Ταξίδι στα θαύματα της Ιαπωνίας

Ταξίδι στα θαύματα της Ιαπωνίας

Γιατι να πάτε: 
Η πιο δυτική χώρα της ανατολής, και η πιο παραδοσιακή της σύγχρονης Ασίας. Υψηλή τεχνολογία και μεταμοντέρνα αισθητική, κεντημένα με αρχαίες αξίες και βαριά ιστορία. Ένα ταξίδι στο χρόνο, με τηλεμεταφορά επιστημονικής φαντασίας, και αντοχή στρατιωτικής ομάδας, στην πιο διδακτική εμπειρία που είχατε ποτέ. Η νησιωτική αυτή χώρα θα σας ανταμείψει απλόχερα με τις εικόνες της, τη διαφορετικότητα της, την ομορφιά της φύσης, και την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού της. Ο χρόνος όμως ποτέ δεν φτάνει.Απολαύστε λοιπόν το υπερπλήρες πρόγραμμα μας, αφήστε μας να σας μυήσουμε στην τοπική κουλτούρα, και ετοιμαστείτε για την επόμενη επίσκεψη στον πλανήτη Ιαπωνία!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

16 days

Αναχωρήσεις

25/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2790
αναλυτικά

Τόκιο, Νίκκο, Καμακούρα, Χακόνε, Χιροσίμα, Κιότο, Οσάκα
Start your journey

ΗΜΕΡΑ 1: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΟΣΑΚΑ (ΚΑΝΣΑΪ)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για την Οσάκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Οι δύο μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στην Ιαπωνία, είναι η περιοχή του Τόκυο που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Haneda και Narita (από όπου και θα αναχωρήσουμε), και η περιοχή της Οσάκα που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Osaka και Kansai. Όλα τα αεροδρόμια στη χώρα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με κρατικό έλεγχο, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας όλο και καλύτερες υπηρεσίες, για την προσέλκυση των ταξιδιωτών!

 

ΗΜΕΡΑ 2: ΚΑΝΣΑΪ - ΚΥΟΤΟ

Άφιξη στο Kansai, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής του κόλπου της Osaka. Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί 4,0X2,5 χλμ. με 2 αεροδιαδρόμους και ένα φουτουριστικό τέρμιναλ, που κατασκευάστηκε μέσα στη θάλασσα για να μην ενοχλεί με την 24ωρη λειτουργία του την γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ένα τεράστιο έργο, χωματουργικό, οικοδομικό και τεχνολογικό, που έδωσε την τεχνογνωσία από το 1990 και μετά, για την κατασκευή και άλλων νησιών-αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Μεταφορά στο γειτονικό Κιότο, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

ΗΜΕΡΑ 3: ΚΥΟΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΟΥΤΖΙ – ΤΕΛΕΤΗ ΤΣΑΓΙΟΥ - ΚΥΟΤΟ

Η περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο θα ξεκινήσει από τον ναό Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους - προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε το μικρό λόφο που θα μας φέρει στο ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια. O ναός Kodaiji είναι από τους πιο γνωστούς της βουδιστικής σχολής του Ζεν στην περιοχή, και εκεί θα απολαύσουμε την τελετή τσαγιού προς τιμή μας. Η προσφορά τσαγιού προς τους επισκέπτες, με συγκεκριμένο πρωτόκολο και αργή προετοιμασία, ήταν και είναι ο κλασικός τρόπος να δείξει κανείς την εύνοια του προς τους καλεσμένους του.Στη συνέχεια θα δούμε τον μεγαλοπρεπή Ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σε σειρές 1000 αγάλματα της Θεάς Κανόν, και προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε το περίφημο Χρυσό Περίπτερο, καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού, με εντυπωσιακούς κήπους να το περιτριγυρίζουν.Σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά στοιχεία κινέζικης αρχιτεκτονικής της Δυναστείας Τανγκ στο σιντοϊστικό Ιερό Χεϊάν Τζίνγκου, που χτίστηκε το 1895 και θα επισκεφτούμε στη συνέχεια, όμως δεν θα έχετε ξαναδεί τόσο όμορφους κήπους: λιμνούλες, βράχια, γεφυράκια, κερασιές και κρίνα, ρομαντικά περίπτερα, να συνθέτουν ένα τόσο εξαίσιο θέαμα.Τέλος, ένα μεγαλειώδες συγκρότημα αποτελεί το Κάστρο Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του).

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ούτζι, ένα από τα πρώτα μέρη της Ιαπωνίας με φυτείες τσαγιού και που μέχρι σήμερα είναι φημισμένη η ποιότητα του πράσινου τσαγιού του. Θα απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού σε ένα από τα παλιά τεϊοποτεία της πόλης. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή.Το απόγευμα θα μεταβούμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία), αλλά και να παρακολουθήσουμε στο ομόνυμο θέατρο μία παράσταση pot puri, με αντικείμενο τη μουσική, το θέατρο, το χορό και την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, αναχώρηση για δείπνο, επιστροφή και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 4: ΚΥΟΤΟ – ΝΑΡΑ – ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ - ΚΥΟΤΟ

Σήμερα θα μεταβούμε στην ιερή πόλη της Nara, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα «Νο». “Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει”, λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από το ναό Todaiji που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για τη χύτευση του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Θα κλείσουμε με το γειτονικό ιερό Kashuga και το μονοπάτι με τα χαρακτηριστικά πέτρινα φανάρια του, πρωτού επιστρέψουμε στο Κυότο. Συνεχίζουμε για να δούμε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Ιαπωνίας.

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του.  Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΟΤΟ – ΟΣΑΚΑ – ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Οσάκα. Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική, Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».Θα δούμε το Κάστρο της Οσάκα που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής.  Στην συνέχεια μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τραίνο-βολίδα για την Χιροσίμα.Κατά την άφιξη μας θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφτούμε το ίσως πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν το ναό και στη συνέχεια το γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά! Επιστρέφουμε στην Χιροσίμα για να διασχίσουμε τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους. Δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15΄ το πρωί της  6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα.Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 6: ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΧΑΚΟΝΕ - ΤΟΚΥΟ

Επιβίβαση στο διάσημο τρένο-βολίδα μέχρι το Κιότο. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα (!).Από το σταθμό του Κιότο, θα μεταβούμε με πούλμαν στην Odawara και μετά στο θέρετρο Hakone, στους πρόποδες του όρους Fuji, γνωστό εξαιτίας των θερμών πηγών του. Θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μαςανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εκεί η γεωθερμική δραστηριότητα είναι έντονη, και ανάλογα με την ένταση της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών. Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε στην περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Το νερό περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού, μαζί με θρύλους αιώνιας νεότητας για όποιον πιει νερό από αυτές. Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων. Μέχρι πριν εκατό χρόνια ήταν άβατο, και το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Αποτελεί δε την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας, που θα μεταβούμε στη συνέχεια.

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι το 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη - αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ 7: ΤΟΚΥΟ – ΝΙΚΚΟ – ΤΟΚΥΟ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό(Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugaua Iegasou, που στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε.Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν, ενώ στο τέλος μπορούμε να ανεβούμε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον «Πύργου του Θησαυρού». Ελεύθερος χρόνος στο μνημείο και επιστροφή στο Τόκιο.Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια έκπληξη! Αναχώρηση για δείπνο με παραδοσιακό φαγητό, το “Σουκιγιάκι”! μετά το δείπνο επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ (1η ξενάγηση)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για την πρώτη μας ξενάγηση στο Τόκιο.Η ξενάγησή μας ξεκινάει από τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.Η περιήγησή μας συνεχίζεται στη συνοικία Χαραγιούκου, μια περιοχή με έντονο νεανικό χαρακτήρα από την οποία συχνά ξεκινούν τάσεις στο φαγητό και το lifestyle που στη συνέχεια κατακτούν το Τόκιο και πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πιο εκλεπτυσμένη θεωρείται η γειτονική συνοικία Ομοτεσάντο, με τα μοδάτα κτίρια, τις γκαλερί και τα γκουρμέ εστιατόρια.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ (2η ξενάγηση )

Και η σημερινή ημέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο Τόκιο. Η ξενάγησή μας ξεκινάει από το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο και μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης.Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη συνοικία της Ασάκουσα. Εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628. Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.Σειρά στην ξενάγησή μας παίρνει το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά του περίφημου πάρκου Ουένο, στην περιοχή Taito, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1872 και προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι στο πολυτάραχο παρελθόν της Ιαπωνίας μέσα από 110.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα.Το σκηνικό αλλάζει εντελώς στην αμέσως επόμενη στάση μας, στη συνοικία Ακιχαμπάρα, η «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-techπεριοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο! Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.Θα περάσουμε από τον Σταθμό του Τόκιο, έναν τεράστιο συγκοινωνιακό κόμβο, από όπου ξεκινούν και τα παγκοσμίου φήμης τρένα-βολίδες. Το ίδιο το κτίριο, γνωστό ως κτίριο Μαρουνούτσι, έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ – ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με το Ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούντζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούντζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία - το άλλο βρίσκεται στη Νάρα. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού». Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφτούμε το Ναό της Θεάς Κάνον, με υπέροχους κήπους, και θέα προς τις παραλίες της πόλης. Πηγαίνοντας προς το κέντρο, θα δούμε το ιερό Χάτσιμαν-γκου πάνω στο λόφο - τοπόσημο για την πόλη της Καμακούρα, και θα  περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι–ντόρι, με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές.    
Στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του αεροδρομίου, θα απολαύσουμε το τελευταίο μας δείπνο, προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τόκυο και την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα

 

ΗΜΕΡΑ 11Η: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Επέκταση του ταξιδιού στην παραδοσιακή Ιαπωνία Μια πολύ ενδιαφέρουσα επέκταση του ταξιδιού στην παλιά Ιαπωνία και στις Ιαπωνικές Άλπεις

 

ΗΜΕΡΑ 10Η:

Μετά τις επισκέψεις που αναγράφονται παραπάνω, διανυκτέρευση στο Τόκιο με δείπνο.

 

ΗΜΕΡΑ 11Η: ΤΟΚΙΟ – ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ – ΝΑΡΑΙ – ΤΣΟΥΜΑΓΚΟ - ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ

Μετά το πρωινό μας λοιπόν αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για μια τετράωρη διαδρομή για το Ματσουμότο. Στο επικεντρό μας το  κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, το κάστρο ξεκίνησε να χτίζεται το 1509, και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου αλλά σε πεδιάδα. Έπειτα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Τακαγιάμα. Στην διαδρομή μας θα έχουμε δυο πιο ενδιαφέρουσες στάσεις, σε δυο παλιές καλοδιατηρημένες πόλεις που θα μας μεταφέρουν στο παρελθόν  τη Ναράι  και την Τσουμέγκο με τα στενά δρομάκια και την χαρακτηριστική παραδοσιακή ιαπωνέζικη αρχιτεκτονική. Σε περίπου τρείς ώρες θα έχουμε φτάσει στην Τακαγιάμα. Το όνομα της πόλης σημαίνει «ψηλό βουνό», και δεν είναι καθόλου άστοχο μια και βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές των Ιαπωνικών Άλπεων. Το «μικρό Κιότο», όπως επίσης αποκαλούν την Τακαγιάμα, είναι μια πόλη γοητευτική με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Το καθαρό νερό της είναι ιδανικό για τη ζύμωση του σάκε, γεγονός που δικαιολογεί τις πολλές ζυθοποιίες της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τακαγιάμα.

 

ΗΜΕΡΑ 12: ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ - ΧΙΝΤΑ ΦΟΥΡΟΥΚΑΒΑ – ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ

Επίκεντρο ενός πλούσιου λαϊκού πολιτισμού, η Τακαγιάμα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, μια πρώτη γεύση του οποίου θα πάρουμε  στον γραφικό δρόμο Σαν-μάτσι, το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου πολλά από τα παμπάλαια καταστήματα στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια, χαρακτηριστικής γιαπωνέζικης αρχιτεκτονικής. Στην συνεχεια θα πάρουμε το τρένο για μια    εκδρομή στη γειτονική κωμόπολη της Φουρουκάβα, ή Χίντα Φουρουκάβα όπως επίσης αποκαλείται, ώστε να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της χώρας με το όνομα «Φουρουκάβα».  Η μικρή αυτή πόλη φημίζεται για τα γραφικά της σπίτια, το φεστιβάλ της αλλά και την ικανότητα των ντόπιων στις χειροτεχνικές δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν θα επισκεφθούμε μουσείο χειροτεχνίας, μια μονάδα παραγωγής σάκε αλλά και ένα στούντιο για να δούμε από κοντά «κιρί» (kirie), την παραδοσιακή τέχνη χαρτοκοπτικής της Ιαπωνίας. Σεργιανίζοντας στη μικρή κωμόπολη θα κατευθυνθούμε στις όχθες του ποταμού Σέτο, που διατρέχει την Φουρουκάβα, και την χαρακτηριστική παρόχθια συνοικία Σιρακάμπε, με τις λευκές προσόψεις των αμέτρητων αποθηκών σάκε και τους πέτρινους τοίχους των ναών, συνθέτοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές όψεις της πόλης. Στο τέλος του δρόμου με τα κανάλια, θα δούμε και τον όμορφο ναό Χονκότζι. Μια διαφορετική πλευρά της Φουρουκάβα θα δούμε στον δρόμο Νίνο-μάτσι, με τα άφθονα πανδοχεία, και μία εξίσου διαφορετική στον Σάννο-μάτσι, συνοικία με παλιές, χαρακτηριστικές κατοικίες. Αφού δούμε και τον ναό Σιν-Σότζι, θα μεταφερθούμε ξανά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου θα πάρουμε το τρένο για να επιστρέψουμε στην Τακαγιάμα. Με πούλμαν γυρίζουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ – ΣΙΡΑΚΑΒΑΝΓΚΟ – ΚΑΝΑΖΑΒΑ

Τα βήματά μας μάς οδηγούν  σήμερα  στον αρχαιότερο ναό της Τακαγιάμα, τον Σακουραγιάμα Χατσιμάνγκου· και όταν λέμε «αρχαίο» το εννοούμε, καθώς πρωτοχτίστηκε τον μακρινό 4ο αιώνα! Η εικόνα του μικρού ναού, με τον ξύλινο αζωγράφιστο σκελετό του σφιχταγκαλιασμένο από πανύψηλα δέντρα, είναι ιδιαίτερα γοητευτική. Ακριβώς απέναντι από τον ναό θα δούμε το Γιατάι Καϊκάν, έναν μουσείο όπου φυλάσσονται και εκτίθενται 4 από τα 23 περίτεχνα άρματα (yatai) που παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κατά το ανοιξιάτικο παραδοσιακό φεστιβάλ της πόλης, που ξεκίνησε να γιορτάζεται από τον 18ο αι. όταν μια επιδημία χτύπησε την Τακαγιάμα. Για να κατευνάσουν τους θεούς και να γλιτώσουν από την αρρώστια, οι ντόπιοι έβαλαν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν τα ωραιότερα άρματα-προσφορές στους θεούς τους: εκεί οφείλεται η απίστευτη πολυπλοκότητα και δεξιοτεχνία που διακρίνει τα yatai που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εδώ. Στην συνέχεια  αναχώρηση από την Τακαγιάμα με τελικό προορισμό μας σήμερα την Καναζάβα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μία στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάν-γκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), συνολικά 113 σπίτια της κοιλάδας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που ευνοούσε τη σηροτροφία και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν το σπίτι από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Συνεχίζουμε έπειτα για την Καναζάβα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΑΖΑΒΑ

Μια πρώτη γεύση (κυριολεκτικά) από την καθημερινότητα της πόλης θα πάρουμε στη γνωστή αγορά Ομίτσο, όπου θα δοκιμάσουμε τα πελώρια καβούρια, ενώ η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στη συνοικία Μπουκγιασίκι ή Καταμάτσι, εδώ όπου ζούσαν με τις οικογένειές τους οι γνωστοί σε όλους μας σαμουράι. Η συνοικία έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό την ιστορική της ατμόσφαιρα όπως ήταν στη χρυσή εποχή των σαμουράι, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη αίσθηση αναβίωσης της εποχής Έντο (1603-1868).  Θα ξεναγηθούμε επίσης στον περίφημο κήπο Κενρόκου-εν, από τους πιο όμορφους της Ιαπωνίας, με τρεχούμενα νερά, λίμνες με γεφυράκια, δέντρα και λουλούδια κάθε είδους, προσεκτικά τοποθετημένα βράχια, εξοχικά περίπτερα και παλιά τεϊοποτεία, συνθέτοντας ένα ονειρικό σκηνικό. Εδώ βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάβα, ηλικίας σχεδόν πεντακοσίων ετών (χτίστηκε το 1581) και εξαιρετικά καλοδιατηρημένο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

15Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΑΖΑΒΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΧΙΚΟΝΕ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΙΟΤΟ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ)

Στο επίκεντρό μας σήμερα πριν αποχαιρετήσουμε την Ιαπωνία είναι το κάστρο Χικόνε στην πόλη Χικόνε ένα από τα λίγα κάστρα που είναι διατηρημένα στην αρχική τους μορφή στην Ιαπωνία (συνολικά 12) και που ανήκει σε μια λίστα 5 κάστρων που χαρακτηρίζονται σαν εθνικοί θησαυροί. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Κιότο, όπου θα δειπνήσουμε κοντά στο αεροδρόμιο. Μετά το δείπνο, μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα

 

16 Η ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή (Εκτός της ημέρας άφιξης)
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαδρομές με το τραίνο-βολίδα
 • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 89

Βασική Σημείωση:
Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.


 

Start your journey