ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

22/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
499
αναλυτικά

ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΒΕΡΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΣΑΝ ΜΟΝΙ & ΜΙΛΑΝΟ
Start your journey

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΠΛΟΙΟ ΕΝ ΠΛΩ


Αναχωρούμε από Πειραιά και Ομόνοια . με μία ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο λιμάνι της Πάτρας όπου όπου θα έχουμε λίγο χρόνο στα αφορολόγητα και αμέσως μετά επιβιβαζόμαστε στο υπέροχο και τεράστιο πλοίο τύπου  CRUIZ των Μινωικών γραμμών. Απολαύστε τα υπέροχα σαλόνια, τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, ακόμα και τις υπηρεσίες ΣΠΑ. Το βράδυ λειτουργεί και η DISCO. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ ΚΟΜΟ


Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Κόμο περνώντας έξω από Μπολόνια, Μόδενα και Μιλάνο. Διανυκτέρευση λίγο πριν το Κόμο.

 

3η ΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ ΖΥΡΙΧΗ  ΛΟΥΚΕΡΝΗ


Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το μαγευτικό Κόμο, χτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη, η πιο μαγευτική από όλες τις λίμνες. Οι πανέμορφες όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελείς βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο και θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ στα πολύ όμορφα καταστήματα. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την ξακουστή Ζυρίχη (236 km). Φτάνοντας στην Ζυρίχη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε αργότερα για την Λουκέρνη (52 km) και φτάνοντας θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα αναλόγως. Το βράδυ θα κάνουμε μία βόλτα να γνωρίσουμε την διάσημη Κάπελμπρίγκε φωτισμένη. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΒΕΡΝΗ ΛΩΖΑΝΗ ΓΕΝΕΥΗ


Μετά το πρωινό μας αν έχει μείνει κάτι από την Λουκέρνη όπως το μνημείο του πληγωμένου Λέοντα θα το επισκεφτούμε και θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα Βέρνη που είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού ‘Άαρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη  θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου, τον κεντρικό δρόμο με τις συντεχνίες, το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και φυσικά τις Αρκούδες από όπου παίρνει και το όνομα της η πόλη. Συνεχίζουμε για την Λωζάνη η οποία είναι χτισμένη στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Λίμνης της Γενεύης. Η Λοζάνη αποτελεί έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Όσοι θέλουμε θα επισκεφτούμε το πραγματικά καταπληκτικό Μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων. Στο προαύλιο θα δούμε όσοι δεν έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό πόσο βαριά είναι η σφαίρα και πόσο ψηλά είναι το άλμα επί κοντό. Είναι πολύ εντυπωσιακά. Η λίμνη της Γενεύης μπροστά από το Ολυμπιακό Μουσείο είναι πανέμορφη, με τα παραδοσιακά καραβάκια που κάνουν συγκοινωνία.  Αναχωρούμε αργότερα για την Γενεύη όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗ  ΣΑΝ ΜΟΝΙ  ΓΕΝΕΥΗ


Σήμερα μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτικη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών, στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο των Εθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, και απέναντι της Ερυθράς ημισελήνου,  το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, το λουλουδένιο ρολόι, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτήρια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη των τραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα μας εντυπωσιάσουν. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Γαλλία να επισκεφτούμε το μοναδικό και πιο διάσημο τουριστικό θέρετρο και χιονοδρομικό κέντρο του Σαν Μονί. Υπάρχει τελεφερίκ που ανεβαίνει μέχρι τα 3842 μέτρα. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά  του MONT BLANC. To βραδάκι επιστρέφουμε στην Γενεύη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ: ΓΕΝΕΥΗ  ΜΙΛΑΝΟ


Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και σήμερα σε λιγότερο από δύο ώρες θα περάσουμε σε τρείς χώρες. Από την Ελβετία θα μπούμε στην Γαλλία και μετά περνώντας το ξακουστό τούνελ του MONT BLANC 12 χλμ. Το οποίο παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν 53 χρόνια θα μπούμε στην Ιταλία. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο Μιλάνο στο κέντρο της πόλης για ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από την Πιάτσα Ντουόμο στην καρδιά της πόλης για να επισκεφτούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου. Στην συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ – αφιερωμένη στο τότε βασιλιά της Ιταλίας η οποία μας βγάζει ακριβώς απέναντι από την διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Κάποιες φορές είναι ανοιχτή για το κοινό και με ένα μικρό εισιτήριο μπορούμε να την επισκεφτούμε. Ακολουθεί  το κάστρο Sforzesco, του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις των αρχών του 20ου αιώνα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και το βραδάκι θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ  ΑΝΚΟΝΑ


Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο των Μινωικών γραμμών να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ


Μετά από μία ευχάριστη βραδιά στο πλοίο και αφού έχουμε κάνει τα τελευταία ψώνια μας, από ρούχα μέχρι κολόνιες, φτάνουμε στην Πάτρα και αναχωρούμε για την Αθήνα.

 

 

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   499 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +140 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες (όχι αλλαγή στο πλοίο)
  • Εισιτήριο πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
  • 2 Ξενοδοχεία 4* Αστέρων & 2 ξενοδοχεία  3*
  • Πρωινά σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Check point στις πόλεις
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ποτά στα γεύματα
  • Εισόδους σε Μουσεία
Start your journey