Φαντασµαγορική Αρµάτα με group

Φαντασµαγορική Αρµάτα με group

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 3 to 4 days

Αναχωρήσεις

6/9 ● 7/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
195
αναλυτικά

ΠΟΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΡΜΙΟΝΗ
Start your journey


1ηΜΕΡΑ
Αθήνα - Ναύπλιο - Πόρτο Χέλι

Αναχώρηση από Αθήνα στις 09:00 και µέσω των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, άφιξη και επίσκεψη στο µαγευτικό Ναύπλιο. Συνεχίζουµε τη διαδροµή µας µε κατεύθυνση το Πόρτο Χέλι. Τακτοποίηση στο αγαπηµένο µας ξενοδοχείο AKS PORTO HELI 4* Sup. Το βράδυ µπουφέ δείπνο µε απεριόριστα ποτά (κρασί, µπύρα ντραφτ, αναψυκτικά).


2ηΜΕΡΑ
Ερµιόνη - Γαλατάς - Πόρος

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και επίσκεψη στην “νησιωτική” Ερµιόνη. Συνεχίζουµε για τον Γαλατά, απ’ όπου θα επιβιβαστούµε σε καραβάκι για το λιµάνι της Πλάκας στον Πόρο. Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι και γνωριµία µε το νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας και το βράδυ µπουφέ δείπνο µε απεριόριστα ποτά.


3ηΜΕΡΑ
Σπέτσες - ΑΡΜΑΤΑ!

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για την Κόστα, απ’ όπου θα περάσουµε απέναντι στο κοσµοπολίτικο νησί των Σπετσών (έξοδα ατοµικά). Οι Σπέτσες - Ντάπια µε τις αυλές, τα σοκάκια, τις πλατείες µε τα φηµισµένα βοτσαλωτά, τις γραφικές εκκλησίες, την έντονη τουριστική κίνηση και την αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα αρχοντικά του Χατζηγιάννη Μέξη, της Μπουµπουλίνας, του Σωτηρίου Ανάργυρου, το Δηµαρχείο, την πλατεία Ποσειδωνίου, την Αναργύρειο - Κοριαλένειο Σχολή, την Καποδιστριακή Πνευµατική Στέγη, το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρµάτας, τη σπηλιά του Μπεκίρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Μπουφέ δείπνο νωρίς το απόγευµα και επιστροφή στις Σπέτσες γιατί σήµερα, όπως κάθε χρόνο, πραγµατοποιείται ο εορτασµός της ναυµαχίας των Σπετσών “Αρµάτα”. Κάθε χρόνο, µία ολόκληρη εβδοµάδα στις αρχές του Σεπτεµβρίου είναι αφιερωµένη σε εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εορτασµό της Παναγίας της Αρµάτας (κοντά στον Φάρο) και της επετείου της ναυµαχίας της 8ης Σεπτεµβρίου 1822. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται µε αναπαράσταση της καύσεως της τουρκικής ναυαρχίδας, κάνοντας τις Σπέτσες, µία από τις οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που µετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων. Το πρόγραµµα των εορτασµών περιλαµβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, µουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήµατα παραδοσιακών χορών και µουσικής κ.λ.π.), θεατρικές παραστάσεις, κανονιοβολισµούς κ.ά. και κορυφώνεται µε την αναπαράσταση της ναυµαχίας και τη ρίψη πυροτεχνηµάτων. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Πόρτο Χέλι.

 


4ηΜΕΡΑ
Πόρτο Χέλι - Σπήλαιο Φράγχθι - Αθήνα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχωρούµε από το Πόρτο Χέλι µε κατεύθυνση το Κρανίδι και την παραλία της Κοιλάδας. Με τοπικό σκάφος θα περάσουµε απέναντι (έξοδα ατοµικά) όπου µετά από µικρή πορεία θα φτάσουµε στον αρχαιολογικό χώρο του σπηλαίου Φράγχθι. Ακολουθώντας το ξύλινο µονοπάτι θα περιηγηθούµε στον χώρο που τα ευρήµατα µαρτυρούν ότι κατοικήθηκε από τα µέσα περίπου της Παλαιολιθικής εποχής (20.000 πΧ) µέχρι και τη Νεολιθική περίοδο (7-3.000 πΧ.) οπότε και γκρεµίστηκε. Σηµαντικότερο εύρηµα του χώρου είναι ο µέχρι στιγµής παλαιότερος πλήρης ανθρώπινος σκελετός στην Ελλάδα ηλικίας 10-8.000 ετών! Επιστρέφουµε στην Κοιλάδα όπου χρόνος για γεύµα στις υπέροχες ψαροταβέρνες και αργότερα αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Start your journey