ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ & ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΤΑ

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ & ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΤΑ

Γιατι να πάτε: 
Το πολυτελές ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ 4* σας περιμένει να σας υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις του και να εξασφαλίσει σε εσάς μια όσο το δυνατό πιο άνετη και ευχάριστη διαμονή. Συνδυάζει άψογα την ζεστή φιλοξενία με την καλαισθησία, την κομψότητα και την πολυτέλεια. Τα σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και άνετα δωμάτια σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική διαθέτουν τηλεόραση , mini bar, στεγνωτήρα μαλλιών και πολυτελή μαρμάρινα μπάνια. Στο ζεστό περιβάλλον του εστιατορίου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και επιλεγμένες συνταγές από τη μεσογειακή κουζίνα. Στους κεντρικούς χώρους του ξενοδοχείου υπάρχει καφετέρια και μπαρ, ενώ στο ζεστό περιβάλλον του εστιατορίου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και επιλεγμένες συνταγές από τη μεσογειακή κουζίνα.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 3 to 4 days

Αναχωρήσεις

23/12 ● 30/12 ● 4/1 ● 5/1

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
149
αναλυτικά

Ελλάδα

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ & ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΤΑ - ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Start your journey

1η ημέρα, Αθήνα – Μεσολόγγι – Τουρλίδα - Άρτα :

Αναχώρηση το πρωί, με ενδιάμεση στάση  για το Μεσολόγγι όπου θα επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων, το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα και το Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο. Περιλαμβάνει πίνακες αυθεντικούς και αντίγραφα από σκηνές της Εξόδου του Μεσολογγίου, προσωπογραφίες φιλελλήνων και Ελλήνων οπλαρχηγών, όπλα του 1826, νομίσματα κ.α. Κατόπιν μέσω όμορφης παραλίμνιας διαδρομής θα διασχίσουμε την λιμνοθάλασσα του Μεσσολογγίου βλέποντας τις παραδοσιακές πελάδες, γεύμα προαιρετικά. Κατόπιν για το ξενοδοχείο μας BYZANTINO HOTEL, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα, Τζουμέρκα – Γεφύρι Πλάκας – Άγναντα – Πράμαντα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μέσω μιας όμορφης διαδρομής  για το ιστορικό  γεφύρι της Πλάκας πάνω από τον Άραχθο ποταμό. Είναι το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι το οποίο καταστράφηκε από τις πλημμύρες, όπου θα έχουμε στάση. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας. Το σπήλαιο έχει τρία επίπεδα, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, υπόγειο ποταμό και πανέμορφους χρωματισμούς. Περνώντας τα Άγναντα φτάνουμε στο όμορφο χωριό Πράμαντα ( Κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων) με την κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία, τον υπεραινώβιο πλάτανο και την ιστορική βρύση, ενώ η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί το στολίδι του χωριού. Παραμονή για γνωριμία με το όμορφο κεφαλοχώρι, ελεύθερο γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας περιμένουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για το εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιο δείπνο όπως ορίζει η μέρα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα, Κέρινα Ομοιώματα  - Ιωάννινα – Αστερούπολη :

Μετά το πρωινό μας  θα μεταβούμε από την Νέα Ιόνια Οδό στην πόλη των Ιωαννίνων και πρώτος μας σταθμός το Μουσείο  Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη. Στο μουσείο παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Κατόπιν για τα Ιωάννινα και το νησάκι της Κυρά Φροσύνης (ατομικά έξοδα) όπου βρίσκεται το σπίτι-μουσείο του Αλή Πασά. Κατόπιν για την πόλη των Ιωαννίνων όπου επίσκεψη στο Κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Αστερούπολη, να διασκεδάσετε και να ταξιδέψετε στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Αστερούλας. Μικροί και μεγάλοι παρασύρονται στον γλυκό κόσμο της σοκολάτας με το «Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας» και τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας της Ευρώπης, γιγαντιαία σοκολατάκια και μπισκότα θα μας «περιπλανήσουν» γλυκά στη μεγαλύτερη γιορτή αγάπης του έτους. Θα μείνετε κατάπληκτοι από τις πτήσεις με το φωτιζόμενο Αερόστατο, το σπίτι της Παγωμένης Πριγκίπισσας, το χωριό του Αη-Βασίλη, το μεγάλο και μικρό Λούνα Παρκ και το παγοδρόμιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα, Άρτα – Ναύπακτο – Αθήνα :

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό γεφύρι, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και το θρύλο του πρωτομάστορα. Κατόπιν για την «αρχόντισσα της Άρτας», την εκκλησία της Παρηγορήτισσας. Θεμελιώθηκε το 1285 από τον Νικηφόρο Α' Κομνηνό Δούκα, σχετική παραμονή. Συνεχίζουμε για την Ναύπακτο με το γραφικό λιμανάκι και την όμορφη παραλία Γρίμποβο με τα πολλά πλατάνια όπου θα παραμείνουμε για  γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Στην 3 ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η  μέρα

Start your journey