ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΙΝΔΟΣ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΙΝΔΟΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

3 days

Αναχωρήσεις

26/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
145
αναλυτικά

ΜΕΤΣΟΒΟ - ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ - ΔΟΤΣΙΚΟ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αθήνα στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για την πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 'Αφιξη, επίσκεψη με πλοιάριο (έξοδα ατομικά) στο νησάκι που φιλοξενεί και το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΜΕΤΣΟΒΟ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αρχίζει η όμορφη 'περιπλάνηση' στο γύρω ορεινό όγκο. Η Σμίξη είναι το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Η Σαμαρίνα είναι ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη νοτιοδυτική πλευρά του Νομού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το μνημείο πεσόντων στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940, καθώς και το φράγμα στη θέση "Καστρί", που σταματά τη ροή του Σμιξιώτικου ποταμού μέσα απο το φαράγγι του Τσούριακα. Αμέσως μετά θα γνωρίσομε το γεφύρι του Ζιάκα και το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας το "γεφύρι Αζίζ Αγά" κοντά στο Τρίκωμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στο ΔΟΤΣΙΚΟ, ένα πολύ όμορφο χωριό με το χαρακτηριστικό τοξωτό πέτρινο γεφύρι, όπου έγιναν και τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας "ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την πόλη των ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο Δίκλινο Παιδικό σε τρίκλινο (2-12 ετών) Μονόκλινο
Apollon 145€ 120€ 205€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
  • 3 πρωινά στο ξενοδοχείο.
  • 3 δείπνα σε παραδοσιακή Μετσοβίτικη ταβέρνα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής. 
Start your journey