Τυρολέζικες Άλπεις - Βουδαπέστη – Βιέννη

Τυρολέζικες Άλπεις - Βουδαπέστη – Βιέννη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

21/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
430
αναλυτικά

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - KITZBUHEL - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Start your journey

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 10.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2n ημέρα  Αναχώρηση για Βουδαπέστη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Διέλευση συνόρων των Ευζώνων και με ενδιάμεσες το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα  Βουδαπέστη (Περιήγηση πόλης) – Βιέννη

Πρόγευμα & ξεκινάμε την περίηγησή στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Matthias στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Gellert, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

4η ημέρα Βιέννη (Περιήγηση πόλης & Schönbrunn)

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Schönbrunn και Belvedere & θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας.

 

5η ημέρα  Βιέννη Λίμνες Salzkammergut Σάλτσμπουργκ (Περιήγηση Πόλης)

Πρόγευμα & αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Έπειτα αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mirabel δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα  Σάλτσμπουργκ Kitzbühel – Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ

Πρόγευμα & αναχώρηση για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τιρόλου, το Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τιρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τιρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Έπειτα αναχώρηση για την Λουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

 

7η μέρα Ζάγκρεμπ – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα & στη συνέχεια αναχώρηση . Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην θεσσαλονίκη το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,διανυκτερευση.

 

8η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Start your journey