Τυνησία - Μεγάλος Γύρος Οάσεων

Τυνησία - Μεγάλος Γύρος Οάσεων

Γιατι να πάτε: 
Ένα 8ήμερο πρόγραμμα στην Τυνησία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά την Τύνιδα και συνεχίζει με το κοσμοπολιτικό θέρετρο Χαμμαμέτ, την αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων, το θρυλικό Καϊρουάν, την Τοζέρ με τις οάσεις και τα βουνά της Τσεμπίκα – Ταμέρτζα, το κινηματογραφικό σκηνικό του Πολέμου των Άστρων, την Ντουζ, την πόλη των Τρωγλοδυτών Ματμάτα, τις γραφικές πόλεις, το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μοναστίρ, τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και το γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σάιντ, τη «Μύκονο της Τυνησίας».

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

9/2 ● 23/2 ● 10/3 ● 24/3 ● 6/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
599
αναλυτικά

ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΟΖΕΡ - ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και για την Τύνιδα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ, γνωστό και δημοφιλές κοσμοπολίτικο θέρετρο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξενάγηση στα σουκς και την πόλη της Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΜΑΤΜΑΤΑ – ΝΤΟΥΖ

Αναχώρηση από τη Χαμμαμέτ και με κατεύθυνση προς το Νότο ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με τελικό μας προορισμό την Ντουζ. Καθ οδόν επισκεπτόμαστε το διάσημο και τεράστιο, αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενος σταθμός μας είναι η Ματμάτα, όπου θα επισκεφθούμε χωριό Βερβέρων και τις χαρακτηριστικές τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματμάτα. Πρόκειται για σπίτια σκαλισμένα σε σκληρή άμμο, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως κατοικίες από τους κατοίκους της ερήμου. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ντουζ, πόλη-ορόσημο στη Σαχάρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΖ – ΚΕΜΠΙΛΙ – ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ – ΤΟΖΕΡ

Αναχώρηση με προορισμό την Ντούζ, σε μία  καταπληκτική διαδρομή μέσα από το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Σότ Ελ Τζερίντ και την όαση Κεμπίλι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τοζέρ, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα, ένα αληθινό διαμάντι της ερήμου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο παζάρι, το τοπικό μουσείο (Dar Cherait) και  τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΖΕΡ (εξόρμηση με 4x4 στην έρημο και στο σκηνικό του Star Wars)

Σήμερα ξεκινάμε με τα ειδικά Jeep 4X4 για μια περιπέτεια στην έρημο και στις οάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τοζέρ. Θα έρθουμε λοιπόν στις οάσεις Τσεμπίκα και Ταμέρτζα, «χαμένες» ανάμεσα στις τραχιές πλαγιές του Άτλαντα, όχι μακριά από τα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία, όπου θα δούμε ένα χωριό Βερβέρων καθώς και το γραφικό χωριό της Ταμέρζα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον… πλανήτη Τατουίν! Πρόκειται για το κινηματογραφικό σκηνικό που έστησε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας για να δώσει ζωή σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη, τον «Πόλεμο των Άστρων». Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, τη δεκαετία του ’70 και σήμερα παραμένει στην περιοχή, στο μέσον της ερήμου, ως αξιοθέατο. Επιστροφή στην Τοζέρ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΖΕΡ – ΚΑΪΡΟΥΑΝ – ΣΟΥΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων το θρυλικό Καϊρουάν. Θα ξεναγηθούμε και θα επισκεφθούμε την κολυμβήθρα των Αγλαβιτών, το Μαυσωλείο των Βέρβερων, το Μεγάλο τέμενος Σίντι Οκμπα καθώς επίσης και στη Μεδίνα, την Παλιά Πόλη της Καϊρουάν.  Θα συνεχίσουμε τη διαδρομήμας προς την πόλη Σους. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΣ – ΜΟΝΑΣΤΙΡ – ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ – ΤΑΚΡΟΝΑ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Ξενάγηση στη Σους όπου θα δούμε το μαυσωλείο του Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, τον πρώτο πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τυνησίας, στο Μοναστίρ, τη μαρίνα στο λιμάνι του Πορτ ελ Καντάουι, και συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι ένα βερβέρικο χωριό στην Τακρούνα. Το τέλος της σημερινής μας περιήγησης μας φέρνει στη Χαμμαμέτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΡΝΤΩ) – ΤΥΝΙΔΑ (ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ – ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΪΝΤ)

Αναχώρηση με προορισμό την Τύνιδα και επίσκεψη στο Μουσείο Μπαρντό, με τα διάσημα ψηφιδωτά και τα μωσαϊκά. Στη συνέχεια θα δούμε την παλιά πόλη –Μεντίνα– όπου θα έχουμε χρόνο για ψώνια και γεύμα. Αναχώρηση στη συνέχεια για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας, με τα Ρωμαϊκά ερείπια και με τα δημόσια λουτρά του Αντωνίνου του επονομαζόμενου «Πίου» την βασιλική Domus Charitatis, το Τοφέ όπου προσέφεραν θυσίες, το Μήτριο κ.α. Συνεχίζοντας αλλάζουμε σκηνικό και πάμε στο γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σαιντ το χωριό που θυμίζει «Μύκονο». Άφιξη τέλος στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και χρόνος για ανάπαυση. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό
αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια  με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* και 4* - 7 διανυκτερεύσεις.
 • Ημιδιατροφή  καθημερινά  όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Bόλτα στις οάσεις και τα βουνά της Τσεμπίκα – Ταμέρτζα & με τα ειδικά Jeep 4X4.
 • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού και καθ’ όλη την διαδρομή μας στην Τυνησία.
 • Οι είσοδοι στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα άλλα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δεν περιλαμβάνονται        
  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 250

Start your journey