ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΙΒΗΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΙΒΗΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

7/10 ● 21/10 ● 18/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
770
αναλυτικά

Ισπανία - Γαλλία

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΟΡΝΤΟ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΟΝ – ΑΝΔΟΡΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ
Start your journey

1η  ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (395 χλμ.)

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Μαδρίτη. Άφιξη και αναχώρηση για το Μπιλμπάο με ενδιάμεσες στάσεις. Ξεκινάμε την επίσκεψη στην πόλη με βόλτα στο παλιό τμήμα του Μπιλμπάο, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε λιθόστρωτους δρόμους, γοητευτικές πλατείες και γωνιές. Μάρτυρες η εντατική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και το λιμάνι της Βίλα. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Σαντιάγο, την Πλάθα Νουέβα, την εκκλησία Σαν Αντόν και τα αρχαία ερείπια στα οποία βασίζεται αλλά και την πολυσύχναστη αγορά Ribera που φιλοξενεί πάνω από 500 χρόνια ιστορίας. Η αστική ζωντάνια αυτής της πόλης δεν φαίνεται να έχει τέλος. Επίσκεψη στο Μουσείο Guggenheim, που θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Σχεδιασμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank O. Gehry, το Μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο βρίσκεται σε έκταση 32.500 m2, στις εκβολές του ποταμού Nervión, 16 μέτρα κάτω από το επίπεδο του Μπιλμπάο και διασχίζεται από τη γέφυρα La Salve, μια από τις κύριες εισόδους της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - BISCAYAN COAST – GUERNIKA – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (150 χλμ.) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Φεύγουμε  από το Μπιλμπάο προς την ακτή Biscayan. Θα απολαύσετε την πανοραμική θέα των παραλιακών  πόλεων, όπως το Bermeo, μια πόλη με έντονα στοιχεία ναυτικής παράδοσης, τη Mundaka, που βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού  Mundaka και διάσημη λόγω των πρωταθλημάτων του Surf και στη συνέχεια φτάνουμε στη Guernika.  Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Txakoli όπου θα δούμε τις τεχνικές επεξεργασίας κρασιού και θα δοκιμάσουμε κρασιά παραγωγής.  Θα επισκεφθούμε το Casa de Juntas del Señorío de Vizcaya (η αίθουσα συνάντησης των κυρίων της Vizcaya). Η καρδιά του μνημείου είναι το "Guernika Tree", που συμβολίζει την ελευθερία των Βάσκων. Το σημερινό κτίριο είναι ένα καλό παράδειγμα νεοκλασικού, το οποίο κτίστηκε από τον Antonio Echevarría. Το κτίριο συνδυάζει τις λειτουργίες της Εκκλησίας και του Κοινοβουλίου. Για το λόγο αυτό σε μια κυκλική περιοχή όπου κτίστηκε σε κάθε πλευρά, βρίσκονται οι θέσεις για τα μέλη του κοινοβουλίου και στην κεφαλή  υπάρχει ένας βωμός, όπου ο πρόεδρος  είχε το γραφείο του. Θα επισκεφθούμε επίσης το Guernika Peace Museum Foundation. Σκοπός του μουσείου είναι η διάδοση των βασικών αρχών της ειρήνης, καθώς και η ενημέρωση των επισκεπτών σε αυτές τις ιδέες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ -  ΜΠΙΑΡΙΤΖ  - ΜΠΟΡΝΤΟ    (350 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση  για την πόλη του Σαν Σεμπαστιάν όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό της κέντρο για να θαυμάσουμε το ενεχυροδανειστήριο που δεσπόζει επιβλητικά, την πλατεία Plaza de la Constitucion, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από όμορφες κατοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε υπήρξε αρένα ταυρομαχιών και θα το καταλάβετε από τον μεγάλο αριθμό των μπαλκονιών. Επίσης αξίζει την επίσκεψή σας το ενυδρείο, το Museo de San Telmo, που φιλοξενεί ένα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο, καθώς και το Palacio del Mar. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο διαμάντι του Ατλαντικού την πόλη Μπιαρίτζ όπου πήρε το όνομα της από τους Βάσκους και αποτέλεσε το ορμητήριο των φαλαινοκυνηγων τον 12ο αιώνα. Αργότερα στα μέσα του 18ου αιώνα, γιατροί συνέστησαν ότι ο ωκεανός στο Μπιαρίτζ είχε θεραπευτικές ιδιότητες, παροτρύνοντας τους ασθενείς να κάνουν προσκυνήματα στην παραλία για υποτιθέμενες θεραπείες για τις παθήσεις τους. Στην συνέχεια και μέσα από μια διαδρομή στην Γαλλική φύση θα φτάσουμε στην όλη του Μπορντό . Μεταφορά στο ξενοδοχείο . διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΟΡΝΤΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Το Μπορντό (γαλλ. Bordeaux) είναι πόλη της Ν.Δ. Γαλλίας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Γκαρόν. Είναι ένα απ' τα πολυπληθέστερα κέντρα της Γαλλίας. Το λιμάνι του είναι απ' τα σπουδαιότερα της Γαλλίας και η πόλη, που η θέση της είναι μακριά απ' τα γαλλογερμανικά σύνορα, έγινε έδρα διάφορων κυβερνητικών υπηρεσιών στους τρεις τελευταίους γαλλογερμανικούς πολέμους.  Σήμερα, έχει ναυπηγεία, χυτήρια, βιομηχανία μεταλλουργίας και αναπτυγμένη γεωργία, γνωστή για τα περίφημα κρασιά Μπορντό.  Η περιήγησή μας περιλαμβάνει το λιμάνι με τα ιστορικά κτίρια ων 12-15 αιώνα και στη συνέχεια το κέντρο τις πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΟ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ  (246 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Τουλούζη . Είναι χτισμένη στης όχθες του ποταμού Γκαρόν, 150 χιλιόμετρα βορειότερα της μεσογείου και 230 χιλιόμετρα ανατολικότερα του ατλαντικού ωκεανού. Η μητροπολιτική περιοχή της Τουλούζης είναι το 4ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Γαλλίας, πίσω από αυτό του Παρισιού, της Λυών και της Μασσαλίας. Η Τουλούζη είναι ιδιαίτερα γνωστή ως το Ευρωπαϊκό κέντρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας καθώς στην πόλη εδρεύουν μεγάλες εταιρίες όπως ή Airbus και η Galileo. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης με τα τούβλα με ροζ απόχρωση, της έχει χαρίσει το ψευδώνυμο "η Ροζ Πόλη". Στην περιήγης μας θα δούμε Μουσείο των Αυγουστίνων της Τουλούζης , τον Κήπος των Φυτών της Τουλούζης, το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης , την Βασιλική του Αγίου Σέρνιν , το Δημοτικό Στάδιο της Τουλούζης το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο «Πουρπάν-Ανσελί» , την Πλατεία του Καπιτόλιου της Τουλούζης , το Θέατρο του Καπιτόλιου και τον Καθεδρικός Ναός της Τουλούζης , μεταφορά στο ξενοδοχείο , διαν/ση .

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΟΝ – ΑΝΔΟΡΑ  (280 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη καστρούπολη τις Καρκασόν . Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Καστρούπολη της γαλλικής Καταλονίας. Μια πόλη επηρεασμένη από δύο λαούς, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου με αξέχαστες εικόνες και πανέμορφα τοπία. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από το λόφο της πόλης και θα συνεχιστεί  στο κάστρο με το διπλό κυκλικό τείχος, ενισχυμένο με πολεμίστρες και αμέτρητους πυργίσκους . Στην συνέχεια θα αρχίσουμε την ανάβαση των Πυρηναίων με προορισμό την πρωτεύουσα Ανδόρα . Μέσα από μία καταπράσινη διαδρομή με καταπράσινα βουνά και γραφικά χωριά που συνδυάζουν την γαλλική και ισπανική κουλτούρα . Άφιξη και περιήγηση στην πόλη . Μεταφορά στο ξενοδοχείο , δείπνο , διαν/ση .

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΟΡΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ ( 610 χλμ. )

Αποχαιρετούμε τα Πυρηναία μέσα από μια μαγευτική διαδρομή με κατεύθυνση την Σαραγόσα . Η Σαραγόσα (ισπανικά προφέρεται Θαραγόθα) είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και η πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγωνίας. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η περιήγηση της πόλης. Η Σαραγόσα αποτελεί έδρα καθολικού αρχιεπισκόπου και έχει δύο καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται ο μεν ένας από τον 12ο αιώνα ο δε άλλος από το 1681. Άλλα σημαντικά ιστορικά οικοδομήματα της πόλης αυτής είναι η Λόνχα ρυθμού αναγέννησης, η Αουντένθια ανάκτορο διαμονής των κομίτων της Λούνας και ο Πύργος της Αλχαφερίας, ανάκτορο μόνιμης διαμονής των άλλοτε Βασιλέων της Αραγώνας, καθώς επίσης και το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σαραγόσας που ιδρύθηκε το 1558. Άφιξη στη Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ:   ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας , μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας . 

Start your journey