Υπερσιβηρικός, Χερσόνησος Καμτσάτκας με Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ

Υπερσιβηρικός, Χερσόνησος Καμτσάτκας με Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ

Γιατι να πάτε: 
Ένα 16ήμερο ταξίδι ζωής, δύο γεμάτες εβδομάδες μόνο στη Ρωσία, όπως πρέπει και όσο χρειάζεται, για να γνωρίσουμε την Ανατολή της τεράστιας αυτής χώρας. Η ρωσική Άπω Ανατολή αξίζει την προσοχή μας και τον χρόνο μας. Διανύουμε με τραίνο τμήμα της ανατολικής Σιβηρίας, την πιο άγρια, άγνωστη και δυσπρόσιτη περιοχή της, τη λιγότερο τουριστική και την πιο αραιοκατοικημένη. Κατ' αυτόν τον τρόπο βλέπουμε την άγρια φυσική ομορφιά, τη ζωή απομονωμένων κοινοτήτων, την τάιγκα και τους κατοίκους της. Ο Υπερσιβηρικός, σαν εμπειρία και ταξιδιωτική πρόκληση, είναι το τραίνο, το ταξίδι με το τραίνο και η επαφή με την ενδοχώρα. Ο Υπερσιβηρικός είναι το σφύριγμα του τραίνου, τα μικρά χωριά, οι μικροπωλητές που μας πλησιάζουν, οι εντυπωσιακοί σταθμοί των πόλεων, οι συζητήσεις στο εστιατόριο του τραίνου... Σε αυτές τις δύο εβδομάδες, το Versus σας προτείνει μια άποψη της Ρωσίας που δεν έχετε φανταστεί, ένα οδοιπορικό αναζήτησης, περιπέτειας και πρόκλησης για κάθε συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη. Ένα οδοιπορικό στο οποίο περιλαμβάνεται το μακρινό λιμάνι του Πετροπαβλόφσκ στην χερσόνησο της Καμτσάτκας, που μας προσελκύει με τη μοναδική γεωλογική της δραστηριότητα, τα δεκάδες ενεργά ηφαίστεια και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

15 days

Αναχωρήσεις

10/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
4690
αναλυτικά

Ρωσία

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΚΑΣ - ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ - ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΙΡΚΟΥΤΣΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ιρκούτσκ, το "μαργαριτάρι της Σιβηρίας" και μητρόπολη της Νότιας Σιβηρίας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ρωσίας, Κίνας και Μογγολίας, κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης. Κοζάκοι κυνηγοί είχαν ιδρύσει γύρω στο 1650 έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά, "το μονάκριβο παιδί της μάνας Βαϊκάλης". Ο οικισμός αυτός, χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική του θέση, εξελίχθηκε στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο γουναρικών και χρυσού της Ανατολικής Σιβηρίας και απέκτησε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι το μοναδικό αστικό κέντρο της Σιβηρίας με ιδιαίτερη προσωπικότητα και χάρη. Ταυτόχρονα όμως, είναι φορτισμένο με μνήμες που παραπέμπουν στον προσδιορισμό του ως πόλη εξορίας. Εδώ ο τσάρος Νικόλαος Α΄ εξόρισε τους ηγέτες της αποτυχημένης εξέγερσης των Δεκεμβριστών του 1825 και ανάλογη υπήρξε η συνέχεια επί Στάλιν, όταν ολόκληρη η Σιβηρία στιγματίστηκε από τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαφωνούντων, που μέσα από εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίες καιρικές συνθήκες, αποτέλεσαν έναν προορισμό χωρίς επιστροφή. Στην "Αθήνα της Σιβηρίας", όπως επονομάζεται η πόλη λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της ανάπτυξης, χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα σπίτια με την περίτεχνη διακόσμηση στα παράθυρα, που θυμίζουν κάποια άλλη εποχή.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ


Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατά διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων τα παλιά ξύλινα σπίτια και τις παλιές εκκλησίες της πόλης, το μουσείο των Δεκεμβριστών, την κεντρική πλατεία, τη λεωφόρο Γκαγκάριν κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ - ΛΙΣΤΒΙΑΝΚΑ - ΙΡΚΟΥΤΣΚ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη και την κωμόπολη Λιστβιάνκα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το εθνογραφικό μουσείο Taltsy. Για περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρόνια η λίμνη Βαϊκάλη εξελίσσεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο, αποτελώντας έναν ξεχωριστό κόσμο με κρυμμένα μυστικά στα βάθη της και αξέχαστες ομορφιές στις όχθες της. Έχει έκταση 31.500 km2, μήκος 636 km και πλάτος 48 km. Το μέσο βάθος της είναι 730 m και το μέγιστο 1.620 m, είναι δηλαδή η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Περιέχει το 20% των αποθεμάτων επιφανειακών γλυκών νερών του πλανήτη. Την τροφοδοτούν 336 ποταμοί, αλλά μόνο ένας, ο Ανγκάρα, τροφοδοτείται από αυτήν. Μέσα στη λίμνη υπάρχουν 30 νησιά και το μεγαλύτερο από αυτά, το Ολγκόν, λέγεται ότι ήταν η πατρίδα του Τζένκιγκς Χαν. Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας - περίπου 2.500 διαφορετικά είδη - εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως οι φώκιες της Βαϊκάλης, το μόνο είδος φώκιας γλυκού νερού στον κόσμο. Η Βαϊκάλη πλαισιώνεται από ένα καταπληκτικό ορεινό σκηνικό και τυλίγεται από πυκνά δάση κωνοφόρων, ενώ στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται γραφικά ψαροχώρια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρής διάρκειας βόλτα στη λίμνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο και το ενυδρείο, καθώς και την αγορά με τις γυναίκες που πωλούν κυρίως ψάρια, όπως το omul, ενδημικό ψάρι της λίμνης. Επιστροφή στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ (Ολοήμερη εκδρομή στη Μπουριάτια)

Στα βορειοδυτικά του Ιρκούτσκ, κοντά στις ακτές της μεγάλης λίμνης, ανάμεσα σε δάση και λόφους που η παράδοση έχει περιγράψει μέσα από άπειρους θρύλους, καλούμαστε σήμερα να γνωρίσουμε ένα κρυμμένο μυστικό της Σιβηρίας: τον λαό της Μπουριάτιας, τους Μογγόλους βουδιστές της Βαϊκάλης - μια μικρή "Μογγολία" στη Ρωσική Σιβηρία. Θα κατευθυνθούμε στον οικισμό Ουστ-Ορντά, κοιτίδα του τοπικού πολιτισμού, μια περιοχή με έντονη τη λαϊκή παράδοση της Μπουριάτιας. Θα βρεθούμε λοιπόν στην αυτόνομη περιφέρεια των Μπουριάτιων, που διατηρούν πολλά από τα έθιμά τους αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Ο προσδιορισμός άλλωστε μιας περιοχής με ιδιαίτερα φυλετικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά (αυτόνομες δημοκρατίες ή αυτόνομες περιφέρειες) ήταν μια πολιτική από την εποχή της ΕΣΣΔ που αποσκοπούσε στη διατήρηση της τοπικής, φυλετικής και γλωσσικής ιδιαιτερότητας. Στον Ουστ-Ορντά θα επισκεφθούμε το τοπικό λαογραφικό μουσείο, θα γνωρίσουμε από κοντά τις σαμανικές (ανιμιστικές) τελετές των ντόπιων, τις φορεσιές και τα τραγούδια τους, θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα και θα δούμε τα σημεία του φυσικού τοπίου, που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ιερά και δέχονται τις προσφορές των ντόπιων, αλλά και των ταξιδευτών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ, Circum-Baikal Train

Η σημερινή μας ημέρα μας επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς θα γνωρίσουμε τις ακτές της Βαϊκάλης σιδηροδρομικώς, κάνοντας με το τραίνο την περίφημη "κυκλική διαδρομή" (Circum-Baikal). Με φέρρυ θα φθάσουμε στο στόμιο του ποταμού Ανγκάρα και από εκεί θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, στην υπέροχη διαδρομή με το τραίνο κατά μήκος της ακτής. Είναι το σημείο του υπερσιβηρικού που παρουσίασε τις μεγαλύτερες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, λόγω του βραχώδους εδάφους. Θα περάσουμε διαδοχικά από τους σταθμούς Σλιουντιάνκα, Γκοντσάροβο, Κάγια, Μελίνκοβο κ.ά. Στις σύντομες στάσεις μας, θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα, τόσο την ιστορική ταυτότητα του μεγάλου αυτού έργου της μηχανικής του 19ου αιώνα, όσο και τη λαογραφία και την οικονομία της περιοχής αυτής, στα βάθη της Σιβηρίας. Το βράδυ επιστρέφουμε με το τραίνο στο Ιρκούτσκ, μετά από μια μέρα μεγάλου φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ - ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ (ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ)

Αφήνουμε σήμερα την πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή της Βαϊκάλης και του Ιρκούτσκ για να ξεκινήσουμε το ταξίδι στο όνειρο, την κεντρική διαδρομή του Υπερσιβηρικού… Κατεύθυνσή μας η Δύση και προορισμός μας ο μεγάλος ποταμός Γιενισέι, ένας από τους μεγαλύτερους της Ασίας. Θα διανύσουμε με το τραίνο εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα από την τάιγκα, το δάσος κωνοφόρων της Σιβηρίας, θα δούμε αμέτρητα χωριά, θα σταματήσουμε σε μικρές πόλεις, θα έχουμε επί ώρες την απέραντη ρωσική γη να τρέχει δίπλα στο βλέμμα μας. Η γοητεία του τραίνου της Σιβηρίας, η υποδομή του, ο πληθυσμός που εξαρτάται από το πέρασμά του, όλα αυτά, θα γίνουν κτήμα μας, καθώς θα βιώσουμε την καθημερινότητα του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού ταξιδιού στον κόσμο. Αργά το απόγευμα ή το βράδυ (ανάλογα με το δρομολόγιο του τραίνου), θα φθάσουμε στις όχθες του Γιενισέι, στην μεγαλόπρεπη πόλη του Κρασνογιάρσκ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σιβηρίας και ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά και επιστημονικά της κέντρα. Θα έχουμε ακολουθήσει μια πορεία παράλληλη με την κοίτη του ποταμού Ανγκάρα, που ξεκινά από την Βαϊκάλη και γνωρίσαμε τις προηγούμενες μέρες του ταξιδιού μας. Κατά τον θρύλο, ο θηλυκός ποταμός Ανγκάρα, άφησε την αγκαλιά της Βαϊκάλης και έστρεψε το βλέμμα προς τα δυτικά, ερωτεύθηκε τον μεγάλο Γιενισέι και έγινε το μόνο μεγάλο ρεύμα νερού που ξεκινά από τη μεγάλη λίμνη και δεν καταλήγει σε αυτήν… Άφιξη στον σταθμό του Κρασνογιάρσκ, μεταφορά και τακτοποίηση και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ


Το Κρασνογιάρσκ είναι η τρίτη πόλη της Σιβηρίας μετά το Νοβοσιμπίρσκ και το Ομσκ. Περιβάλλεται από ένα εξαίσιο φυσικό τοπίο, όπου κυριαρχούν οι κατάφυτοι λόφοι με πεύκα, σημύδες, έλατα και οξιές - ο Άντον Τσέχοφ την είχε χαρακτηρίσει ως την "ομορφότερη της Σιβηρίας". Σημείο αναφοράς για την πόλη και την ιστορία της αποτελούν οι όχθες και ο όγκος του ποταμού Γιενισέι, που είναι ο κορμός του μεγαλύτερου ποτάμιου συστήματος της Βόρειας Ασίας που χύνεται στην Αρκτική. Ο ποταμός αυτός ξεκινά από τη Μογγολία, όπου ονομάζεται Γκορλόγκ και διανύει περίπου 5.500 χιλιόμετρα με κατεύθυνση προς τον βορρά. Το τεράστιο λεκανοπέδιο του ποταμού είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια τόπος ανθρώπινης δραστηριότητας, εμπορίου και κυνηγιού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, θα επισκεφθούμε το εθνολογικό μουσείο, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της Ρωσίας, με αρκετά στοιχεία για τους αυτόχθονες του Γιενισέι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΡΣΚ - ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο για το Νοβοσιμπίρσκ, την πρωτεύουσα της Σιβηρίας. Μια ακόμα ημέρα στο τραίνο θα μας χαρίσει αμέτρητες εικόνες και εμπειρίες. Θα πάμε ακόμα πιο δυτικά, αλλάζοντας μάλιστα και την ώρα στα ρολόγια μας. Να σημειώσουμε εδώ, ότι το πρόγραμμα του τραίνου, οι στάσεις καθώς και τα δρομολόγιά του, καθορίζονται όλα σε ώρα Μόσχας, άσχετα αν βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη ρωσική πρωτεύουσα. Σήμερα, θα κατευθυνθούμε σε μία από τις πιο σημαντικές στάσεις του Υπερσιβηρικού, το Νοβοσιμπίρσκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ

Το Νοβοσιμπίρσκ καυχάται για την πολιτιστική του ζωή, καθώς επίσης και για τις πολυάριθμες αθλητικές του εγκαταστάσεις (γενέτειρα του Αλεξάντρ Καρέλιν, του κορυφαίου παλαιστή ελληνορωμαϊκής πάλης). Είναι μια πόλη υπόδειγμα, που σχεδιάστηκε εξαρχής για να γίνει σταθμός του Υπερσιβηρικού (1893). Με τα χρόνια - και κυρίως κατά τη σοβιετική εποχή - διαμορφώθηκε σε ένα μεγάλο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο, αλλά έγινε γνωστό κυρίως λόγω του μεγάλης φήμης πανεπιστημίου του και των 35 ινστιτούτων έρευνας. Η πόλη είναι επίσης πολύ γνωστή για τα θέατρά της, τα μνημειώδη κρατικά κτίρια, αλλά και τον μεγάλο ζωολογικό της κήπο, τον οποίο και θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε την Όπερα, την πλατεία Μπαλέτων και θα περπατήσουμε στην κεντρική λεωφόρο Κράσνυ Προσπέκτ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χαμπαρόβσκ.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ

Πρωινή άφιξη στο Χαμπαρόβσκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη της Άπω Ανατολής, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αμούρ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1858 ως ένα προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο των Ρώσων στην ανατολική Σιβηρία, όμως ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξή του. Σήμερα είναι ένα αστικό κέντρο με επιβλητικά κτίρια του 19ου αιώνα, που ξεφεύγουν από τα πολεοδομικά πρότυπα των άλλων πόλεων της Σιβηρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ - ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βλαδιβοστόκ, την πόλη-λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ


Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα μουσεία S-56 Submarine και Arsenyev. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ - ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ (ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για μια άλλη μακρινή γωνιά της Ρωσίας και του πλανήτη, τη χερσόνησο Καμτσάτκα και την πόλη Πετροπάβλοφσκ, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Πετροπάβλοφσκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Το Πετροπάβλοφσκ είναι μια πόλη οικιστικά απλωμένη, που κτίστηκε για να επεκταθεί η στρατιωτική υποδομή της Ρωσίας σε μια περιοχή και ακόμα και σήμερα η οικονομία της περιοχής βασίζεται στο στρατό και τις υποδομές του. Κατά το σύντομο καλοκαίρι της, η Καμτσάτκα μετατρέπεται σε τόπο διακοπών, περιπέτειας, και φυσιολατρικής αναζήτησης. Αυτή την περιοχή, που αρκετοί Ρώσοι ονειρεύονται, έστω και μία φορά να προσεγγίσουν, καλούμαστε να την εξερευνήσουμε κατά τις ημέρες της παραμονής μας.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ (Προαιρετική πτήση με ελικόπτερα)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας μπορείτε να συμμετάσχετε προαιρετικά σε μια εκδρομή με ελικόπτερα στην κοιλάδα των Γκέιζερς. Η ομορφιά της κοιλάδας αυτής με τα 20 και παραπάνω γκέιζερ, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο στον κόσμο. Θα πετάξουμε γύρω από τα ηφαίστεια Karymsky (1.486 μέτρα) και Small Semyachik (1.560 μέτρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση. 


Σημείωση: Το πρόγραμμα των πτήσεων διαμορφώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η πτήση με τα ελικόπτερα πιθανόν να γίνει την επομένη Ημέρα (καιρού πάντα επιτρέποντος).

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ (Κρουαζιέρα)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα κάνουμε μια κρουαζιέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε στον κόλπο Avacha - έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου και η βάση του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού - να δούμε θαλασσοπούλια διαφόρων ειδών στο νησάκι Babushkin Kamen ("Βράχος της Γιαγιάς"), καθώς και τους βράχους "Τρία Αδέλφια". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω Μόσχας. Άφιξη αυθημερόν

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 3*,4* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή
 • Ημιδιατροφή εκτός από το τραίνο, όπου τα γεύματα πληρώνονται επί τόπου 
 • Τα εισιτήρια στα τραίνα είναι σε 2κλινες κουκέτες, χωρίς πρωινό ή κάποιο άλλο γεύμα 
 • Κρουαζιέρα στο Πετροπάβλοφσκ
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €

Start your journey