Φαντασμαγορική Αρμάτα & σπήλαιο Φράχθι!

Φαντασμαγορική Αρμάτα & σπήλαιο Φράχθι!

Γιατι να πάτε: 
3, 4 μέρες με πούλμαν Σπέτσες - Πόρος - Ναύπλιο - Ερμιόνη. Διαμονή στο AKS PORTO HELI 4* Sup. στο Πόρτο Χέλι με ημιδ/φή και απεριόριστα ποτά στα δείπνα.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 3 to 4 days

Αναχωρήσεις

8/9 ● 9/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
195
αναλυτικά

Ελλάδα

ΣΠΕΤΣΕΣ - ΠΟΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΡΜΙΟΝΗ
Start your journey

1η Μέρα: Αθήνα - Ναύπλιο - Πόρτο Χέλι

Αναχώρηση από Αθήνα στις 09:00 και μέσω των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, άφιξη και επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με κατεύθυνση το Πόρτο Χέλι. Τακτοποίηση στο αγαπημένο μας ξενοδοχείο AKS PORTO HELI 4* Sup. Το βράδυ μπουφέ δείπνο με απεριόριστα ποτά (κρασί, μπύρα ντραφτ, αναψυκτικά).

 

2η Μέρα: Σπέτσες - ΑΡΜΑΤΑ !

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Κόστα, απ’ όπου θα περάσουμε απέναντι στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών (έξοδα ατομικά). Οι Σπέτσες - Ντάπια με τις αυλές, τα σοκάκια, τις πλατείες με τα φημισμένα βοτσαλωτά, τις γραφικές εκκλησίες, την έντονη τουριστική κίνηση και την αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα αρχοντικά του Χατζηγιάννη Μέξη, της Μπουμπουλίνας, του Σωτηρίου Ανάργυρου, το Δημαρχείο, την πλατεία Ποσειδωνίου, την Αναργύρειο - Κοριαλένειο Σχολή, την Καποδιστριακή Πνευματική Στέγη, το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας, τη σπηλιά του Μπεκίρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μπουφέ δείπνο νωρίς το απόγευμα και επιστροφή στις Σπέτσες γιατί σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται ο εορτασμός της ναυμαχίας των Σπετσών “Αρμάτα”. Κάθε χρόνο, μία ολόκληρη εβδομάδα στις αρχές του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εορτασμό της Παναγίας της Αρμάτας (κοντά στον Φάρο) και της επετείου της ναυμαχίας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με αναπαράσταση της καύσεως της τουρκικής ναυαρχίδας, κάνοντας τις Σπέτσες, μία από τις οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων. Το πρόγραμμα των εορτασμών περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής κ.λ.π.), θεατρικές παραστάσεις, κανονιοβολισμούς κ.ά. και κορυφώνεται με την αναπαράσταση της ναυμαχίας και τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Πόρτο Χέλι.

 

3η Ημέρα: Πόρτο Χέλι - Σπήλαιο Φράγχθι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από το Πόρτο Χέλι με κατεύθυνση το Κρανίδι και την παραλία της Κοιλάδας. Με τοπικό σκάφος θα περάσουμε απέναντι (έξοδα ατομικά) όπου μετά από μικρή πορεία θα φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο του σπηλαίου Φράγχθι. Ακολουθώντας το ξύλινο μονοπάτι θα περιηγηθούμε στον χώρο που τα ευρήματα μαρτυρούν ότι κατοικήθηκε από τα μέσα περίπου της Παλαιολιθικής εποχής (20.000 πΧ) μέχρι και τη Νεολιθική περίοδο (7-3.000 πΧ.) οπότε και γκρεμίστηκε. Σημαντικότερο εύρημα του χώρου είναι ο μέχρι στιγμής παλαιότερος πλήρης ανθρώπινος σκελετός στην Ελλάδα ηλικίας 10-8.000 ετών! Επιστρέφουμε στην Κοιλάδα όπου χρόνος για γεύμα στις υπέροχες ψαροταβέρνες και αργότερα αναχώρηση για την Αθήνα.

3-ήμερο πρόγραμμα:

 

4-ήμερο πρόγραμμα:

 

Περιλαμβάνονται

  • Εκδρομές, μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο AKS PORTO HELI 4* sup. στο Πόρτο Χέλι
  • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Απεριόριστα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων, όλα self service (βαρελίσιο κρασί λευκό, ροζέ, κόκκινο, μπύρα ντραφτ, αναψυκτικά από post mix)
  • Η βραδινή μετάβαση στις Σπέτσες για την παρακολούθηση της “Αρμάτας” (για τους εκδρομείς με πούλμαν)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Αρχηγός/Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

 

 

Start your journey