ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΡΩΜΗ-CINQUE TERRE

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΡΩΜΗ-CINQUE TERRE

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

30/7 ● 6/8 ● 13/8 ● 20/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
595
αναλυτικά

Ιταλία

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΡΩΜΗ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Πίζα – Φλωρεντία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Πίζα με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη και περιήγηση της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Φλωρεντία και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MICE BOSCOLO HOTEL ASTORIA 4* (www.boscolohotels.com) σε ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις σας στην πόλη. .

 

2η μέρα: Φλωρεντία - ξενάγηση πόλης & επίσκεψη στη galleria Uffizi

Μπουφέ πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε μέσα από την ξενάγηση μας μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στην galleria Uffizi .

Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της.

 

3η μέρα: ...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)

Μπουφέ – πρόγευμα. Επίσκεψη στην ακτογραμμή των Cinque Terre . Άφιξη στη Λα Σπέτσια. Από εκεί θα ξεκινήσουμε με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή θα φθάσουμε στο πρώτο χωριό Riomaggiore με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια. Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό Μονοπάτι της Αγάπης, φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola. Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, περνώντας κάτω από την Corniglia που βρίσκεται ψηλά πάνω από την θάλασσα και θα καταλήξουμε στην  ελκυστική Vernazza με τους Πύργους και τα Μεσαιωνικά Παλάτια. Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή, με το πλοίο, θα συνεχίσουμε για το κοντινό Monterosso, που διαθέτει την πιο μεγάλη παραλία, είναι δε το πιο ζωντανό από όλα τα χωριά της περιοχής και το πιο δημοφιλές. Επιστροφή με το τοπικό τρένο στην Λα Σπέτσια και με το πούλμαν μας επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία.

 

4η μέρα: Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο

Μπουφέ - πρόγευμα και αναχώρηση για την Μεσαιωνική Σιένα, με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την παγκόσμια γνωστή κεντρική της πλατεία Campo. Η σημερινή εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη γνωριμίας στη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων/Πύργων, το Σαν Τζιμινιάνο.

 

5η μέρα: Φλωρεντία- Λούκα – Ρώμη

Μπουφέ  πρόγευμα και επίσκεψη στη κουκλίστικη και πολύ γνωστή Λούκα, που περιβάλλεται από τα ισχυρά αμυντικά της τείχη. Στην πόλη με την πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία, θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε, στα γραφικά της στενά, με τα παλαιά αρχοντικά και την παλαιά οβάλ πλατεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ρώμη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com ). Το βράδυ δυνατότητα  προαιρετικού νυχτερινού γύρου της πόλης.  

 

6η μέρα: Ρώμη ξενάγηση πόλης – Αθήνα 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη ξενάγηση πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με το Κολοσσαίο. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Start your journey