Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα, όπου θα έχουμε στάση για φαγητό δίπλα από το Ληθαίο Ποταμό. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Start your journey