Τυνησία - Γύρος Οάσεων

Τυνησία - Γύρος Οάσεων

Γιατι να πάτε: 
... μεταξύ της μαγευτικής Σαχάρα και του βαθύ μπλε της Μεσογείου !!!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

4/11 ● 18/11 ● 2/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
480
αναλυτικά

Τυνησία

Χαμμαμέτ - Ντουζ - Τοζέρ
Start your journey

Ημέρα 1η :  AΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τύνιδα.Άφιξη και ακολούθως μεταφορά στο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Χαμμαμέτ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 2η : ΧΑΜΜΑΜΕΤ- ΕΛ ΤΖΕΜ – ΣΦΑΞ – ΜΑΤΜΑΤΑ - ΝΤΟΥΖ 
Νωρίς το πρωί πρωινό και αναχώρηση για το Νότιο τμήμα της Τυνησίας. Επίσκεψη στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Πέρασμα από την πόλη Σφαξ. Στάση για γεύμα. Αναχώρηση για την Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Άφιξη στην Ντούζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου».Σας προτείνουμε μια βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 3η : ΝΤΟΥΖ - ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ - ΤΟΖΕΡ
Πρωινό και αναχώρηση για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ.Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες.Μεταφορά στην Τοζέρ και περιήγηση της πόλης όασης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνiα (παραδοσιακές άμαξες).Ακολουθεί επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Τοζέρ.Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και γεύμα.Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 4η : ΤΟΖΕΡ 
Πρωινό, και σας προτείνουμε μια εκδρομή με jeep 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δείτε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία«ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και χρόνος ελεύθέρος για να απολαύσετε το τοπίο. Δείπνo. Σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό και τοπικούς χορούς. 


Ημέρα 5η : ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΣΟΥΣ- ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ
Πρωινό και αναχώρηση για τον βορρά διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας μέσω Γκάφσας.Άφιξη στην Καιρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής.Γεύμα και επίσκεψη στα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά. Αναχώρηση για την Χαμμαμέτ με μια σύντομη στάση στα παραθαλάσσια θέρετρα Σούς, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά σουκς, και τελευταία στάση για καφέ, στοΠορτ ελ Κανταουι. Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Χαμμαμέτ, δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 6η : ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΥΝΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, με τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο.Η μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του, τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και το γραφικό Σίντι μπου Σαίντ, ένα μικρό χωριό κτισμένο σε Ανδαλουσιάνικο στυλ.Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας θαυμάζοντας την καταπληκτική θέα προς την Μεσόγειο.Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

TIMH KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ :  480€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:      100€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Alitalia
 • 2 διανκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Al Hambra στη Χαμμαμέτ ή παρόμοιο
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* El Mouradi στη Ντουζ ή παρόμοιο
 • 2 διανκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Golden Yasmin Ras El Ain στη Τοζέρ ή παρόμοιο
 • Ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Επαγγελματίες αρχηγοί / συνοδοί
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / Ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων: 170 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους: 25 €
 • Ποτά, Φιλοδωρήματα (πληρωτέα εκεί): 20 € 
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

 

Ενδεικτικές πτήσεις:

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ   0555   0700 
ΡΩΜΗ - ΤΥΝΙΔΑ   0945   1105 
ΤΥΝΙΔΑ - ΡΩΜΗ   1845   2005 
ΡΩ,Η - ΑΘΗΝΑ      2150  #0045 

Start your journey