28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - AVARIS 5*

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - AVARIS 5*

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

3 days

Αναχωρήσεις

27/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
135
αναλυτικά

Ελλάδα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - Χ.Β. ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ - ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Start your journey

1η μέρα, Αθήνα – Κορυσχάδες – Καρπενήσι:

Αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία. Ακολούθως αφού περάσουμε από Μακρακώμη και Τυμφρηστό φθάνουμε στο χωριό Κορυσχάδες ένα από τα γραφικότερα χωριά. Παραμονή για το γεύμα μας σε παραδοσιακή ταβέρνα. Κατόπιν για το Καρπενήσι και τον κεντρικό πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Κατόπιν για το ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα, Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου – Κρίκελλο- Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τις πανέμορφες πλαγιές τους όρους Τυμφρηστού, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, όπου θα παραμείνουμε για να παίξουμε με το χιόνι και να θαυμάσουμε το τοπίο. Συνεχίζουμε για το χωριό Κρίκελο σε υψόμετρο 1120 μ. ανατολικά της Ευρυτανίας. Καταπληκτικό θέρετρο, μέσα από μία φανταστική διαδρομή από ελατοδάσος, περνώντας από το «Νεραϊδοβούνι», μια εξαίσια τοποθεσία, καθώς και από τα «Κοκκάλια», όπου έγινε μάχη με τους Γαλάτες το 279 π.Χ. Μόλις μπαίνουμε στο χωριό θα αντικρίσουμε τις 7 βρύσες καθώς και την καθεδρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, νεότερο μνημείο στην κεντρική πλατεία με πυκνά πλατάνια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό και αγορά παραδοσιακών προϊόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Καρπενήσι – Παναγιά Προυσιώτισσα – Μεγάλο Χωριό – Αθήνα:

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη – Το Γαύρο – Το Άγριο Φαράγγι Κλειδί, στάση στη θέση «Τύπωμα» ή «Πατήματα» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα Πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας και αρκετά ψηλότερα η Δρακότρυπα που δημιούργησε στο πέρασμα της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν, τη γέφυρα Διπόταμου και τη σπουδαία μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη - Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, όπου επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Δημιουργήθηκε το 1991 από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή», ο οποίος έχει τιμηθεί για τη δράση του από το Εθνικό Ίδρυμα και από την Ακαδημία Αθηνών. Αναπαραστάσεις παλιών επαγγελμάτων και σπιτιών, φορεσιές, εργαλεία, πατητήρια, αποστακτήρια, ραπτομηχανές, μουσικά όργανα, φωτογραφικές μηχανές, πετρώματα, υφαντά κι ένα σωρό ακόμη αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία του τόπου και τον καθημερινό τρόπο ζωής των παλιών Μεγαλοχωριτών, ελεύθερος χρόνος, και στη συνεχεία γεύμα καθοδόν και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις. 

Start your journey