Χώρες της Βαλτικής Λετονία Εσθονία Λιθουανία // Πάσχα

Χώρες της Βαλτικής Λετονία Εσθονία Λιθουανία // Πάσχα

Γιατι να πάτε: 
Δαλματικές Ακτές: Παρθένες, δαντελωτές και ξελογιάστρες, αποτελούν ένα από τα δώρα που απλόχερα χάρισε η φύση, σε μια χώρα - την Κροατία - που επάξια διεκδικεί τον τίτλο της Αρχόντισσας των Βαλκανίων. Το Μαυροβούνιο στις ακτές της Αδριατικής μικρό και πανέμορφο και η Σλοβενία, η πρώτη χώρα της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας που έκοψε δεσμούς και επέστρεψε γρήγορα εκεί που ανήκε: στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με την «άγνωστη» χερσόνησο της Ίστριας, θα συμπληρώσουν το υπέροχο αυτό σκηνικό και θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

14/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
745
αναλυτικά

Λετονία - Εσθονία - Λιθουανία

ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ - ΤΑΛΛΙΝ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Βίλνιους

Αναχώρηση μέσω Γερμανίας για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους. Η Λιθουανία μπορεί σήμερα να είναι ένα μικρό κράτος με μόλις 3,5 εκατομμύρια κατοίκους αλλά έχει λαμπρή ιστορία, καθώς για αιώνες αποτέλεσε ηγεμονική δύναμη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ιστορικές εξελίξεις της περιοχής. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.

 

2η μέρα: Βίλνιους (Κάστρο Τρακάι)

Η Βίλνα ή  Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε στην  κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία , την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα "Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας" του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης  'στην άλλη πλευρά του ποταμού'. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που την περιβάλλει την πόλη. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη "Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας, εκεί όπου είχε την έδρα του το  πρώην αρχηγείο της KGB,  απέναντι από την πλατεία Lukiškės. Η μετάβασή μας στην περιοχή του Τρακάι θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από περισσότερες 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Γεύμα ή δείπνο.

 

3η μέρα: Βίλνιους (Κάουνας, Ανάκτορο Ρούνταλε, Λόφος Σταυρών Σιαϊουλάι) Ρίγα

Πρωινή αναχώρηση για το Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται το  η εκκλησία της Αγία Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος” αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Ακολουθεί η επόμενη στάση στο Λόφο των Σταυρών, στην περιοχή Σιαιουλάι, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού. Αλλαγή τοπίου στην συνέχεια καθώς μεταφερόμαστε στη Λετονία με πρώτη επίσκεψη στη χώρα στο ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ.  Άφιξη το βραδάκι στη Ρίγα. Γεύμα ή δείπνο.  

 

4η μέρα: Ρίγα (μουσείο αυτοκινήτων)

Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό.  Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το  Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο των αυτοκινήτων όπου και θα θαυμάσουμε τα εξαιρετικά αυτοκίνητα - αντίκες που φιλοξενούνται.  Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή μας. Γεύμα ή δείπνο.  

 

5η μέρα: Ρίγα (Γιούρμαλα)

Η περιπλάνησή μας στους γραφικούς δρόμους της Ρίγα θα μας αποκαλύψει καταστήματα με παραδοσιακά είδη, παλαιοπωλεία με μοναδικές αντίκες αλλά και πολυάριθμα καφέ σε εκπληκτικές γωνιές. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής,  μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο  πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης  Αυτοκρατορίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ρίγα.  Γεύμα ή δείπνο.  

 

6η μέρα: Ρίγα (Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα -Ταρτού) Ταλλίν

Η σημερινή μέρα θα μας γυρίσει αιώνες πίσω, την εποχή του βόρειο-ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Αφού διατρέξουμε τα δάση του Σέσις με της σημύδες να εναλλάσσουν το αστραφτερό ασημί χρώμα των κορμών τους με τα βαθύ πράσινο των φύλλων τους, θα σταματήσουμε στην όμορφη περιοχή της Σιγκούλντα, και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, που γνώρισε στιγμές δόξας στις αρχές του 13ου αι.  Καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά, λίμνες και ποτάμια, ανοίγεται μπροστά μας, στη πορεία προς τη πόλη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο και έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας. Θα βρεθούμε 186 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ταλλίν, στην επαρχία Ταρτού,  το κέντρο της νότιας Εσθονίας. Ο ποταμός Εμάγιογκι, που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της Εσθονίας, διασχίζει τη πόλη. Η συνθήκη ειρήνης του Ταρτού θεωρείται το «πιστοποιητικό γέννησης» της Δημοκρατίας της Εσθονίας και η επίσκεψή μας στην πόλη θα μας συναρπάσει με τους μεγάλους δρόμους, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια.   Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ταλλίν. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το ιστορικό πεζοδρομημένο κέντρο της παλιάς πόλης, περνώντας από την πύλη Viru με τον τριγυρισμένο από λουλούδια ομώνυμο πύργο. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Γεύμα ή δείπνο.  

 

7η μέρα: Ταλλίν

H γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά . θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Γεύμα ή δείπνο.  

 

8η μέρα: Ταλλίν – Αθήνα

Αξιοποιήστε τις τελευταίες ώρες στην Εσθονική πρωτεύουσα καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει προς το τέλος του. Γεμάτοι συναισθήματα και πλούσιες εικόνες μεταφερόμαστε νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα έχοντας ολοκληρώσει τη γνωριμία μας με τις χώρες της Βαλτικής.

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
 • Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στα σπήλαια της Ποστόινα, στις λίμνες Πλίτβιτσε
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Παναγιώτης Ηλιάδης
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Πτήσεις/ωράρια:

14/4 Αθήνα-Βελιγράδι    16.35–17.15
23/4 Ντουμπρόβνικ-Αθήνα 16.15–19.00

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

 

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες
Start your journey