Χιονισμένα Χριστούγεννα στα Καρπάθια

Χιονισμένα Χριστούγεννα στα Καρπάθια

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

23/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
385
αναλυτικά

Ρουμανία

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΙΤΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΩΒ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: 

Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - BOYKOYΡEΣTI: 

Πρωινό, σύντομη περιήγηση - γνωριμία με τη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Με ενδιάμεσες στάσεις, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: 

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση - γνωριμία της πόλης, με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Ακόμη κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην παλαιά πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ/ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΙΤΕΣΤΙ: 

Πρωινό και εκδρομή στο Πιτέστι, μια πολύ όμορφη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας 'Αρτζες, που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Μουντενίας. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού 'Αρτζες, αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο και είναι έδρα δύο πανεπιστημίων. Παραμονή, επίσκεψη και επιστροφή στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο Μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στα ΣΙΝΑΪΑ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: 

Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Start your journey