Φιλιππούπολη - Ανατολική Ρωμυλία

Φιλιππούπολη - Ανατολική Ρωμυλία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

26/5 ● 16/6 ● 30/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
365
αναλυτικά

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ: 

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, άφιξη το βράδυ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης και συνεχίζουμε για ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ: 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Φθάνουμε και αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, με κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, τους ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι - μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.


 
3Η ΗΜΕΡΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΒΑΡΝΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση από τις πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα, για τις όμορφες ακτές της Μαύρης Θάλασσας και την πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, με τις 42 εκκλησίες, τα τείχη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (παλαιά Μητρόπολη) και την παλαιά πόλη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΝΑ, όπου μετά το δείπνο θα έχουμε χρόνο για περιπάτους στην πόλη. Διανυκτέρευση.


 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ: 

Πρωινό, σύντομη περιήγηση για να δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ και το ΕΝΥΔΡΕΙΟ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ, χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο, υπήρξε το Μεσαίωνα κατοικία Ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.


 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΝΑ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ: 

Πρωινό και η 'περιπλάνηση' μας στις όμορφες ακτές της Μαύρης Θάλασσας, συνεχίζεται με κατεύθυνση νότια, όπου θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, πριν καταλήξουμε στο μεθοριακό σταθμό, που μετά τον απαραίτητο έλεγχο, θα συνεχίσουμε για ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


 
6Η ΗΜΕΡΑ, ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β' από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569 - 1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το συνοριακό σταθμό των ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ και από εκεί στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης, αφού θα επισκεφθούμε το ΣΟΥΦΛΙ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και την πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, για δείπνο και διανυκτέρευση.


 
7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με επίσκεψη στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ, γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως μέσω ΛΑΜΙΑΣ με μικρή στάση σε καφέ της εθνικής οδού, φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
365€ 490€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, 6 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινά και 6 δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Start your journey